Ahoj,
Brouk obvykle opouští kokon tehdy, až má ztvrdlý roh a krovky jsou pevné a zcela vybarvené. Obvykle po přeměně na brouka to trvá tak do 2 týdnů.
LD
http://www.chovame-zlatohlavky.estranky.cz/
díky tak první brouk už je hotový, sice má cca 58 mm, ale potěší, teď jen cca měsíc počkat na samičky
a můžou se dát do toho
Děkuji . Je krásný, přesně jak jsem chtěl. Před půl rokem jsem pročítal diskuze o ugadensiskách jak je většina u nás chovaných jedinců křížených s torquatou a někdo tam psal, že jen pár chovatelé chová ještě kažtak čisté formy a psali tam, že pan Bačovský je má. Tak jsem si ho našel na internetu a na jeho stránkách viděl, že prodává larvy. Tak jsem mu napsal a měl ještě posledních 5 ks (2,3) takže ideál. Navíc jsem si je mohl vyzvednout osobně v Brně, tím pádem jsem ušetřil za poštovné. Jinak 58 mm je pěkných, ale plánoval jsem aspoň 80
dokrmoval jsem je rajčatama a nějakým krmením pro leguány
které původně stálo 151 kč 95g, ale bylo to prošlé tak jsem to měl za 20kč
. Ale pokud se mi je podaří rozmnožit ve větším množství, tak zkusím více možností dokrmování a teploty, a uvidím co bude nejlepší
. Ale chtělo by to aspoň 100 larev, abych měl 10 pokusných skupin
. Ale nejspíš budu rád když budu mít 15 celkově
martinurban: jo stou teplotou máš, pravdu. Myslel jsem to tak, že je dám do nižší teploty, aby vývin trval déle, a tím pádem měli více času, než ve vytopené místnosti. Bude to chtít zjistit podmínky a teploty v přirozeném prostředí a zkusit to podle toho přizpůsobit, ani třeb anevím jestli ve volnosti žijí v hrabance, nebo se dřevě, nevím o nich nic, vím jen jak je chovat v domácích podmínkách. Teď jen aby se mi podařilo je rozmnožit.
pterinochilus: uvidíme kolik jich bude, kdyžtak bych rád vyměnil za něco :), už jednou jsem měl ugadensisky ale né tyto čisté, a po 2 měsících ani jendo vajčko, prostě nic :(
jojka
napsal(a):
martinurban: jo stou teplotou máš, pravdu. Myslel jsem to tak, že je dám do nižší teploty, aby vývin trval déle, a tím pádem měli více času, než ve vytopené místnosti. Bude to chtít zjistit podmínky a teploty v přirozeném prostředí a zkusit to podle toho přizpůsobit, ani třeb anevím jestli ve volnosti žijí v hrabance, nebo se dřevě, nevím o nich nic, vím jen jak je chovat v domácích podmínkách. Teď jen aby se mi podařilo je rozmnožit.
pterinochilus: uvidíme kolik jich bude, kdyžtak bych rád vyměnil za něco :), už jednou jsem měl ugadensisky ale né tyto čisté, a po 2 měsících ani jendo vajčko, prostě nic :(
Ok, snad se zadaří byl bych za ně moc rád, taky mám čisté, ale moc se mi líbí ten tvůj samec.
..tak to ano ,že v chladnejšom prostredi...tak hodne zdaru,možno aj nejake larvy pomenime :-D