Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fany88

11.12.2010 14:58
Fany88

XXX.XXX.165.33

dobry den mam k vam dotaz mam slipkana gramostola rosea a ma na hlavicce a zadecku takovi sedivi poprasek(fleky) nevim jestli to je plisen.momentalne ho ted krmim cervama a udelalo se mu to den pote co snedl pulku cerva,cervi ma ted poprvi.prosim vas oblizsi informace zdali je to plisen nebo nejaka alergie predem dekuji za odpoved

11.12.2010 23:25
fany88

XXX.XXX.165.46

jeste se omlouvam se za chyby mam ji 3roky a 2.sv. celou dobu sem ji daval cvrcky a az ted sem ji zkusil koupit cervi a docetl jsem se ze muze mit i alergii mam oni strach zaslal sem jeste fotku doufam ze se mi nekdo co nejrychlejc ozve predem dekuji smajlík

12.12.2010 01:37
nery

XXX.XXX.165.2

Spíš to bude nějakej bordel, možná vykopané chloupky třebas. Alergie u bezobratlých? No to mě kopni ...

12.12.2010 08:50
fany88

XXX.XXX.165.57

chci se zeptat jak to vypada?????

12.12.2010 09:00
nery

XXX.XXX.165.2

Co jak vypadá???
Druhové jméno(to druhé) se píše s malým písmenem, pavoukovci nemají ani hlavičku ani zadeček, zkontrolovat si hrubky by taky nebylo od věci :)

Strašně by mě zajímalo kde ses dočetl o alergické reakci u sklípkana...

12.12.2010 11:19
fany88

XXX.XXX.165.33

vykopané chloupky???

12.12.2010 14:21
nery

XXX.XXX.165.42

Různě, podle druhu a množství, použij trochu představivosti :) Prostě chloupky...Nebo by to mohl být nějakej bordel, případně plíseň a kdoví co ještě,bez fotky ti to neřekne ani jasnovidec!

12.12.2010 14:43
fany88

XXX.XXX.127.231

tak to je ona lepsi foto nemam :(

12.12.2010 14:55
fany88

XXX.XXX.127.231

jo a muze to byt i tim ze sem ji dal jemnejsi substrat kterej byl vlhci???

12.12.2010 16:00
karlik93

XXX.XXX.39.115

takhle to na fotce vypadá jako plíseň, ale nevím, jestli ten klam nedělá ta zadní noha, vyfoť ji z vrchu, ať je pořádně vidět ta hlavohruď... jaké měla větrání? dej ji zatím do úplnýho sucha třeba na toaletní papír nebo něco tomu podobnýho...a zajistit proudění vzduchu, jestli je to opravdu plíseň, mohl by jsi zkusit postižené části potřít roztokem hypermanganu, popř. alkoholu, ale tam se musí dávat pozor, aby se nedostal do dýchacích otvorů smajlík

12.12.2010 16:02
karlik93

XXX.XXX.39.115

ještě se mi zdá, jako by to mělo na přední noze hák, není to adult samec :-)) ?

12.12.2010 18:10
fany88

XXX.XXX.165.46

ano ma na obou prednich haky takze to je samec??Terarko ma rozmery 20x20cm a vetraci mrizka ma š.20xd.10cm a je umistena na horni casti terarka primo u prostred.Kupoval jsem mu novy substrat nez sem pouzival,ted sem mu koupil jemnejsi substrat COCO MIX a byl vlhci nez ten predchozi co jsem pouzival.Pavouk v tom vubec nechtel byt snazil se lezst neustale poskle.Dal sem mu tam cerva a po dvouch dnech jsem spatril jak pavouk tahne cerva z misky s vodou a okamzite ho pojidal tak jestli to nemuze byt i tim udelalo se mu to den pote co sporadal pulku toho cerva.Dnes rano mi volala chovatelka z Liberce ze mam navlhcit tycku s vatou a jemne pavoukovi odstranit plisen.Mel to pres pul hlavohrudi i pres dychaci otvor a zadecek coz je videt na fotce.Dal jsem na radu chovatelky podarilo se mi plisen odstranit vymenil jsem mu substrat,dal zpet ten co jsem pouzival drive na pavoukovi se zatim nic nedela zatim je porad skrceny od rana se este nepohnul.Svlekl se mi naposledy pred dvouma rokama.

