Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2006 13:13

propak napsal(a):
co je to za pavouka dekuji

dalsi foto

29.7.2006 13:14

propak napsal(a):
dalsi foto

jeste jedna

29.7.2006 13:36

propak napsal(a):
jeste jedna

Fotka sice dost mázlá,ale vidím to na pěkně vypasenej kousek nejakýho Phormictopuse,nejspíš Phormictopus cancerides.

29.7.2006 13:59

sova napsal(a):
Fotka sice dost mázlá,ale vidím to na pěkně vypasenej kousek nejakýho Phormictopuse,nejspíš Phormictopus cancerides.

dodam lepsi foto

29.7.2006 21:13

propak napsal(a):

A jak je velikej?

30.7.2006 06:24

sova napsal(a):
A jak je velikej?

je velkej 8 cm

12.8.2006 13:07

propak napsal(a):

asi Hplopelma lividum

12.8.2006 16:07

denis holanik napsal(a):
asi Hplopelma lividum

hm, bacha na to, teď promluvil znalec... Todle bude skoro určitě nějakej Phormictopus, osobně bych tipnul platus

12.8.2006 16:13

justin napsal(a):
hm, bacha na to, teď promluvil znalec... Todle bude skoro určitě nějakej Phormictopus, osobně bych tipnul platus

Platus není tak zbarvenej aspoň né v 9-13svleku(v tom jsem ho měl)já bych řek že to bude cancarides cancarides

12.8.2006 16:27

stanislav napsal(a):
Platus není tak zbarvenej aspoň né v 9-13svleku(v tom jsem ho měl)já bych řek že to bude cancarides cancarides

For "Pašerák" Výš jak vypadá H.lividum??

12.8.2006 17:13

stanislav napsal(a):
For "Pašerák" Výš jak vypadá H.lividum??

tak se nehadejte a skuste se dohodnout na urceni pavouka ja fakt nemam poneti co to je - dik PROPAK

12.8.2006 18:28

stanislav napsal(a):

cancerides má hlavohruď do fialova, řek bych platus, cubensis, auratus nebo nesiotes. Z těch je nejhojnější v chovech platus, proto jsem ho taky napsal.

P.S. já mám P. platus od 5. svleku, teď je z něj dospělej samec, takže taky vím, jak vypadá na vlastní oči

12.8.2006 18:59

justin napsal(a):
cancerides má hlavohruď do fialova, řek bych platus, cubensis, auratus nebo nesiotes. Z těch je nejhojnější v chovech platus, proto jsem ho taky napsal.

P.S. já mám P. platus od 5. svleku, teď je z něj dospělej samec, takže taky vím, jak vypadá na vlastní oči

Jo cancerides vypadá jinak,přikláním se k platus-ovi vzhledem k tomu,že je nejrozšířenější a přesně takhle vypadá jeden kousek,co mám doma.

12.8.2006 19:02

desteros napsal(a):
Jo cancerides vypadá jinak,přikláním se k platus-ovi vzhledem k tomu,že je nejrozšířenější a přesně takhle vypadá jeden kousek,co mám doma.

No tak jo no,ti věřím,jenže můj platus měl jiné zbarvení....ale je to Phormictopus!!

12.8.2006 19:10

justin napsal(a):

takovej canc.canc by měl v tyhle velikosti karapax ještě dost světle(skoro do žluta) - do fialova se zbarvuje až u větších jedinců(u mě kolem 11svleku).

Řekl bych že to bude platus,ale to je těžký...nejlepší je nikdy neoznačeného pavouka nekupovat,protože mnohé druhy i z odlišných rodů jsou si velice podobné a není možné je pouhým okem rozlišit.

Doporučuji dál nemnožit . Případně když to bude samice,nechat si porovnat spermatéku.

12.8.2006 19:20

nery napsal(a):
takovej canc.canc by měl v tyhle velikosti karapax ještě dost světle(skoro do žluta) - do fialova se zbarvuje až u větších jedinců(u mě kolem 11svleku).

Řekl bych že to bude platus,ale to je těžký...nejlepší je nikdy neoznačeného pavouka nekupovat,protože mnohé druhy i z odlišných rodů jsou si velice podobné a není možné je pouhým okem rozlišit.

