zelvickahanka
napsal(a):
Prosím o pomoc při určení pár zviřátek..
1) je toto mravkolev?
ještě
zelvickahanka
napsal(a):
ještě jedna
a ještě dotaz - jakto, že má tak "roztažený" zadeček? Po pár dnech to zmizelo. Mohla to být samička s vajíčky?
zelvickahanka
napsal(a):
a ještě dotaz - jakto, že má tak "roztažený" zadeček? Po pár dnech to zmizelo. Mohla to být samička s vajíčky?
Dál - tento pavouk - moc z něj vidět není, ale má hezkou kresbu, co to může být?
zelvickahanka
napsal(a):
Dál - tento pavouk - moc z něj vidět není, ale má hezkou kresbu, co to může být?
dál tahle krásná můra..
zelvickahanka
napsal(a):
a toto - lišaj?
a už vážně poslední. Tohle nám v létě ukrutně cvrkalo pod okny celou noc (bydlím v 7. patře, i tam to bylo slyšet, jako by vám seděl u ucha!)
zelvickahanka
napsal(a):
a už vážně poslední. Tohle nám v létě ukrutně cvrkalo pod okny celou noc (bydlím v 7. patře, i tam to bylo slyšet, jako by vám seděl u ucha!)
Takže deme na to :
1) jo je to mravkolev, nejspíš Myrmeleon formicarius
2) pavouk - snovačka půdní (Steatoda triangulosa)
3) můra - drsnokřídlec březový (Biston betularius)
4) lišaj - lišaj lipový (Mimas tiliae)
5) zajmavý zvířátko - cvrčivec révový (Oecanthus pellucens)
Pěkný
argy
napsal(a):
Takže deme na to :
1) jo je to mravkolev, nejspíš Myrmeleon formicarius
2) pavouk - snovačka půdní (Steatoda triangulosa)
3) můra - drsnokřídlec březový (Biston betularius)
4) lišaj - lišaj lipový (Mimas tiliae)
5) zajmavý zvířátko - cvrčivec révový (Oecanthus pellucens)
Pěkný
Ty jo cvrcivec.... ani neznam..... jak je asi velkej???
jinak preju krasy svatky a hodne chovatelskejch a vsech moznejch jinejch uzpechu do noveho roku
minienti
napsal(a):
jinak preju krasy svatky a hodne chovatelskejch a vsech moznejch jinejch uzpechu do noveho roku
Jestli se chceš o cvrčivci dozvědět víc tak doporučuju stránky http://www1.osu.cz/orthoptera/ - pod cvrčkama (Gryllidae) ho najdeš
Veselé Vánoce a PF 2008 !
minienti
napsal(a):
Cvrčivec révový se šíří z jižní Moravy do Čech. V posledních letech ho pravidelně slýchám (a občas i vídám) v Praze, často i v blízkosti rušné ulice. Stridulace samců je poměrně hlasitá, ale je dobře slyšet jen v určitém prostorovém úhlu. Popojdete-li kousek vedle, zvuk se výrazně ztlumí.
reeve
napsal(a):
Cvrčivec révový se šíří z jižní Moravy do Čech. V posledních letech ho pravidelně slýchám (a občas i vídám) v Praze, často i v blízkosti rušné ulice. Stridulace samců je poměrně hlasitá, ale je dobře slyšet jen v určitém prostorovém úhlu. Popojdete-li kousek vedle, zvuk se výrazně ztlumí.
Zdravím, přidávám pár pavoučích fotek - mamka povolila malé akvárko, pokud z něj neutečou :-)
zelvickahanka
napsal(a):
Zdravím, přidávám pár pavoučích fotek - mamka povolila malé akvárko, pokud z něj neutečou :-)
ještě jedna
zelvickahanka
napsal(a):
Prosím o pomoc při určení pár zviřátek..
