Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

cislo.5

27.5.2007 13:19
cislo.5

Pomůže někdo určit tuto Nephilu?Je focena v severozápadní Etiopii na ostrově na jezeře Tana.Žily v společně v obřích sítích o průměru až 3 metry.Ve východní Africe žije několik druhů,ale žádný mi nějak zbarvením neodpovídá.

27.5.2007 18:17

cislo.5 napsal(a):
Pomůže někdo určit tuto Nephilu?Je focena v severozápadní Etiopii na ostrově na jezeře Tana.Žily v společně v obřích sítích o průměru až 3 metry.Ve východní Africe žije několik druhů,ale žádný mi nějak zbarvením neodpovídá.

:)) to je pekne, ale urcovat NEphili neni zadna sranda - koukni se na PLatnicka a uvidis, kolik jich tam zije. VH

cislo.5

28.5.2007 10:41
cislo.5

vladimir hula napsal(a):
:)) to je pekne, ale urcovat NEphili neni zadna sranda - koukni se na PLatnicka a uvidis, kolik jich tam zije. VH

Právě že jsem tam našel jen čtyři druhy rodu,které by přicházely v úvahu.
Nephila senegalensis
Nephila sumptuosa
Nephila turneri
Nephila fenestrata
a to jsou uváděny pro východní Afriku,nikoliv konkrétně pro Etiopii.Ta je zmíněná pouze u druhu Nephila senegalensis.
Souhlasím s tím,že určení pouze z fotografie bude problém,pokud se nejedná o naprosto známý a snadno rozpoznatelný druh.Také se často divím,když chce někdo určit užovku např. z Indonésie z fotky ze vzdálenosti 10 m.
No nic zkusil jsem,ve sbírce fotek bude prostě jen Nephila sp.

Přidejte reakci

Přidat smajlík