Doporučuji dál nemnožit . Případně když to bude samice,nechat si porovnat spermatéku.

Souhlasím!kdysi jsem na burze koupil P.Cambridgei za 80,-4svlek a ukázalo se že to je avic.minatrix!já měl kliku protože to bylo levně ale nechtěl jsem ji!I když to sem nepatří chtěl jsem uvést příklad!

13.8.2006 06:40

stanislav napsal(a):
Souhlasím!kdysi jsem na burze koupil P.Cambridgei za 80,-4svlek a ukázalo se že to je avic.minatrix!já měl kliku protože to bylo levně ale nechtěl jsem ji!I když to sem nepatří chtěl jsem uvést příklad!

toho pavouka sem dostal ani us nemam poneti od koho protoze nenakupuju na burzach ale menim z kamaradama a tetko nastal ten problem tak proto sem potreboval poradit . pavoukum se vjenuju radu let ale nedokazu toho pavouka urcit tak zatim dik PROPAK

13.8.2006 11:06

desteros napsal(a):

co to kecam jo platus

14.8.2006 18:29

denis holanik napsal(a):
asi Hplopelma lividum

Ahoj,no nevím na platuse se mi to nezdá. Jsou víc do rezava

14.8.2006 20:54

badulka napsal(a):
Ahoj,no nevím na platuse se mi to nezdá. Jsou víc do rezava

Přesně!!

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2006 21:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

propak napsal(a):

já si myslím že je to Phormictopus auratus v knížce "Svět sklípkanů" je přesně takovej kousek, ale takhle to určit nejde, jestli je to samice zkus porovnat spermatéky

14.8.2006 21:46

justin napsal(a):

Pánové R. Bertani a D. Ortiz popsali čtvrtého zástupce rodu Phormictopus žijícího na Kubě. Jedná se o pavouka, kterého má většina z nás pod označením Phormictopus platus. Typickým znakem jsou zlaté chlupy na hlavohrudi, coxách, trochanterech a femurech všech nohou.-
Z tohoto vyplývá,že platus=auratus,nebo je to jinak?

14.8.2006 21:48

stanislav napsal(a):
No tak jo no,ti věřím,jenže můj platus měl jiné zbarvení....ale je to Phormictopus!!

Tady nejde o to,aby jsi mi věřil...varibialita zbarvení

15.8.2006 11:01

propak napsal(a):

Je to na 99,9% cancerides.Nechápu jak může někdo tvrdit že je to Platus...Toť můj názor

15.8.2006 12:41

keltmen napsal(a):
Je to na 99,9% cancerides.Nechápu jak může někdo tvrdit že je to Platus...Toť můj názor

Neřekl bych... platus má nohy do modra, femury do zlatova (jako na těchto fotkách..), cancerides uhlově černý, femury mírně do fialova.. Přikládám velmi nekvalitní fotku, ale je to jediná, která mi zůstala, než nám spadnul počítač. Je na ní P. platus

15.8.2006 13:40

justin napsal(a):
Neřekl bych... platus má nohy do modra, femury do zlatova (jako na těchto fotkách..), cancerides uhlově černý, femury mírně do fialova.. Přikládám velmi nekvalitní fotku, ale je to jediná, která mi zůstala, než nám spadnul počítač. Je na ní P. platus

Tady je mladej 1,0 platuse. Jen na porovnání.

15.8.2006 15:49

keltmen napsal(a):

hehe já zas nechápu jak nekdo může tvrdit,že je to cancerides! Dle mě je to na 70% platus! cancky mám fialový a měl sem i nekolik obyčejnejch a tomuhle to neni zdaleka podobný!

15.8.2006 19:19

nery napsal(a):
hehe já zas nechápu jak nekdo může tvrdit,že je to cancerides! Dle mě je to na 70% platus! cancky mám fialový a měl sem i nekolik obyčejnejch a tomuhle to neni zdaleka podobný!

Přesně tak, Nery, já si myslím to samý... barevnej rozdíl mezi nima je docela rapidní

21.9.2006 07:03

justin napsal(a):
Přesně tak, Nery, já si myslím to samý... barevnej rozdíl mezi nima je docela rapidní

JE TO NA 100/ P . PLATUS

Přidejte reakci

Přidat smajlík