Ahoj, toto vlákno bych chtěla věnovat všem zachráneným tvorečkům :) Máte nějaké vyfocené ?
Mě se povedlo o víkendu zachránit z flašky Sršně........ mám je moc ráda....tím, jací jsou, jde z nich strach a mě to láká !
Sušil se dost dlouho, nakonec odletěl
leemi
napsal(a):
Ahoj, toto vlákno bych chtěla věnovat všem zachráneným tvorečkům :) Máte nějaké vyfocené ?
Mě se povedlo o víkendu zachránit z flašky Sršně........ mám je moc ráda....tím, jací jsou, jde z nich strach a mě to láká !
Další foto Jako kdyby mne zdravil, bo mi děkoval
Dokážu se na ně dívat hodiny.....
Bylo to ještě miminko, nebyl tak veliký....
Zajímalo by mne, jestli se taktéž dělí na samice a samce, jako to mají včely...víte o nich někdo něco bližšího ? Ráda bych se něco víc doveděla.....
leemi
napsal(a):
Zajímalo by mne, jestli se taktéž dělí na samice a samce, jako to mají včely...víte o nich někdo něco bližšího ? Ráda bych se něco víc doveděla.....
Až tě pořádně pobodá tak jsem zvědavý jak je budeš mít ráda
leemi
napsal(a):
Ja sem zatim 99% pozabijel pro sbirkovy ucely, ale ted si vspominam ze sem letos zachranil 3 Carabus coriaceus z bazenku ale pak sem je hned soupnul do smrticky , ale kdyz sem byl malej tag sem zachranoval hmyz polapenej do pavoucich siiitii... ale to bylo tag v sesti az v osmi pak sem je prave zacal smrtit a napichovat muhehehehe
pani neberte to jako nejakou provokaci to je proste tag nejsem zadnej sadour tagle se to proste dela
minienti
napsal(a):
Ja sem zatim 99% pozabijel pro sbirkovy ucely, ale ted si vspominam ze sem letos zachranil 3 Carabus coriaceus z bazenku ale pak sem je hned soupnul do smrticky , ale kdyz sem byl malej tag sem zachranoval hmyz polapenej do pavoucich siiitii... ale to bylo tag v sesti az v osmi pak sem je prave zacal smrtit a napichovat muhehehehe
pani neberte to jako nejakou provokaci to je proste tag nejsem zadnej sadour tagle se to proste dela
Chuděrky, prej do smrtičky:((.....jinak z pavoučí sítě jsem taky zachraňovala, ale chudák pavouk, no je to těžký
leemi
napsal(a):
No to ne, to je ten případ, co jsem psala(když nejsou nedaleko hnízda)...
Zrovna to bylo nedávno v TV, hasiči to prý odklízejí jen na vařejných místech(což je taky nefér) a lidi to huběj, jak můžou......
No s tím nic nenaděláš, prostě to tak je, mnoho lidí má vážné problémy po bodnutí sršněm
cislo.5

XXX.XXX.99.212
leemi
napsal(a):
Bylo to ještě miminko !!!! Chválím tvojí snahu a soucit , k tvému věku to patří, ale zkus si o hmyzu taky něco přečíst. Třeba o hmyzích miminkách. Pokud jsi tedy tu větu myslela vážně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kubas
napsal(a):
miminko to mě taky rozesmálo
nedavno jsem zachranil spoustu hmyzu kdyz jsem fouknul do srsniho hnizda biolit
leemi
napsal(a):
Ahoj, no máš muj obdiv, protože tohle jen tak někdo z tady těch frajerů nedokáže, jestli je to teda tvá ruka, ale i kdyby byla někho jinýho.Vim že sršni dobře vidí a dobře reagujou na mávnutí rukou, na pohyb tim, že sebou cuknou a pokud jsou nelétaví(mokří, podchlazení, opilí sladkou šťávou hrušek či přišli nějakým způsobem o křídlo) nastavují hned zadeček a výhružně vztyčují křídla. Zdravý sršeň odlétne. Nejhorší jsou právě ti nelétavci, ¨na které mužete nejčastěji šlápnout v botě, když si je necháte přes noc před dveřma venku nebo na vás může spadnout ze stromu či různých jiných míst. Při letu působí tak trochu nemotorně, takže zase může do vás narazit, pokud se pohybujete. Nám hnízdí každoročně v staré duté třešni na dvoře. A celkem by se dalo s nimi žít, až na to, že lezou za světlem. Což vede právě k tomu, že zlákaní sršni lezou po oknech, když večer svítíte a když zhasnete, zustanou tam do rána spát. A tak když ráno otevřete dveře, spadne vám za krk malátný sršeň, protože seděl zrovna na rozhraní dveří a futer. Letos jsme jim tedy poprvé nedovolili založit kolonii ve stromu, a tak vzniklo další hnízdo ve stodole ve štítu. Tam jsou zcela mimo dosah, a tak se naše cesty tolik nekříží. Hnízdo je velké asi jako medicimbal.
Patřím mezi alergiky na hmyzí štípnutí a tak sršně na ruku.... to nemusím.
K tomu zachraňování hmyz který se topí ve vodě (střevlíci a tak) obvykle vytahuji. Jednou jsem takhle vytahl dvě kobylky dubové, které nejevili již známky života. Po chvilce osušení na sluníčku se začaly nožičky pomalu hýbat. Za půl hoďky byly kobylky plně obživlé.
Tak zachráncům zdar
cislo.5
napsal(a):
Bylo to ještě miminko !!!! Chválím tvojí snahu a soucit , k tvému věku to patří, ale zkus si o hmyzu taky něco přečíst. Třeba o hmyzích miminkách. Pokud jsi tedy tu větu myslela vážně.
Kazdy prece vi, ze hmyz neroste, ma pevnou chitinovou schranku / kostru, jez je dana pri vylihnuti, resp. uz pri samotne metamorfoze
grave
napsal(a):
Kazdy prece vi, ze hmyz neroste, ma pevnou chitinovou schranku / kostru, jez je dana pri vylihnuti, resp. uz pri samotne metamorfoze
Tak asi ne každý .. Slečna se s nima mazlí, tak jí to miminko neberte
. My je teď začali hubit..normálně nám žrali jablka
.. Ale ostatní hmyzáky z vody zachraňuju..