Peosim velka ryba sa neudrzi na dne... namaha sa a stale ku tlaci ba hladinu. Evidentne nevue pouxit vzduchovy vak. Pros co s tym ? Dakujem moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

erikajandova
napsal(a):
Peosim velka ryba sa neudrzi na dne... namaha sa a stale ku tlaci ba hladinu. Evidentne nevue pouxit vzduchovy vak. Pros co s tym ? Dakujem moc.
Já bych jí utratila...myslím, že by sama stejně umřela...

Já bych jí tedy hned tak neutrácela, pokud to trvá jen krátkodobě.Závojnatky totiž dost často polykají vzduch, jak jsou nenažrané, a ten vzduch ve střevech je pak často nadnáší.Mě se to stávalo hlavně když jsem krmila vločkami plovoucími dlouho na hladině.Je pak lépe krmit granulema nebo tím co se rychleji potopí.

Inu opět pěkná kombinace ryb v akváriu-skalár-karas .Těch příčin proč tak plavou může být více, já napsala tu nejméně závažnou i nejběžnější.Dávkování vám neporadím, nikdy jsem tento přípravek neměla potřebu použít, a jinak by to mělo být na něm.Jen bohužel se vám v tomto stavu už asi ryby nepodaří všechny zachránit.Záleží na hodně faktorech.Také by jste měla zkontrolovat, jestli nekrmíte nekvalitní potravu a jaké mají celkové podmínky v akváriu, to dělám vždy dřív, než začnu do akvária cpát nějaké léčiva apod.
linduš
napsal(a):
Jak dlouho máte ty ryby v tom akvárku?
jak je velké akvárium a kolik a jaké ryby tam jsou?
Akvarko ma 180l mame to v obidvoch skvariach.. kde ryby sa nikdy nestretli...
erikajandova
napsal(a):
Akvarko ma 180l mame to v obidvoch skvariach.. kde ryby sa nikdy nestretli...
Sorry, tomuhle nerozumím.
tak abysme byli v obraze, budete muset popsat každou nádrž.
a opravdu chcete tvrdit, že v té nádrži na fotce máte tyhle ryby už rok a bez problémů?
tomu opravdu nevěřím...
linduš
napsal(a):
Sorry, tomuhle nerozumím.
tak abysme byli v obraze, budete muset popsat každou nádrž.
a opravdu chcete tvrdit, že v té nádrži na fotce máte tyhle ryby už rok a bez problémů?
tomu opravdu nevěřím...
Cca 5-6mesiacov. A vsetko ok. Problem je od septembra... axacal aj v druhom aquarku...

Zřejmě už nemusíte uvádět další podrobnosti, věc je jasná, přerybněné akvárium, nahromaděné dusičnany a další odpad z ryb-to vede dřív či později k tomu co popisujete a tady fakt nepomůže ani výměna půlky vody každý týden, což dělají jen právě ti, co jim nic jiného nezbývá.Jedině co můžete udělat, tak buď část ryb rozdat, nebo koupit další velké akvárium a ryby rozdělit.A co doporučuji každému, kupte si testy vody na všechny základní parametry, možná se pak nestačíte divit, v čem ty ryby vlastně plavou a nebudete pak ani muset shánět zbytečné léčiva.