Chov Krunýřovce obecného

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2017 18:24
StanFil

XXX.XXX.146.230

Dobrý den, jsem začínajícím akvaristou a podařilo se mi opakovaně několik generací Krunýřovce obecného. V současné době jich mám už asi 70 kusů různé velikosti a stáří. Nepočítal jsem s tím a nevím co dál. Nějaké jsem věnoval přátelům. Už jsem oddělil samečky a samice. Můžete mi poradit co dál. V současné době nemám možnost dalších akvárií.
Dík za radu.

17.1.2017 19:25
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Obyčejných krunýřovců je přebytek a výkupní ceny jsou minimální, spíš by vám je nějaká akvaristika vzala tak zadarmo. To že se u vás rybám daří je dobré znamení, že jste vytvořil pro ně vhodné podmínky.
Samozřejmě jedna možnost je oddělit pohlaví, ale taky to nepoznáte vždy na sto procent.
Jestli to máte blízko na nějakou akvarijní burzu, tak máte šanci tam ty krunýřovce zkusit prodat.
Co mám zkušenost tak o dospělé samice ještě celkem zájem je, možná je to i tím, že někteří chovatelé dávají do akvaristik většinou samce a samice si nechávají na další chov. Pak akvaristé zjistí, že mají samé samečky a hledají k nim samičky.
Omezovat rozmnožování můžete odebráním kořenů a jeskyněk a apod, ale to podle mě není smysl akvaristiky. Lepší je po úspěšném chovu a odchovu pořídit nějaký další zajímavý druh akvarijních ryb a pokusit se zase o odchov.

22.1.2017 00:51
atika

XXX.XXX.194.130

U nás je v akvaristice brali třeba výměnou za žrádlo. Nebo je zkuste prodat/darovat tady v inzerci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík