stanislav
napsal(a):
Platus není tak zbarvenej aspoň né v 9-13svleku(v tom jsem ho měl)já bych řek že to bude cancarides cancarides
cancerides má hlavohruď do fialova, řek bych platus, cubensis, auratus nebo nesiotes. Z těch je nejhojnější v chovech platus, proto jsem ho taky napsal.
P.S. já mám P. platus od 5. svleku, teď je z něj dospělej samec, takže taky vím, jak vypadá na vlastní oči
justin
napsal(a):
cancerides má hlavohruď do fialova, řek bych platus, cubensis, auratus nebo nesiotes. Z těch je nejhojnější v chovech platus, proto jsem ho taky napsal.
P.S. já mám P. platus od 5. svleku, teď je z něj dospělej samec, takže taky vím, jak vypadá na vlastní oči
Jo cancerides vypadá jinak,přikláním se k platus-ovi vzhledem k tomu,že je nejrozšířenější a přesně takhle vypadá jeden kousek,co mám doma.
justin
napsal(a):
takovej canc.canc by měl v tyhle velikosti karapax ještě dost světle(skoro do žluta) - do fialova se zbarvuje až u větších jedinců(u mě kolem 11svleku).
Řekl bych že to bude platus,ale to je těžký...nejlepší je nikdy neoznačeného pavouka nekupovat,protože mnohé druhy i z odlišných rodů jsou si velice podobné a není možné je pouhým okem rozlišit.
Doporučuji dál nemnožit . Případně když to bude samice,nechat si porovnat spermatéku.
nery
napsal(a):
takovej canc.canc by měl v tyhle velikosti karapax ještě dost světle(skoro do žluta) - do fialova se zbarvuje až u větších jedinců(u mě kolem 11svleku).
Řekl bych že to bude platus,ale to je těžký...nejlepší je nikdy neoznačeného pavouka nekupovat,protože mnohé druhy i z odlišných rodů jsou si velice podobné a není možné je pouhým okem rozlišit.
Doporučuji dál nemnožit . Případně když to bude samice,nechat si porovnat spermatéku.
Souhlasím!kdysi jsem na burze koupil P.Cambridgei za 80,-4svlek a ukázalo se že to je avic.minatrix!já měl kliku protože to bylo levně ale nechtěl jsem ji!I když to sem nepatří chtěl jsem uvést příklad!
stanislav
napsal(a):
Souhlasím!kdysi jsem na burze koupil P.Cambridgei za 80,-4svlek a ukázalo se že to je avic.minatrix!já měl kliku protože to bylo levně ale nechtěl jsem ji!I když to sem nepatří chtěl jsem uvést příklad!
toho pavouka sem dostal ani us nemam poneti od koho protoze nenakupuju na burzach ale menim z kamaradama a tetko nastal ten problem tak proto sem potreboval poradit . pavoukum se vjenuju radu let ale nedokazu toho pavouka urcit tak zatim dik PROPAK
Uživatel s deaktivovaným účtem

propak
napsal(a):
co je to za pavouka dekuji
já si myslím že je to Phormictopus auratus v knížce "Svět sklípkanů" je přesně takovej kousek, ale takhle to určit nejde, jestli je to samice zkus porovnat spermatéky
justin
napsal(a):
Pánové R. Bertani a D. Ortiz popsali čtvrtého zástupce rodu Phormictopus žijícího na Kubě. Jedná se o pavouka, kterého má většina z nás pod označením Phormictopus platus. Typickým znakem jsou zlaté chlupy na hlavohrudi, coxách, trochanterech a femurech všech nohou.-
Z tohoto vyplývá,že platus=auratus,nebo je to jinak?
keltmen
napsal(a):
Je to na 99,9% cancerides.Nechápu jak může někdo tvrdit že je to Platus...Toť můj názor
Neřekl bych... platus má nohy do modra, femury do zlatova (jako na těchto fotkách..), cancerides uhlově černý, femury mírně do fialova.. Přikládám velmi nekvalitní fotku, ale je to jediná, která mi zůstala, než nám spadnul počítač. Je na ní P. platus
justin
napsal(a):
Neřekl bych... platus má nohy do modra, femury do zlatova (jako na těchto fotkách..), cancerides uhlově černý, femury mírně do fialova.. Přikládám velmi nekvalitní fotku, ale je to jediná, která mi zůstala, než nám spadnul počítač. Je na ní P. platus
Tady je mladej 1,0 platuse. Jen na porovnání.