1) je toto mravkolev?
a teď ještě jedna prosba - co je tohle za hmyza? Já si myslím, že by to mohl být červec, ale.. no každopádně se nám to ubydlelo na rostlince granátového jablka a dost ji to likviduje. Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno skrze okulár starého světelného mikroskopu..
zelvickahanka
napsal(a):
a teď ještě jedna prosba - co je tohle za hmyza? Já si myslím, že by to mohl být červec, ale.. no každopádně se nám to ubydlelo na rostlince granátového jablka a dost ji to likviduje. Omlouvám se za kvalitu fotek, je to foceno skrze okulár starého světelného mikroskopu..
celá potvůrka
zelvickahanka
napsal(a):
celá potvůrka
tipuji okřídlený sameček, nevešel se celý.. křídla 4, skoro bez žilnatiny - viděla jsem jen jednu žilku, možná dvě
zelvickahanka
napsal(a):
tipuji okřídlený sameček, nevešel se celý.. křídla 4, skoro bez žilnatiny - viděla jsem jen jednu žilku, možná dvě
poslední celá
reeve
napsal(a):
Řekl bych, že to skutečně bude spíš ten červec, konkrétně asi rod Pseudococcus. Tvar těla těchto parazitů skutečně nevypadá moc "hmyze", ale náznak článkování na zadečku ukazuje, že to roztoč asi nebude.
Zdravim pripojuju se k tematu a prosim vas o urceni tohodle vrubouna ma presne 1 cm.
minienti
napsal(a):
Zdravim pripojuju se k tematu a prosim vas o urceni tohodle vrubouna ma presne 1 cm.
a jeste jednou
minienti
napsal(a):
Nasel sem ho kdyz sme s kamosem byly se stanem na vejlete tejden sme chcali na jedno misto a divili by ste se co nam tam vsechno prislo a priletelo
jeste tadytoho Heliconiuse prosím.....
minienti
napsal(a):
Jo tag uz to vim je to H. sara sorry toho vrubouna porad nevim....
Zdravíčko :-)
Ještě já se svým asihmyzem. Napadlo mě, podle popisu v knize, jestli by to nemohly být molice. Ještě pár novějších fotek.. předek - hlava, tykadla - hádám, že tohle je sameček
zelvickahanka
napsal(a):
Ještě já se svým asihmyzem. Napadlo mě, podle popisu v knize, jestli by to nemohly být molice. Ještě pár novějších fotek.. předek - hlava, tykadla - hádám, že tohle je sameček
detail jeho zadečku - má tam takové nějaké přívěsky či co
zelvickahanka
napsal(a):
tělo - takové zavalité, ke konci se rychle zužuje. Bohužel ty fotky rpostě nejsou nic moc. Mám jen malý mikroskop se zrcátkem a světla kvaem ubývalo
zelvickahanka
napsal(a):
křidélko - je tam trochu vidět ta jedna žilka
zelvickahanka
napsal(a):
a ještě celá tahle potvůrka - malá bílá "muška" dlouhá asi 1 mm
zelvickahanka
napsal(a):
ta druhá potvůrka - nevím, jestli k sobě patří..
zelvickahanka
napsal(a):
mají na bocích nějaké takové háčky a chloupky, které se ale hrozně snadno lámou
zelvickahanka
napsal(a):
některé z těch "chlupů" jsou značně dlouhé
zelvickahanka
napsal(a):
a nakonec z jiného soudku - toto jsem chytila na vrchní straně listů (tamti předtím byli všichni na rubu), zdá se mi, že tam tato potvůrka buď dělá nebo využívá něco jako tenké pavoučí sítě. Tipla bych nějakého roztoče
zelvickahanka
napsal(a):
ještě jeden. Tohle všechno se promenáduje po mém granátovém jablku. Schnou a kroutí se mu listy. Kdybyste někdo věděli, co proti tomu, taky budu moc ráda :-)
zelvickahanka
napsal(a):
ještě jeden. Tohle všechno se promenáduje po mém granátovém jablku. Schnou a kroutí se mu listy. Kdybyste někdo věděli, co proti tomu, taky budu moc ráda :-)
Zdravím, vruboun je Onthophagus verticicornis, hmyzáci jsou fakt molice (Aleyrodoidea) - to kulatý jsou larvy. A poslední zvířátko je nějakej roztoč (Acari).
Co proti tomu ? Jedině postřik, přípravky proti molicím jsou k dostání v každém květinářství
argy
napsal(a):
Zdravím, vruboun je Onthophagus verticicornis, hmyzáci jsou fakt molice (Aleyrodoidea) - to kulatý jsou larvy. A poslední zvířátko je nějakej roztoč (Acari).
Co proti tomu ? Jedině postřik, přípravky proti molicím jsou k dostání v každém květinářství
Diiiky za odp. jak je to s jeho vyskytem?? Je hojnej???.....