Prosím poraďte - krupička?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2017 23:43
Bovmanek

XXX.XXX.115.200

Dobrý den, prosím o radu, jsem začínající akvarista. Na rybičkách mám nêco jako krupičku, ale ta to není, napřed jsou tam bílé tečky, které postupně zasahují celé ploutve, které se od kraje rozpadají. Nevíte někdo o co jde a co s tím? Pŕřinesl jsem si to asi z obchodu, objevilo se to následující den po nákupu nových rybiček, do té doby bylo akvárium v pořádku. Děkuji za radu.

31.1.2017 18:51
Dotaz

XXX.XXX.110.146

No, těžko radit, když to nevidíme, ale pokud máte parametry vody v pořádku a ryby nežijí v přerybněné a zatížené žumpě, tak bych použila ESHA 2000, pokud zkombinujete s Esha exit - zabere to i na krupičku.

Jestli máte "špatnou" vodu, může se jednat třeba o rozpad ploutví a následnou plíseň, ale to jen z popisu nepoznám.

31.1.2017 19:52
Bovmanek

XXX.XXX.115.200

Žumpa to není, akvarium je jednou týdně čištěné, vyměněna 1/4 vody, lehce vymačkaný filtr. Už se to řešilo na jiných forech, vyskytuje se to nejvíce u dovozových rybek.Nejvíce jsem to v prodejnách viděl u mřenek.

1.2.2017 00:06
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Možná flexibacter columnaris? Nasaďte tu Eshu, ta je šetrná a širokospektrální. A příště před přidáním nových ryb je raději nechte 7-14 dní v karanténě - nejednou se mi to vyplatilo. ;).

10.2.2017 18:33
tomaga

XXX.XXX.25.173

Já používám IDG https://www.akvarko.eu/detail/aquar-terap-idg-(fmc)-250ml/
dá se používat i preventivně, kolega co má množírnu na terčovce si to nemůže vynachválit

Přidejte reakci

Přidat smajlík