Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.12.2008 08:28
insecta

XXX.XXX.247.121

pomůže mi někdo určit pohlaví? Foto raději zde : http://galerie.albumfotek.cz/23762/?p=1 aby byly patrné i detaily. Děkuji.

17.12.2008 10:24
cruelty

XXX.XXX.0.25

insecta napsal(a):
pomůže mi někdo určit pohlaví? Foto raději zde : http://galerie.albumfotek.cz/23762/?p=1 aby byly patrné i detaily. Děkuji.

Ahoj,
dle mě je to samec :)

22.12.2008 13:39
insecta

XXX.XXX.247.121

cruelty napsal(a):
Ahoj,
dle mě je to samec :)

Díky.... ale kterej, jsou tam dva č. 1 a č. 2...?

1.1.2009 19:04
bob

XXX.XXX.202.66

insecta napsal(a):
Díky.... ale kterej, jsou tam dva č. 1 a č. 2...?

Neuražte se,ale určit pohlaví P.I. jinak než pod mikroskopem nelze.
Takže bych řekl,že toho samce jen hadate

1.1.2009 20:17
poecilotheria

XXX.XXX.145.141

bob napsal(a):
Neuražte se,ale určit pohlaví P.I. jinak než pod mikroskopem nelze.
Takže bych řekl,že toho samce jen hadate

Promin,ale u Pandinus imperátor ,a krom u těchto fotek žádný mikrosop nepotřebuješ,oba dva obrázky,jsou samice,pozná se to podle toho že samice má ty hřebínky kratší a šírší na tož samec je má delší a užší!!!!A ten mikroskop,nevím moc lidí ho nepoužívá,protože každý zkušený chovatel to dokáže určit 100% od oka.

2.1.2009 12:36
jeanjacques

XXX.XXX.230.5

poecilotheria napsal(a):
Promin,ale u Pandinus imperátor ,a krom u těchto fotek žádný mikrosop nepotřebuješ,oba dva obrázky,jsou samice,pozná se to podle toho že samice má ty hřebínky kratší a šírší na tož samec je má delší a užší!!!!A ten mikroskop,nevím moc lidí ho nepoužívá,protože každý zkušený chovatel to dokáže určit 100% od oka.

, já nevim no, ale řekl bych, že se to určit, pokud nejsou ještě adultní na sto procent nedá. Hlavně u imperatorů. Navic jak píše poecilotheria, že samec je má mít delší a uzší není pravda. Já osobně bych řekl, že je má samec o trošku možná delší ale rozhodně ne užší, má tak asi o 1/3 delší "zuby hřebínků".

2.1.2009 13:51
poecilotheria

XXX.XXX.145.141

jeanjacques napsal(a):
, já nevim no, ale řekl bych, že se to určit, pokud nejsou ještě adultní na sto procent nedá. Hlavně u imperatorů. Navic jak píše poecilotheria, že samec je má mít delší a uzší není pravda. Já osobně bych řekl, že je má samec o trošku možná delší ale rozhodně ne užší, má tak asi o 1/3 delší "zuby hřebínků".

No uší je o moc nemá to je fakt,to máš pravdu,to jsem se trošku spletl.chybu uznám.

3.1.2009 09:31
bob

XXX.XXX.202.66

poecilotheria napsal(a):
No uší je o moc nemá to je fakt,to máš pravdu,to jsem se trošku spletl.chybu uznám.

"Hřebinky" do toho netahej.U druhu P.Imperator bez zkušeneho chovatele a mikroskopu ,pohlavi nepoznete ,tečka.

3.1.2009 10:45
poecilotheria

XXX.XXX.145.141

bob napsal(a):
"Hřebinky" do toho netahej.U druhu P.Imperator bez zkušeneho chovatele a mikroskopu ,pohlavi nepoznete ,tečka.

Promin,ale poznáš to pouhím okem,mikroskp možná tak potřebuješ na určení štíru v nějakém 4svleku,ale potom už ho nepotřebuješ,nevím jak dlouho se štíry zabíváš,ale asi ti to potvrdí i Pan Kovařík!!!

3.1.2009 12:14
dobby

XXX.XXX.33.128

bob napsal(a):

Zdravim, zapojim se a musim rict, ze muj nazor je ze zkuseny chovatel pozna odrostlejsi kusy techto druhu pouhym okem. Nevim kde to berete ale kdyz se kouknete do par knizek, tak tam mate jasne ukazane znaky samce a samice a nepotrebujete k tomu zadny mikroskop. Nerikejte ze se knizkam neda verit, obcas tam jsou trosku seky ale tomu, ze se to neda urcit okem doopravdy neverim. Ikdyz stiry nijak moc nechovam, tak s vasim nazorem nesouhlasim.

3.1.2009 13:06
poecilotheria

XXX.XXX.145.141

dobby napsal(a):
Zdravim, zapojim se a musim rict, ze muj nazor je ze zkuseny chovatel pozna odrostlejsi kusy techto druhu pouhym okem. Nevim kde to berete ale kdyz se kouknete do par knizek, tak tam mate jasne ukazane znaky samce a samice a nepotrebujete k tomu zadny mikroskop. Nerikejte ze se knizkam neda verit, obcas tam jsou trosku seky ale tomu, ze se to neda urcit okem doopravdy neverim. Ikdyz stiry nijak moc nechovam, tak s vasim nazorem nesouhlasim.

Ano ve spoustech knihách je to dobře zpracované,a okem se to dá určit teměř na 100%,ale některé druhy se určují špatně a jsou tam opravdu milimetrové rozdíly,ale to neni u P.imperator,např.rod androctonus.

3.1.2009 14:25
jeanjacques

XXX.XXX.230.5

poecilotheria napsal(a):
Ano ve spoustech knihách je to dobře zpracované,a okem se to dá určit teměř na 100%,ale některé druhy se určují špatně a jsou tam opravdu milimetrové rozdíly,ale to neni u P.imperator,např.rod androctonus.

Tak i u rodu Androctonus se to liší, co třeba mauritanicus nebo bicolor, tam to jde určit snadno. U imperatorů je to fakt těžké, ale u dospělých by se to mělo dát určit okem. Pohlavní destičky sice nejsou tak jasné jako v knížkách, samec má většinou lepší kosočtverec s ostřejšíma hranama. Podle pohl destičky a hřebínků se to dá určit tak na 90%. viz obrázek, Pohlavní destičky jsou takřka totožné, ale hřebínky rozhodnou. vlevo je samice vpravo samec. A vím to na 100%, jelikož samice měla už dvakrát mladé.

3.1.2009 20:32
cyrtopholis

XXX.XXX.4.104

insecta napsal(a):

Dobrý den,

blahopřeji máte pár. hodně štěstí

S pozdravem

Cyrtopholis

Přidejte reakci

Přidat smajlík