Tak odpovím podle své zkušenosti - asi nejjednodušší na podmínky v akvárku jsou Neocaridina red cherry a navíc jsou hezké a dobře se množí. Já si jich na podzim pořídila do 54 l 10 ks (z rybiček mám razbory klínoskvrnné a hengeli po 5 ks, otíky a malé panceřníčky. Za tři měsíce jich bylo kolem 100 ks ve všech velikostech. Razbory to na mimina občas zkusí, možná i něco sem tam uloví, ale ony ty malé krevetky vylézají na plac až kolem 3/4 cm a to už je nechávají. Navíc razbory nelezou na dno a tam se kreveťule dost shlukují. Nebojí se , jsou pořád vidět. Nejhorší je po odkalení akvárka pořádně s baterkou prohlédnout kýbl s odkalenou vodou, prckové jsou průhlední a mají kolem 2-3 mm a vždy jich tam kolem 15 ks najdu a vrátím zpět. V druhém akvárku mám Neocaridiny var. Rilli společně se sličenkami (ty jsou ke krevetkám velmi vhodné), ty jsou tam teprve 14 dní a zatím se dost schovávají. Doufám, že taky vylezou jsou moc hezké. Takže začátečníkovi bych poradila určitě cherrynky, jsou nenáročné a nebojácné. Ale i ony potřebují zajeté akvárium (minimálně měsíc) s minimálními hodnotami dusičnanů a správné rostlinky ( hustější, jemnolisté, mechy) jako schovky pro mladé + nějakou schovku pro dospělce (když se svlíknou). A samozřejmě vhodné malé rybky, aby je nelovily.