Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2012 21:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
chtěla bych začít s krevetkama, ale nemám žádnou zkušenost. Mám akvárium, ve kterém mám mnoho pavích oček, mnoho šneků a 3 krunýřovce. Proto, bych se chtěla zeptat, zda zde krevetky mohou být. Jak jsou náročné na vodu (teplotu) a čím se krmí. Kolik je ideální počet a jak často a za jakých podmínek probíhá rozmnožování?
Předem děkuji za veškeré rady.
S pozdravem, Dominika:-)

15.2.2012 23:07
krysak

XXX.XXX.119.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych začít s krevetkama, ale nemám žádnou zkušenost. Mám akvárium, ve kterém mám mnoho pavích oček, mnoho šneků a 3 krunýřovce. Proto, bych se chtěla zeptat, zda zde krevetky mohou být. Jak jsou náročné na vodu (teplotu) a čím se krmí. Kolik je ideální počet a jak často a za jakých podmínek probíhá rozmnožování?
Předem děkuji za veškeré rady.
S pozdravem, Dominika:-)

Ahoj, na netu je toho o krevetkách spousta. V akvárku s pavíma očkama asi nějaké přežijou, chce to hodně rostlin, do kterých se můžou ukrýt, ale moc je neuvidíte. A vylíhlé krevetky rybky požerou. Ideální je samostatné, dostatečně zaběhlé akvárko, třeba 20 - 30 litrů. Topit nepotřebují, mají radši chladnější vodu. A žerou to, co rybičky.
Ale existují větší krevetky, třeba japonská http://rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_japonska , ta má až 5cm a v pohodě žije spolu s rybama. Akorát se larvy vyvíjí ve slané vodě, takže se v akvárku mladých nedočkáte. Ale jsou krásné.

7.3.2012 20:35
chulo

XXX.XXX.71.181

Zdravím, mám podobný dotaz. V akvaristice se mi zalíbily krevetky, doma jsem si našel, že jde o Caridina sp. "Crystal Red". Koupil jsem si párek.
Mám je v 63 l akváriu spolu s neonkami a platami, ale skoro nejsou vidět, pořád se schovávají v jedné rostlině. Nemám přikoupit nějaké další? Myslel jsem, že budou rejdit po celém dně, ale většinu času tráví na jednom místě - bojí se ryb, nebo jsou aktivnější v noci? V obchodě mi připadaly až hyperaktivní.
A ještě něco - budou se mi rozmnožovat, když jsou jen dvě? Prodavač říkal, že jich je potřeba aspoň deset, ale já jsem si myslel, že to může být obchodní trik...

9.3.2012 21:06
krysak

XXX.XXX.119.126

chulo napsal(a):
Zdravím, mám podobný dotaz. V akvaristice se mi zalíbily krevetky, doma jsem si našel, že jde o Caridina sp. "Crystal Red". Koupil jsem si párek.
Mám je v 63 l akváriu spolu s neonkami a platami, ale skoro nejsou vidět, pořád se schovávají v jedné rostlině. Nemám přikoupit nějaké další? Myslel jsem, že budou rejdit po celém dně, ale většinu času tráví na jednom místě - bojí se ryb, nebo jsou aktivnější v noci? V obchodě mi připadaly až hyperaktivní.
A ještě něco - budou se mi rozmnožovat, když jsou jen dvě? Prodavač říkal, že jich je potřeba aspoň deset, ale já jsem si myslel, že to může být obchodní trik...

Podle mně se bojí ryb, stresují je. I kdyby se rozmnožily, ryby malé požerou.

19.3.2012 20:04
tomvoj

XXX.XXX.30.42

chulo napsal(a):

Pokusím se trochu pomoct, jednak jsem si taky pořídil 3 druhy krevet a řekl bych, že určitě ne společně s rybami. Dále je lepší akvárium s filtrováním, já mám jenom vzduchování. Jeden druh se mi už rozmnožil, ale doporučoval bych pořídit spíš 6 - 10 kusů od druhu, samozřejmě raději od nějakého chovatele, kteří prodávají za ceny kolem 15 - 20 Kč za kus než ve zverimexu.
Trochu mě překvapilo, že krevety rostou dost pomalu.
Teoreticky by stačily dvě kevety, ale musíte mít jistotu, že je to pár. T. V.

23.8.2012 10:43
hankiho

XXX.XXX.34.18

Zdravím, odpovídám sice pozdě, ale přece... kdyby někdo chtěl ještě poradit nebo vyhledával diskuzi o krevetkách. U krevetek záleží opět na jedinci či skupině. Mám 18 ks krevetek red cherry v akvárku cca 60 l s endlerkami, ancistruskami a šneky. Denně spočítám úplně všechny. Vůbec se neschovávají, plavou mezi rybkami, lezou po rostlinkách nebo po dně... Některé jsou tak "shnilé", že se nechávají vozit šnekama :D. Pořád mám v akváriu neskutečně živo. Silně pochybuji, že by ve zveráku u mladých jedinců poznali pohlaví, takže je lepší zakoupit si aspoň 10 ks krevetek, ať máte jistotu, že nějaká samička ve skupince je. Jinak se mi množí bezproblémově. Určitě v samostatném akváriu by to bylo rychlejší, ale takhle nehrozí nějaké přemnožení. S filtrem sem si poradila jednoduše... dala jsem přes spodní nasávací část silonku. Tím sem zabránila vniknutí malých krevetek nebo rybiček do filtrace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík