Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nasuter

18.7.2008 00:21
nasuter

XXX.XXX.91.213

Poradi mi prosim nekdo kde sehnat ricinus pro chov S.c.ricini?? nikdy jsem motyly nechoval a chtel bych tento druh zkusit, jen nevim kde sehnat dostatek krmeni... ricinus jsem mel jeden rok na zahrade a podle mych zkusenosti roste dost pomalu a na podzim hned uschne.

Dekuji, Maty

18.7.2008 05:30
martinbaran

XXX.XXX.117.175

nasuter napsal(a):
Poradi mi prosim nekdo kde sehnat ricinus pro chov S.c.ricini?? nikdy jsem motyly nechoval a chtel bych tento druh zkusit, jen nevim kde sehnat dostatek krmeni... ricinus jsem mel jeden rok na zahrade a podle mych zkusenosti roste dost pomalu a na podzim hned uschne.

Dekuji, Maty

Ahoj,na chov S.c.ricini nepotrebuješ ricinus,v pohode ich odchovavam na vtačom zobe alebo orgovane. www.tarzanm.blog.cz

18.7.2008 10:56

nasuter napsal(a):

Dekuji, Maty

Ricinus roste v teple a na plném slunci velmi rychle. Ve fóliáku mi vloni za 5 měsíců dorostl do 2,5 m při hmotnosti rostlin až 20 kg a průměru stonku 7 cm. Letos ho mám venku na plném slunci. Je zatím menší, ale dá se s ním krmit. Mám ho však hlavně na ozdobu - krásně a nezvykle kvete. Je to teoreticky trvalka, ale při mrazu ihned zmrzne a v zimě vyžaduje více světla. Urychlit se dá plastovým pytlem-jako rajčata. Semínka se dají běžně koupit pod názvem skočec (pozor, jsou dost jedovatá). Pokud je neseženeš, mohu Ti nějaká poslat.

nasuter

18.7.2008 11:09
nasuter

XXX.XXX.91.213

mimmo napsal(a):
Ricinus roste v teple a na plném slunci velmi rychle. Ve fóliáku mi vloni za 5 měsíců dorostl do 2,5 m při hmotnosti rostlin až 20 kg a průměru stonku 7 cm. Letos ho mám venku na plném slunci. Je zatím menší, ale dá se s ním krmit. Mám ho však hlavně na ozdobu - krásně a nezvykle kvete. Je to teoreticky trvalka, ale při mrazu ihned zmrzne a v zimě vyžaduje více světla. Urychlit se dá plastovým pytlem-jako rajčata. Semínka se dají běžně koupit pod názvem skočec (pozor, jsou dost jedovatá). Pokud je neseženeš, mohu Ti nějaká poslat.

Diky za odpovedi, ptaciho zobu mam hromadu
Maty

Ľubomír víťaz

21.7.2008 13:52
Ľubomír víťaz

XXX.XXX.165.165

nasuter napsal(a):
Diky za odpovedi, ptaciho zobu mam hromadu
Maty

Ano ricinus je super. Ale ak máš možnosť, kŕm to pokojne pajaseňnom ( Ailanthus ). Výsledky sú podľa mňa oveľa lepšie ako pri kŕmení vtáčím zobom. Ľuboš.

25.7.2008 23:31
mimmo

XXX.XXX.64.231

Ľubomír víťaz napsal(a):
Ano ricinus je super. Ale ak máš možnosť, kŕm to pokojne pajaseňnom ( Ailanthus ). Výsledky sú podľa mňa oveľa lepšie ako pri kŕmení vtáčím zobom. Ľuboš.

Ailanthus je skutečně špičkové krmení. Hlavně mladé stromky (ještě nekvetoucí) až s metrovými listy. U mého pracoviště jsou pajasany přímo invazivní dřevina. Doma na Vysočině však prakticky nerostou - proto je v ČR ne vždy seženete. Potřebují teplo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík