Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2007 20:44

Prosim vas lidi, potreboval bych vedet, jakeho druhu je ten pavouk, ktery zanecha takovouto svlecku. Dik. K.

14.10.2007 21:15

kompotik napsal(a):
Prosim vas lidi, potreboval bych vedet, jakeho druhu je ten pavouk, ktery zanecha takovouto svlecku. Dik. K.

Avicularia Metalika

14.10.2007 22:15

kubas napsal(a):
Avicularia Metalika

Avicularia avicularia

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2007 22:23

daniel30 napsal(a):
Avicularia avicularia

To mne vždy rozesměje když se provádí determinace na základě fotografie exuvie

14.10.2007 22:24

kompotik napsal(a):

Prostě je to nějaká avina s papučkama,druh se blbě poznává,vzhledem k tomu,že je v Avinách bordel.

26.10.2007 19:12

sova napsal(a):
Prostě je to nějaká avina s papučkama,druh se blbě poznává,vzhledem k tomu,že je v Avinách bordel.

no měl jsi se ptát spíše na rod, protože zkušený taxonom Smiguel tě jinak vysměje

27.10.2007 12:21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no měl jsi se ptát spíše na rod, protože zkušený taxonom Smiguel tě jinak vysměje

tak tohle mne rozesmálo ještě více

Neregistrovaný uživatel

27.10.2007 13:11
Neregistrovaný uživatel

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak tohle mne rozesmálo ještě více

Nemyslel jsem to jizlivě,jenom právě u rodu Avicularia je s determinací do druhů dost velký problém a střelba od pasu dle exuvie je naprosto nedostačující.Vede tak k ještě většímu zmatku v chovech a hlavně k dopárování.Jenom u notoricky známých druhů A.avicularia existuje 5 subspecii rozdělených do teritorialních čtverců,mluví se o zániku tohoto druhu jako takového a očekává se nová revize s počínajícím druhovým názvem původního poddruhu A.A variegata na A.variegata.A.variegata petersi.A.variegata exilis(A.exilis popsaná Strandem pouze dle jediného holotypu morfologicky nejblíže druhu A.variegata).Dále sbírané exempláře nejblíže odpovídající tomuto druhu se recentně nazývají právě A.variegata exilis které jsou po ekdýze hodně podobné na A.metallica a často importované exempláře se také pod tímto názvem prodavali a prodávají.Jenže kovově lesklých avicularii je jak sběr z roku 2006 z oblastí Surinamu a Guyany ukazal je povicero a morfologicky se od sebe nepatrně liší.Tak pánové a to se bavíme jenom o jednom druhu

Přidejte reakci

Přidat smajlík