Mecynorrhina ugandensis kokon

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2014 01:41
jojka

XXX.XXX.73.234

Zdravím, chtěl jsem se zeptat když už mám v kokonech u ugadensisek brouky, tak za jak dlouho můžu očekávat, že vylezou, nechcu aby mi chcípli v malé krabičce. Díky

23.1.2014 10:40
Lukáš Dupaľ

XXX.XXX.166.210

Ahoj,
Brouk obvykle opouští kokon tehdy, až má ztvrdlý roh a krovky jsou pevné a zcela vybarvené. Obvykle po přeměně na brouka to trvá tak do 2 týdnů.

LD
http://www.chovame-zlatohlavky.estranky.cz/

23.1.2014 15:48
jojka

XXX.XXX.73.234

díky smajlík tak první brouk už je hotový, sice má cca 58 mm, ale potěší, teď jen cca měsíc počkat na samičky smajlík a můžou se dát do toho smajlíksmajlík

23.1.2014 22:00
martinbaran

XXX.XXX.90.67

..nádherny,,,smajlík,cacao form"

23.1.2014 22:02
michal.siegel

XXX.XXX.60.197

jojka napsal(a):
díky smajlík tak první brouk už je hotový, sice má cca 58 mm, ale potěší, teď jen cca měsíc počkat na samičky smajlík a můžou se dát do toho smajlíksmajlík

No 58mm není zase tak málo a toho nádherného jedince by Vám mohli mnozí závidět. smajlík smajlík

24.1.2014 00:03
jojka

XXX.XXX.73.234

Děkuji smajlík. Je krásný, přesně jak jsem chtěl. Před půl rokem jsem pročítal diskuze o ugadensiskách jak je většina u nás chovaných jedinců křížených s torquatou a někdo tam psal, že jen pár chovatelé chová ještě kažtak čisté formy a psali tam, že pan Bačovský je má. Tak jsem si ho našel na internetu a na jeho stránkách viděl, že prodává larvy. Tak jsem mu napsal a měl ještě posledních 5 ks (2,3) takže ideál. Navíc jsem si je mohl vyzvednout osobně v Brně, tím pádem jsem ušetřil za poštovné. Jinak 58 mm je pěkných, ale plánoval jsem aspoň 80 smajlíksmajlík dokrmoval jsem je rajčatama a nějakým krmením pro leguány smajlík které původně stálo 151 kč 95g, ale bylo to prošlé tak jsem to měl za 20kč smajlík. Ale pokud se mi je podaří rozmnožit ve větším množství, tak zkusím více možností dokrmování a teploty, a uvidím co bude nejlepší smajlík. Ale chtělo by to aspoň 100 larev, abych měl 10 pokusných skupin smajlík. Ale nejspíš budu rád když budu mít 15 celkově smajlíksmajlík

24.1.2014 11:44
martinbaran

XXX.XXX.111.182

..tak držim palce,,,,mimochodom s tým dokrmovaním s tebou súhlasím ale s teplotou moc nie,ked budu v teplejšom tak sa vývoj urychli a jedince nebudu velke....
ešte raz ,hodne zdaru....smajlík
Martin alias Tarzanm

24.1.2014 15:55
pterinochilus

XXX.XXX.243.75

jojka napsal(a):

No kdyby byly od něj nějaké larvy na prodej tak 10ks, rád koupím nebo vyměním.

24.1.2014 19:21
jojka

XXX.XXX.57.165

martinurban: jo stou teplotou máš, pravdu. Myslel jsem to tak, že je dám do nižší teploty, aby vývin trval déle, a tím pádem měli více času, než ve vytopené místnosti. Bude to chtít zjistit podmínky a teploty v přirozeném prostředí a zkusit to podle toho přizpůsobit, ani třeb anevím jestli ve volnosti žijí v hrabance, nebo se dřevě, nevím o nich nic, vím jen jak je chovat v domácích podmínkách. Teď jen aby se mi podařilo je rozmnožit.

pterinochilus: uvidíme kolik jich bude, kdyžtak bych rád vyměnil za něco :), už jednou jsem měl ugadensisky ale né tyto čisté, a po 2 měsících ani jendo vajčko, prostě nic :(

24.1.2014 19:49
pterinochilus

XXX.XXX.243.75

jojka napsal(a):
martinurban: jo stou teplotou máš, pravdu. Myslel jsem to tak, že je dám do nižší teploty, aby vývin trval déle, a tím pádem měli více času, než ve vytopené místnosti. Bude to chtít zjistit podmínky a teploty v přirozeném prostředí a zkusit to podle toho přizpůsobit, ani třeb anevím jestli ve volnosti žijí v hrabance, nebo se dřevě, nevím o nich nic, vím jen jak je chovat v domácích podmínkách. Teď jen aby se mi podařilo je rozmnožit.

pterinochilus: uvidíme kolik jich bude, kdyžtak bych rád vyměnil za něco :), už jednou jsem měl ugadensisky ale né tyto čisté, a po 2 měsících ani jendo vajčko, prostě nic :(

Ok, snad se zadaří byl bych za ně moc rád, taky mám čisté, ale moc se mi líbí ten tvůj samec.

24.1.2014 21:25
martinbaran

XXX.XXX.111.182

..tak to ano ,že v chladnejšom prostredi...tak hodne zdaru,možno aj nejake larvy pomenime :-Dsmajlík

25.1.2014 02:18
jojka

XXX.XXX.57.165

martinbaran: jsou nádherní, tak snad se mi podaří odchov a můžem něco poměnit smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík