Dobrý den, mám dotaz, mám dva týdny dvě menší rybky, spíš tedy to bylo tak, že jedna mi byla přenechána a druhou jsem jí dokoupila, aby v 40 litrovém akvárku nebyla sama, najednou koukám. oni nakladli jikry na kořen co mají v akvárku, prosímvás žádám vás o radu, co mám dělat a jestli je šance že odchovají malé?Já se v tomhle vůbec nevyznám jsem terarista.Omlouvám se, že je to takový chaotický dotaz ale nevím si vůbec rady.Děkuji vám všem moc a hezký den
anabella
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz, mám dva týdny dvě menší rybky, spíš tedy to bylo tak, že jedna mi byla přenechána a druhou jsem jí dokoupila, aby v 40 litrovém akvárku nebyla sama, najednou koukám. oni nakladli jikry na kořen co mají v akvárku, prosímvás žádám vás o radu, co mám dělat a jestli je šance že odchovají malé?Já se v tomhle vůbec nevyznám jsem terarista.Omlouvám se, že je to takový chaotický dotaz ale nevím si vůbec rady.Děkuji vám všem moc a hezký den
asi to budou cihlidky(název neznáš?),nech to na přírodě cihlidy by se o jikry i o mladé měli postarat,máš tam ještě nějaké ryby?
polinky
napsal(a):
asi to budou cihlidky(název neznáš?),nech to na přírodě cihlidy by se o jikry i o mladé měli postarat,máš tam ještě nějaké ryby?
Děkuju moc za odpověd, jsou tam jen dvě rybky, koukala jsem, že přenesli jikry ke kamínkům, zajímalo by mě, jak to tak asi trvá dlouho než se vylíhnou malé?co je to za druh vůbec nevím, jsou takové do růžova až do oranžova a mají tyrkysové puntíky, ale mají jich málo.Prominte, ryby chovám poprvé a mám je teprve opravdu krátce, sem ostuda, nemají tam ani filtr a ohřívač vody, jen kyslík.Slyšela jsem od kamarádů, že tam ted ani filtr nesmím dát, ale neměla bych alepson dolévat teplou vodu, také mě strašili že rybky mohou jikry sníst, chtěla bych zkusit opravdu ty malé odchovat, mám z toho popravdě radost, když vidím, že jsou ty rybky spokojené...
děkuju moc za Vaší pomoc