Mám vtom trchu zmatek, kdy mám krmit svého miláčka. V knížce jak na to je uvedeno, že dospělý pavouk má být krmit :
cituji:
Dospělí sklípkani příjímají jednou týdně dvě až tři krmná zvířata.
Pak jsem ale na tomto fórum obdržel zprávu, že dvě krmná zvířata je moc. Že postačí jedno týdně. Takže nevím pro kterou volbu se mám rozhodnout. Svého pavouka zatím krmím crvrčkami ale jelikož má už 6¨cm tak mu hodím nějakou tu myšku.
sopta
napsal(a):
Mám vtom trchu zmatek, kdy mám krmit svého miláčka. V knížce jak na to je uvedeno, že dospělý pavouk má být krmit :
cituji:
Dospělí sklípkani příjímají jednou týdně dvě až tři krmná zvířata.
Pak jsem ale na tomto fórum obdržel zprávu, že dvě krmná zvířata je moc. Že postačí jedno týdně. Takže nevím pro kterou volbu se mám rozhodnout. Svého pavouka zatím krmím crvrčkami ale jelikož má už 6¨cm tak mu hodím nějakou tu myšku.
Ahoj,musíš se hlavně řídit podle svýho rozumu,když je v knížce něco napsaný,tak to neznamená,že to musí být nutně správně.Údaje o krmení jsou obecné,krmit si můžeš jak chceš,pokud ti pavouk nechcípne.Důležitá informace pro tebe je,že sklípkani mají pomalý metabolismus a starší jedinci vydrží bez potravy dlouho.Já krmím menší jedince třeba 1krát týdně a starší kusy třeba jednou za čtvrt roku.Často i podle toho jak si vzpomenu.-)Ale raději si najdi nějaký střed,přece poznáš,když má sklípkan oproti hlavohrudi velký,nebo malý zadeček.Osobně si neumím představit,že bych dospělé samici házel každý týden několik cvrčků,podstatně bych urychlil její svlekové intervaly a život.Jestli jsi si to pořád ještě neujasnil,ta si myslím,že třeba 3 cvrčci budou měsíčně stačit.