Co je tohle za pavoučka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2006 17:51

nacházím ho poměrně často, ale nějak nemohu nikde najít, co je to vůbec zač? je to pokud mě zrak neklame dospělý samec. děkuji mnohokrát za určení.

9.8.2006 17:52

albinka b napsal(a):
nacházím ho poměrně často, ale nějak nemohu nikde najít, co je to vůbec zač? je to pokud mě zrak neklame dospělý samec. děkuji mnohokrát za určení.

další

9.8.2006 18:01

albinka b napsal(a):
a poslední

No konečně dal někdo novou otázkuUž jsem se nudil!!Vypadá to na Křižáka...jakého bude vědět Sova......Tajně v něj doufám že vám poradí!

10.8.2006 06:23

stanislav napsal(a):
No konečně dal někdo novou otázkuUž jsem se nudil!!Vypadá to na Křižáka...jakého bude vědět Sova......Tajně v něj doufám že vám poradí!

Tak co se týče křižáků,tak zas tak super se v nich nevyznám,ale podle těch bulbů to je samec křižáka obecného(Araneus diadematus). Prosím případné odborníky(viz. VH) aby mě za špatné určení nekamenovali,ale podle té kresby sem si jistej na 99%.

10.8.2006 09:47

sova napsal(a):
Tak co se týče křižáků,tak zas tak super se v nich nevyznám,ale podle těch bulbů to je samec křižáka obecného(Araneus diadematus). Prosím případné odborníky(viz. VH) aby mě za špatné určení nekamenovali,ale podle té kresby sem si jistej na 99%.

Jsem věděl že poradíš.....!

10.8.2006 12:19

sova napsal(a):

Děkuju moc, koukala sem na net je to fakt on vlastně sem si myslela, že by to mohl být křižák obecný, ale viděla jsem jen jeden nekvalitní obrázek a podle něj vypadal uplně jinak

10.8.2006 12:24

albinka b napsal(a):

a ještě, kdyby jste náhodou věděli. nedávno jsem tohoto pavoučka našla u nás v bytě a moc by mě zajímalo,co to vlastně přesně je. jeden zkušený chovatel mi řekl, že by to mohla být nějaká dysdera. zkusí si někdy typnout jaká ?

10.8.2006 12:25

albinka b napsal(a):
a ještě, kdyby jste náhodou věděli. nedávno jsem tohoto pavoučka našla u nás v bytě a moc by mě zajímalo,co to vlastně přesně je. jeden zkušený chovatel mi řekl, že by to mohla být nějaká dysdera. zkusí si někdy typnout jaká ?

...

10.8.2006 12:29

albinka b napsal(a):

a ještě jeden pavouček s mimčama.. že by nějaký slíďák?

10.8.2006 12:32

albinka b napsal(a):
a ještě jeden pavouček s mimčama.. že by nějaký slíďák?

...

10.8.2006 15:53

albinka b napsal(a):
...

jeeej, to su krasnee mimca, i fotecka je perfetto

10.8.2006 17:42

bonita napsal(a):
jeeej, to su krasnee mimca, i fotecka je perfetto

Prvni je samec Araneus diadematus (krizak obecny), to cerne je skalovka. Bohuzel u ni neni jakekoliv meritko, ale podle barvy nohou bych typl, ze je to Trachyzelotes pedestris. Ta samice slidaka bych rekl, ze je Pardosa lugubris. VH

10.8.2006 19:08

vladimir hula napsal(a):
Prvni je samec Araneus diadematus (krizak obecny), to cerne je skalovka. Bohuzel u ni neni jakekoliv meritko, ale podle barvy nohou bych typl, ze je to Trachyzelotes pedestris. Ta samice slidaka bych rekl, ze je Pardosa lugubris. VH

diky moc jinak ta skalovka měla v těle cca 0,7 cm

12.8.2006 13:17

albinka b napsal(a):
a poslední

sova má pravdu Křižák obecný Araneus diadematus

12.8.2006 13:21

albinka b napsal(a):

tak to kecá je to šestiočka rudá

14.8.2006 10:15

albinka b napsal(a):
diky moc jinak ta skalovka měla v těle cca 0,7 cm

OK, tak je to 100% Trachyzelotes pedestris, vcelkunebezny druh. Ta mladatka jsou super, ale postupne tu samici desne oslabi a chcipne :) VH

Přidejte reakci

Přidat smajlík