Zdravím, já bych položený dotaz ještě poupravil, nechci kvůli tomu zakládat úplně nový dotaz:
existují nějaké menší druhy pavouků pro začátečníky? Sklípkani té "běžné" velikosti (Brachypelma smithi) mi přijdou až moc velcí, nemá někdo tip na menší a stejně nenáročné a mírné pozemní pavouky?
amarok
napsal(a):
Zdravím, já bych položený dotaz ještě poupravil, nechci kvůli tomu zakládat úplně nový dotaz:
existují nějaké menší druhy pavouků pro začátečníky? Sklípkani té "běžné" velikosti (Brachypelma smithi) mi přijdou až moc velcí, nemá někdo tip na menší a stejně nenáročné a mírné pozemní pavouky?
Holothele, Heterothele, Cyriocosmus (ak si teda nezaobstaráte mláďa, ktoré je fakt mrňavé)
Díky za info, mrknu na ně. Už mám ale Grammostola rosea mladou samičku, která je ještě poměrně malá (hlavohruď 1,5 cm), takže si budu pomalu zvykat na větší velikost Mimochodem povahově zatím skvělá, klidná, radši jí ale moc nevyrušuju. Paušálně se ale povaha určitě nedá brát, kolega má Brachypelma smithi od mláděte a je to pěkný vztekloun, akční i při dolévání vody. Takže i pavouci mají individuální povahu.