cislo.5

XXX.XXX.99.212
Dostal jsem od příbuzného dva sklípkany, kteří ho přestali, jak říkal, "bavit". Postaral jsem se o ně, ale nevím jaké druhy to jsou. Ten s červenýma nohama bude zřejmě rod Brachypelma, tolik jsem ještě poznal. Ten druhý hnědý je pro mne neznámý. Určíte mi je? Ať vím co mám, když už je musím mít.
cislo.5

XXX.XXX.99.212
cislo.5
napsal(a):
Dostal jsem od příbuzného dva sklípkany, kteří ho přestali, jak říkal, "bavit". Postaral jsem se o ně, ale nevím jaké druhy to jsou. Ten s červenýma nohama bude zřejmě rod Brachypelma, tolik jsem ještě poznal. Ten druhý hnědý je pro mne neznámý. Určíte mi je? Ať vím co mám, když už je musím mít.
A druhý.
cislo.5
napsal(a):
Zdravím. Ten první je Brachypelma emilia a druhý Grammostola rosea. Vypadá to, že to jsou samice. Jo určitě samice.
kubas
napsal(a):
Ano je to tak, ale jak si poznal pohlaví pavouků???
Ano, máš pravdu, napsal jsem určitě, ale samozřejmě je to odhad s tím pohlavím. Je jasné, že je k určení pohlaví zapotřebí více indicií, ale prostě mě to tak připadne. Už tady bylo řečeno, že poznávat pohlaví podle tvaru noh atd. je nesmysl a s tím naprosto souhlasím, ale mám prostě takovou nějakou intuici, že to jsou samice. Už jsem takhle podle pohledu poznal spoustu samců a samic a to nebyli adultní a ani jsem neviděl svlečku. Ovšem, pouze to tuším.
cislo.5

XXX.XXX.99.212
atypus
napsal(a):
Zdravím. Ten první je Brachypelma emilia a druhý Grammostola rosea. Vypadá to, že to jsou samice. Jo určitě samice.
Díky moc.