Umírají mi rybičky...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vicky1

13.2.2011 17:22
Vicky1

XXX.XXX.8.42

dobrý den, mám doma akvárium na 18 litrů, před vánoci jsem si pořídila asi 8 mečovek a všechny postupně poumíraly. Nechala jsem si poradit a předtím než jsem koupila rybičky nové, jsem nechala akvárium týden běhat s rostlinkama.... K akváriu byl filtr a dokupovali jsme topení, takže v akváriu je stabilně 22-23stupňů. Teď jsem si koupila 4 dania a opět je jedno mrtvé a dší nevypadají že dlouho vydrží. Když jsme rybky dávali do akvária, kápli jsme tak trochu preventinu, žádnou nemoc na rybkách nepozoruji. Je možnost, že je třeba v akvárku moc tvrdá voda, která rybičkám vadí???

13.2.2011 17:59
krysak

XXX.XXX.147.214

Vicky1 napsal(a):
dobrý den, mám doma akvárium na 18 litrů, před vánoci jsem si pořídila asi 8 mečovek a všechny postupně poumíraly. Nechala jsem si poradit a předtím než jsem koupila rybičky nové, jsem nechala akvárium týden běhat s rostlinkama.... K akváriu byl filtr a dokupovali jsme topení, takže v akváriu je stabilně 22-23stupňů. Teď jsem si koupila 4 dania a opět je jedno mrtvé a dší nevypadají že dlouho vydrží. Když jsme rybky dávali do akvária, kápli jsme tak trochu preventinu, žádnou nemoc na rybkách nepozoruji. Je možnost, že je třeba v akvárku moc tvrdá voda, která rybičkám vadí???

18 litrů je malé akvárko, musíte brát v úvahu, že se tam těžko udržuje přijatelná rovnováha (rybky vyměšují, kazí se zbytky potravy, dochází k otravě). První chyba byla pořídit 8 mečovek, to jsou přeci docela velké rybky a tolik do mini prostoru??? Týden na zaběhnutí je taky málo, kritická doba je třetí týden od založení, pak se POSTUPNĚ přidávají rybky. Taky je potřeba jednou týdně měnit čtvrtinu (až polovinu) vody za odstátou - spolu s odkalením dna. Takže teď bych radila pár dní vůbec nekrmit, denně vyměnit část vody, filtr nevypínat nechat běžet nonstop a doufat, že to zbylá dania přežijí...

Vicky1

13.2.2011 18:31
Vicky1

XXX.XXX.8.42

Moc děkuju za radu. Po smrti těch osmi mečovek, jsem se právě radila s nějakou akvaristikou a ti mi napsali, že týden by měl stačit.... pokusíme se měnit vodu a uvidíme...

21.2.2011 20:46
kralikofil

XXX.XXX.221.2

Já bych akvárium komplet vydezinfikovala. Také se nám u malého akvária kdysi stalo, že v něm záhadně umíraly rybky (paví očka). Akvárium zažilo 2 pohromy za sebou. Pak jsem ho vzala komplet savem a od té doby prostě fungovalo. Nejspíš tam asi přinesly něco první rybky a pak i když se to vymylo, tak tam nějaké bakterie zůstaly a pomohlo až savo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík