Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2008 17:33
emka

XXX.XXX.27.170

Cawte ludia stala sa mi taká vec.. kúpila som si Phylliumku v pohode sa zvliekla asi 2 krát pekne papala ale... teraz ležala mŕtva na hline a mala poopadávané končatiny...neviete čím to môže byť ? mala vlhkosť a krmila som ostružinamy...jedna sa ešte drží ale pls poradťe aby mi nezdochla aj ona...

4.10.2008 09:57
argy

XXX.XXX.202.140

emka napsal(a):
Cawte ludia stala sa mi taká vec.. kúpila som si Phylliumku v pohode sa zvliekla asi 2 krát pekne papala ale... teraz ležala mŕtva na hline a mala poopadávané končatiny...neviete čím to môže byť ? mala vlhkosť a krmila som ostružinamy...jedna sa ešte drží ale pls poradťe aby mi nezdochla aj ona...

No lupenitky je lepší krmit dubem ! Po ostružiníku právě často hynou !

28.11.2008 19:20
pipsha

XXX.XXX.26.117

argy napsal(a):

Mne sa stalo to isté..

kúpila som 2 obe sa zvliekali až jedna asi o pol dňa po zvleku bola mrtva a nemala končatiny.. a dočitala som sa ze spolu nemozu zit dve ked nemjú dostatocny priestor potom sa mozu stta kanibalkami.. takze moj nazor ze jedna sa druhej zbavila.. ako sa to stalo aj nám lebo od ostružiníku to niejje lebo to by bola mrtva uz aj druha...

9.12.2008 21:31
maork

XXX.XXX.208.66

argy napsal(a):

Nechci být nezdořilý, ale ty toho o strašilkách a zejména o lupenitkách asi moc nevíš co? Chovy praktikované na dubu (který sice lépe přijímají) ztroskotaji na jeho nedostatku v zimních měsících. Je opravdu lepší držet lupenitky na ostružině.

9.12.2008 21:33
maork

XXX.XXX.208.66

emka napsal(a):

Jev který popisuješ je většinou zapřičiněn nadměrnou vlhkostí. Lupenitky sice potřebují vlhké, ale dobře odvětrávané insektárium. Pokud je přílišná vlhkost a insektárium není odvětrávané lupenitky se jakoby zapaří a takto jim odpadají končetiny.

9.12.2008 21:36
maork

XXX.XXX.208.66

pipsha napsal(a):
Mne sa stalo to isté..

kúpila som 2 obe sa zvliekali až jedna asi o pol dňa po zvleku bola mrtva a nemala končatiny.. a dočitala som sa ze spolu nemozu zit dve ked nemjú dostatocny priestor potom sa mozu stta kanibalkami.. takze moj nazor ze jedna sa druhej zbavila.. ako sa to stalo aj nám lebo od ostružiníku to niejje lebo to by bola mrtva uz aj druha...

No, nemyslím že by to bylo kanibalismem, spíše si myslím , že byla v danou dobu přílišná vlhkost. Dvě lupenitky se rozhodně neomezují. Muselo by jich být daleko víc. A při kanibalismu si maximálně okusují křídla nebo blanité okraje těla...rozhodně ne nohy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík