Odpovím jenom na tento dotaz a to spíše v obecném duchu, pro takové základní otázky je lepší nejprve pohledat na internetu, myslím si, že diskuze by měla být spíše typu konkrétních dotazů, ale odpovědi na takové obecné dotazy se dají najít na různých stránkách k chovu strašilek, kde jsou i návody k chovu snad všech známých druhů. Podobně k těm sarančatům - existuje určitě plno popisů chovu a v Chrome není problém si udělat i překlad cizojazyčných stránek.
Dá se něco zjistit i na iFauna
https://www.ifauna.cz/bezobratli/nemodforum/r/detail/28728/chov-sarancat
Co jsem pochytal o chovu sarančat od známých já: chce to teplo, sucho, a dostatek trávy, přes zimu kvalitní seno. Samozřejmě sarančata chovaná doma jsou kvalitní krmivo.
T. V.
to cim krmit najdete u kazdeho clanku o strasilkach a pokud vas zajima kde to sehnat v zime tak staci zajit do lesa krmivo nalezneto podel cest nekdy i pod snehem a na pristi rok doporucuji naplnit mrazak krmivem a v mensich davkach ho chovancum davat. rostlina sice nevydrzi dlouho a rychle vadne diky poskozeni ze zmrazeni ale strasilky to mezitim stihnou dobre okousat.
kazdopadne pokud chcete neco chovat urcite si prectete poar webu a nekolik clanku, o strasilkach,pakoblkach atd je toho hodne a neni nic horsiho nez si poridit chovance a teprve potom zjistovat co vlastne jedi. setkal jsem se i s clovekem co si myslel ze strasilkam staci jen voda:D ale to jen tak na okraj s pozdravem david pestuka www.panikudlanka.cz