12.12.2010 19:07
nery

XXX.XXX.165.2

To je úroveň ... no už je pomalu načase, aby umřel, dva roky jsou spíš nadprůměr u dospělých samců roseiek. Tak buď v klidu, plíseň nebo ne, stejně už to má pomalu za sebou.

13.12.2010 08:03
fany88

XXX.XXX.127.228

tak moje roseika uz vypada v pohode dokonce byla uz i na lovu tak snad uz to bude lepsi a nevipada moc na umreni a jak si myslel tu vetu:to je uroven.!?

13.12.2010 09:53
aukrox

XXX.XXX.74.84

Myslím že když už doma toho pavouka máš, tak bys o něm měl vědět aspoň zklaní informace.
Četls někdy nějaký článek o sklípkanech? Stačil by nějaký pro začátečníky....
Jinak je dobře že se z toho dostal :-)

13.12.2010 14:55
nery

XXX.XXX.165.42

Nevypadá na umření? To je část té úrovně :-( Kdyby ses trochu o sklípkany zajímal, věděl bys že máš samce o několik let dřív a netrápil bys ho poslední dva roky celibátem, také bys věděl, že průměrná životnost roseáka po posledním svleku je cca 1,5 roku, může to být až dvojnásobek,ale taková zvířata už se trápí. No pro příště si třebas něco nastuduješ, mě prostě taková úroveň "chovatelství" štve...

13.12.2010 16:17
fany88

XXX.XXX.165.33

roseak nebyl muj je pritelkyne mela ho u sebe celou dobu ja o sklipkanech neco malo vim mam knizku vsechny odpovedi psala ona klidne ti o roseikach neco napisu co o nich vim ona si ho koupila ve zveraci stim ze to je samice ale sam sem ji rikal ze jak samice mi nepripada.a v celibatu je jen diky tomu ze tam odkud pochazi pritelkyne nikdo roseiky nechova

13.12.2010 16:33
nery

XXX.XXX.165.42

Pohoda, dej přítelkyni přednášku a pořiď jí něco novýho :D

13.12.2010 20:38
fany88

XXX.XXX.165.33

tohle vim o roseikach:Grammostola rosea je horským druhem, který obývá Chile, Argentinu a Bolívii. Pohlavní dospělost je při 6-7 cm a rozpětí končetin do 15 cm. Rozlišit pohlaví u dospělých jedinců není těžké, samci mají na prvním páru končetin tibiálně háky a na konci madel (pedypalp) bulby. Samička je oproti samečkovi mnohem robustnější stavěná s relativně kratšími končetinami. Zbarvením jsou si obě pohlaví podobné. Grammostola rosea je mírný druh pavouka. Samička při manipulaci (např.úprava a čištění ubikace) se občas snaží vykopávat zadními končetinami žahavé chloupky ze svého zadečku, ale měl jsem možnost vidět jedince, kteří byli až neuvěřitelně agresivní a při jakékoliv manipulaci v jejich ubikácii neváhali napadnout rozevřením chelicerami ruku chovatele . Několik případů kousnutí těmito pavouky skončilo s lokálním otokem, který provázela překvapivě výrazná bolest na místě kousnutí. A vím jak dlouho se dožívají akorat nevím zda je to všeobecně: samec 3-7 let a samice klidne až 25 let

13.12.2010 20:50
fany88

XXX.XXX.165.53

ja mam ted v planu chovat Brachypelmu smithi onich sice moc nevim ale ted sem si objednaval knizku primo o nich o chovu i pareni nejdriv si chci poridit samicku a pak samce

