Prosím o radu - Ancistrus

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2014 18:41
afrodita

XXX.XXX.36.110

Dobrý den,
obracím se sem s prosbou o radu. Už jsem vyzkoušeli všechno a furt nic :(
Mám zařízené akvárium cca. 65 litrů (výška sloupce = 30 cm), vnitřní filtr, 1x zářivka. Osazené je párem skalár, hejnem neonek, sekernatkama a několika pancéřníčky. Problém je, že pokaždé, když se do akvárka snažím zabydlet ancistruse, tak do pár dní umřou. Už jsem zkoušela od několika chovatelů. Nedávno jsem vyměnila část vody, také tam bylo aktivní uhlí. pH něco málo nad 7 (řekněme 7,2 max.) test na NH3 také v pořádku. smajlík
Nevíte, co by mohlo být důvodem jejich úhynu? Děkuji

18.3.2014 23:19
atika

XXX.XXX.213.155

Jak je akvárko staré? Ancíci jsou většinou nenároční. Ale stejně bych do takhle velké nádrže radši dala na čištění partu krunýřovců jednopruhých, jsou mnohem čistotnější a menší a neničí kytky (ale až bude akvárko hezky stabilní, ne do nového). A skaláři do 30 cm sloupce taky nepatří - je to pro ně malé a hlavně nízké,.

19.3.2014 13:22
afrodita

XXX.XXX.43.88

Dobrý den,
tak jsem přeměřila a výška sloupce je 45 cm. Vím že je to nižší, než by mělo být, ale skaláry jsou zatím mrňavky, až budou větší, zřejmě se budou stěhovat. Akvárko je staré už pár let, tak 7 (?), ale funkční a v pořádku. Chtěla jsem ANC hlavně kvůli tomu, že čistí stěny akvária.

19.3.2014 13:29
atika

XXX.XXX.213.155

Tak 45 by jim zatím mělo stačit, když pak půjdou do většího. Ancíci stejně čistí hlavně dokud jsou mladí, dospělí na to dost kašlou. Opravdu větší službu udělá cca 5-6 těch krunýřovců jednopruhých, jsou menší, čistí pořád - jak sklo tak rostlinky a nenasviní. Jen musí do dobře zajetého akva a pomalu aklimatizovat. Sama je mám v obou 54 l po pěti a jsou bezvadní. Jsou to taky "tlamolezci" neboli přísavkysmajlík

19.3.2014 19:14
afrodita

XXX.XXX.32.214

Dobře, poohlédnu se po nich, snad je někde pořídím. Děkuju za radu a doufám, že se jim bude u mě dařit lépe

19.3.2014 20:56
atika

XXX.XXX.226.2

Pokud máte poblíž Hornbach, tam je mívají, bývají i na burzách - vybírat ty s pěkně kulatým bříškem a aklimatizovat hodně pomalu a postupně (klidně hodinu). Nejrizikovější bývá první měsíc, pak už jsou Ok. Jsou to rybky z odchytů takže jsou občas v horším stavu po cestě, proto je nutné si je pořádně prohlídnoutsmajlík Když se zabydlí, jsou moc fajn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík