Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2009 19:53
smusa

XXX.XXX.135.233

chtěl bych poradit, dnes se mi svlíkl sklípkan nhandu samička, asi po pěti hodinách jsem si všiml, že má pod klepítky krvavou ránu , do které se snažil tlačit nohy asi 20 minut, pak přestal. Pěstuju sklípkany asi 4 roky a něco takového jsem neviděl. děkuji za radu

7.3.2009 19:56
horci

XXX.XXX.69.32

smusa napsal(a):
chtěl bych poradit, dnes se mi svlíkl sklípkan nhandu samička, asi po pěti hodinách jsem si všiml, že má pod klepítky krvavou ránu , do které se snažil tlačit nohy asi 20 minut, pak přestal. Pěstuju sklípkany asi 4 roky a něco takového jsem neviděl. děkuji za radu

Zdravím. A mohu se zeptat jskou měla ta krvavá rána barvu?

7.3.2009 19:56
cyrtopholis

XXX.XXX.252.245

smusa napsal(a):

pod klepítky kde konkrétně? to je široký pojem, nebyla to spíš očista?

7.3.2009 19:58
cyrtopholis

XXX.XXX.252.245

horci napsal(a):
Zdravím. A mohu se zeptat jskou měla ta krvavá rána barvu?

tak hemolymfa má obvykle průhlednou až do běla barvu dle místa na těle či končetině..

7.3.2009 20:00
smusa

XXX.XXX.135.233

cyrtopholis napsal(a):
pod klepítky kde konkrétně? to je široký pojem, nebyla to spíš očista?

přímo pod klepítky

7.3.2009 20:07
cyrtopholis

XXX.XXX.252.245

smusa napsal(a):
přímo pod klepítky

tak to Vám asi neporadim, záleží také na tom na jakém místě to je: jestli je to např. na bazálním článku chelicer, spodním pysku, sternum či kde konkr. také záleží na tom jak intenzivně rána krvácí a jak je veliká dle toho by se měla provést léčba, ale v tomto případě by asi jediné pomohlo udržovat ránu v čistotě a pravidelně ji dezinfikovat aby v ráně nevznikla infekce. pokud to není na končetině je to horší jelikož se nedá místo odlomit.. pokud nadále rána bude krvácet ve větší míře nedá se asi nic dělat ale uvidíte, vyzkoušejte to..

7.3.2009 20:09
horci

XXX.XXX.69.32

cyrtopholis napsal(a):
tak to Vám asi neporadim, záleží také na tom na jakém místě to je: jestli je to např. na bazálním článku chelicer, spodním pysku, sternum či kde konkr. také záleží na tom jak intenzivně rána krvácí a jak je veliká dle toho by se měla provést léčba, ale v tomto případě by asi jediné pomohlo udržovat ránu v čistotě a pravidelně ji dezinfikovat aby v ráně nevznikla infekce. pokud to není na končetině je to horší jelikož se nedá místo odlomit.. pokud nadále rána bude krvácet ve větší míře nedá se asi nic dělat ale uvidíte, vyzkoušejte to..

Já jsem se ptal na barvu kvůli tomu jestli to vůbec je rána. Taky mne napadlo žee se pouze čistila.

7.3.2009 20:28
smusa

XXX.XXX.135.233

cyrtopholis napsal(a):

mezi checilery a maxillou. zatlačil si tam klepítky celé dva první články nohou

7.3.2009 21:06
cyrtopholis

XXX.XXX.252.245

smusa napsal(a):
mezi checilery a maxillou. zatlačil si tam klepítky celé dva první články nohou

těžko říci, zkuste udržovat tu ránu v čistotě, kdyžtak mi pošlete foto ze spoda abych viděl jak rána je veliká.

Přidejte reakci

Přidat smajlík