13.12.2010 22:07
karlik93

XXX.XXX.39.115

Ty informace rozdíl samice/samec jsou obecné pro téměř všechny druhy pavouků (některým sklípkanům třeba chybí tibiální háky) a dospělého samce musí poznat okamžitě každej člověk, kterýho to aspoň trochu zajímá.
S tou délkou života to musíš brát tak, že samec je jen taková spermobanka, která má za úkol předat své geny a je přizpůsoben k tomu, že ho nějaká samice brzo sejme a aspoň se tak nažere, takže ani v ideálních podmínkách nežije dlouho a třeba někteří samci téměř odmítají přijímat potravu :-) ps. smithky mají stejné nároky jak rosey a samci jsou na tom samozřejmě taky stejně

13.12.2010 23:38
fany88

XXX.XXX.165.49

diky moc proto chci chovat samce a samicku protoze tam odkud sem nikdo pavouky nechova a byl by prome problem sehnat samce nebo samicku ke spareni. Samozrejme si chci poridit prvni samicku a pak co nejdriv samecka akorat se mi je nechce porizovat ve zverimexu chtel bych z burzy akorad to taky neni porad ted sem jednu promeskal v Liberci bydlim 36km od liberce a v mem meste takovy burzy nejsou tak se te chci zeptat jak se da poridit jinak? Dik predem za odpoved:-)

13.12.2010 23:56
nery

XXX.XXX.165.42

Po autocenzuře zbyly z mé další odpovědi jen nesrozumitelné cáry, takže to protentokráte VZDÁVÁM smajlík

14.12.2010 00:37
karlik93

XXX.XXX.39.115

jednoduchý...když je teplo pošta, když mrzne jak cip a je to naléhavý tak ČDkurýr, ale to se řešilo už na všech fórech mnohokrát, další možnost přátelé studenti vysokoškoláci(je potřeba si je vycvičit-každá neděle nanádraží odvoz do Prahy, pondělí večer do Brna) a v některých případech to jde ještě přes více rukou a nejlepší je zajet si osobně na burzu, ale to je drahý, takže se to uskuteční jen párkrát do roka no a dospělí samci se většinou půjčují, ani není potřeba si ho koupit... chovu zdar

26.2.2011 07:48
simson

XXX.XXX.158.95

Fany88 napsal(a):
dobry den mam k vam dotaz mam slipkana gramostola rosea a ma na hlavicce a zadecku takovi sedivi poprasek(fleky) nevim jestli to je plisen.momentalne ho ted krmim cervama a udelalo se mu to den pote co snedl pulku cerva,cervi ma ted poprvi.prosim vas oblizsi informace zdali je to plisen nebo nejaka alergie predem dekuji za odpoved

gramostola roste strašně pomali

26.2.2011 09:05
karlik93

XXX.XXX.171.11

Výstižá odpověd :-)
A k výskytu zakladatele tohoto vlákna, když tam odkud je, nikdo pavouky nechová, mě napadla teorie, že asi žije na dalekém severu v kraji věčného ledu. Poloha obydlí kolísá od severního pólu po Korvatunturi v Laponsku a dělá s elfy dárky pro všechny hodné děti spolu se Santou a Santovskou (u nás zásadně Ježíškovskou) poštou mu nikdo samce zatím nebyl ochoten poslat...tak stačí říct a já se toho příští vánoce ujmu, však dát ho za okno, kde si ho sami vyzvednou je bezplatné :-)

26.2.2011 13:06
simson

XXX.XXX.158.95

karlik93 napsal(a):
Výstižá odpověd :-)
A k výskytu zakladatele tohoto vlákna, když tam odkud je, nikdo pavouky nechová, mě napadla teorie, že asi žije na dalekém severu v kraji věčného ledu. Poloha obydlí kolísá od severního pólu po Korvatunturi v Laponsku a dělá s elfy dárky pro všechny hodné děti spolu se Santou a Santovskou (u nás zásadně Ježíškovskou) poštou mu nikdo samce zatím nebyl ochoten poslat...tak stačí říct a já se toho příští vánoce ujmu, však dát ho za okno, kde si ho sami vyzvednou je bezplatné :-)

a proto žadné darky nedostavaš sám tomu prd rozumíš hodně uspěchu

Přidejte reakci

Přidat smajlík