Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miššák

28.8.2017 21:34
Miššák

XXX.XXX.226.189

Zdravím, mame mečovky a jedna se začla chovat jinak. Stranni se, trese se- klepe se na miste, zrychlene lape a ted jsem ji prohlizela a ma bile male skvrnky na sobe. Co s ni je?

29.8.2017 09:14
karo2702

XXX.XXX.172.116

Okamžitě vytáhnout z akvária a spláchnout. Do akvária nakapat kombinované léčivo nebo dát sůl, dle velikosti akvária (najdete na google).
Poradila bych léčivo na tuto konkrétní nemoc, ale nemůžu si vzpomenout jak se jmenuje a nemůžu to ani najít Snad se najde i někdo s lepší pamětí

29.8.2017 13:13
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Krupička nebo ne

Miššák

29.8.2017 13:24
Miššák

XXX.XXX.180.21

Dali jsme ji do sklenice do karanteny, dali ji solnou koupel dle googlu a uvidime. Jeste manzel zabehl do zverace a neco dostal na plisne a parazity, tak uvidim vecer.

Miššák

29.8.2017 13:25
Miššák

XXX.XXX.180.21

Ostatni rybky jsou ok, mame akvarko asi mesic

29.8.2017 16:18
karo2702

XXX.XXX.172.116

Ale pokud tam byla nemocná ryba, tak se to bude držet ve vodě a odtatní to můžou už mít taky jen bez příznaků.
Uvidíte, ale pokud už to má rybka v takové fázi, tak je léčba obtížná, čím dřív se na to přijde tím líp.
*Butterfly ano, tak se tomu říká myslím ale jen lidově

29.8.2017 22:55
Butterfly

XXX.XXX.194.24

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2017 19:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sůl na dnešní nemoce ryb je k ničemu, akorát si zasolíte zbytečně akvárium.Pokud se jedná skutečně o krupičku, tak léčivo Esha exit zabírá spolehlivě.Nedavno jsem si z jedné prodejny přinesla cosi, co nešlo léčit ničím, takže všech 10 živorodek jsem musela utratit, nějaké už byly beztak na pokraji smrti.Chovám ryby už spousty let, ale jak se rozmáhají spolu s šlechtěním a masovým množením i nemoci je až zarážející.Už dopředu jak jdu nějaké koupit a je téměř jedno kam, tak musím počítat se ztrátami.

31.8.2017 21:58
Bovmanek

XXX.XXX.115.200

Dobrý den, pokud je to klasická krupička dá se dobře léčit Eshou, ale je i jnemoc, která vypadá stejně a přesto většinou končí hromadným úhynem říkají ji africká krupička a na tu lék asi není. Je zajímavé, že rybky které přežijí nejeví žádné známky nemoci, ale pokud přidáte do akvária novou rybku, okamžitě ji to napadne. Napřed krupice, pak následuje rozpad ploutví a konec. Mám osobní zkušenost. Pokud někdo ví jak na ni, rád se přiučím.

Ryba27

7.7.2019 18:57
Ryba27

XXX.XXX.86.9

Dobrý den chtěla bych se zeptat mám doma akvárium zhruba tři týdny a v akváriu mám dvě mečovky dvě paví očka dříve 2 neonky momentálně jednu a jednoho anti citruse(čistič) včera jsem si všimla že jedna mečovka má na očičku takový bílý flíček očičko mi přijde malinko vyboulené pokoušela jsem se vyfotit prosím nevíte někdo co by to mohlo být za nemoc případně prosím o jakékoliv rady co by to mohlo zastavit předem děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík