Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2007 13:21

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo mohl poradit s jakým druhem sklípkana začít a jak velké použít terarium? Předem děkuji za odpovědi!

11.2.2007 14:45

joszsef napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by mi někdo mohl poradit s jakým druhem sklípkana začít a jak velké použít terarium? Předem děkuji za odpovědi!

Doporučuji vám Brachypelmu smithi.
Terárko MV:40x30x30 cm.Vhodný pro začátečníka.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2007 14:47
Neregistrovaný uživatel

joszsef napsal(a):

Doporučuju něco obyčejnýho levnýho malýho zemní druh(to selektuje Brachypelmy,Aphonopelmy,Nhandu,atp.)...tak 3-5svlek-to ti i odpadá aspoň na půl roku starost o nějaký terárium - sám jsem lepil první terárium po 7měsících od začátku chovu(to už jsem měl cca 35-40sklípkanů.

11.2.2007 15:50

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Doporučuju něco obyčejnýho levnýho malýho zemní druh(to selektuje Brachypelmy,Aphonopelmy,Nhandu,atp.)...tak 3-5svlek-to ti i odpadá aspoň na půl roku starost o nějaký terárium - sám jsem lepil první terárium po 7měsících od začátku chovu(to už jsem měl cca 35-40sklípkanů.

heh,já bych každému doporučil každému začátečníkovi nějakého asijského nebo afrického zabijáka.já začínal na P.Platusovi a doporučil bych jej taky každému začátečníkovi.třeba P.Cancarides c.Nádherný pavouk..
Takže žádné brachyplemi nebo Gramostoli...

11.2.2007 21:48

stanislav napsal(a):
heh,já bych každému doporučil každému začátečníkovi nějakého asijského nebo afrického zabijáka.já začínal na P.Platusovi a doporučil bych jej taky každému začátečníkovi.třeba P.Cancarides c.Nádherný pavouk..
Takže žádné brachyplemi nebo Gramostoli...

Vím, že to nemá s tématem nic společného, přesto si to neodpustím. Stanislave \"Spidere\", než tady zase někdy příště začneš doporučovat začátečníkům sklípkany, tak si napřed někde překontroluj přesné znění jejich vědeckých názvů. P. cancarides je přesně P. cancerides, brachypelmi jsou přesně Brachypelmy a Gramostoli jsou přesně Grammostoly. Takže než příště zase vypotíš nejakou pičovinu, tak si to napřed několikrát pořádně přečti a ověř, ať si zbytečně nesereš do vlastního hnízda. Pokud se ti totiž zdá, že tohle vědecké názvosloví a potažmo česká mluvnice není pro chov pavouků důležitá, tak ti musím s politováním sdělit, že důležitá je a to dokonce hodně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík