Ahoj. :) Mám akvárko necelé 200l. A mam problém. Jedna rybka má na žábrech ( spíš u nich ) bílé vystouplé cosi. A neonky mají na tlamičce bílej pucek ( asi plíseň ). Koupila jsem eshu, akorát mam obarvenou vodu a nepřijde mi, že by pomáhala. Ono asi těžko, když nevím, co jim přesně je. Myslím, že ta rybka s těma hrbolkama má parazita. Ale zas ryby mi normálně žerou a výkaly mají normální.
Sunnyday
napsal(a):
Ahoj. :) Mám akvárko necelé 200l. A mam problém. Jedna rybka má na žábrech ( spíš u nich ) bílé vystouplé cosi. A neonky mají na tlamičce bílej pucek ( asi plíseň ). Koupila jsem eshu, akorát mam obarvenou vodu a nepřijde mi, že by pomáhala. Ono asi těžko, když nevím, co jim přesně je. Myslím, že ta rybka s těma hrbolkama má parazita. Ale zas ryby mi normálně žerou a výkaly mají normální.
Dobrý den, obrázek je bohužel rozmazaný a nedaří se mi na něm cokoliv určit. Přikládám odkaz na PDF, jde o brožuru firmy Sera s názvem Zdravé ryby v akváriu, kde jsou jednotlivé choroby vyfoceny. Třeba se vám podle obrázků podaří určit onemocnění vašich rybek. Doporučovaná léčiva bych nebrala za bernou minci, často pomůže Esha 2000 nebo její kombinace s Eshou exit v případě krupičky.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf