4.sv - Theraphosa blondii v inzerci?? - ASI TEZKO!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2014 08:09
spidy

XXX.XXX.244.254

Prodám mladé v 4 svl
Zasílám pouze nad objednávky 1500Kč
Ceny 2ks-1500kč
5ks- 3000kč
10ks-5000kč

Zaslání zdarma.
Prosím jen Vážní zájemci
15ks už je rezervováno !

CENA: V textu
E-MAIL: dragondogma@email.cz

KRAJ: Jihomoravský
LOKALITA: 61900 - Brno-Bohunice - okr. Brno-město

MUJ EMAIL -

zdravim, zname se? To je nejaka bouda ty blondii nebo jak?

**************************************************************************************
ODPOVED OD - dragondogma@email.cz

Pánové vy nejste normální ..
Neznáme ani nepoznáme.
Pokud máte zájem o zboží platba předem balík přijde po připsání na učet..
Boudu neprodávám.
S pozdravem Antonín
Případně osobní převzetí Brno ale to už nebudu mít žádné.!
Je prodáno 20ks odesílám v pondělí ..
Mám už jen 10ks ve 4 svl.

COZE ZBOZI??
PLATBA PREDEM??
PRAVE BLONDII??
VE 4.SV - MINIMANE URCENI SAMCI!!!!
POZOR POZOR POZOR POZOR! :)

STEJNY TAK POZOR NA POLAKA CO MA ZA 500 P. METALLICA VE 3-4SV TAKE PRODAVA JEN SAMCE, ALE MOZNA ZE VSICHNI SAMCE CHTEJI:)

26.5.2014 09:45
araneus84

XXX.XXX.156.230

Já chci adult samce T. blindi. smajlík
Tak až někomu, kdo od něj koupíte dospěje, napište.

Přesně jak napsal Spidy. Ve 4. svleku u T. blondi je již pohlaví určeno, takže prodávat jako "neurčené" znamená prodávat samce ...

Hlavně ta platba předem a nemožnost vyzvednou osobně, protože při osobním předání by už dávno nebyli, protože česká pošta vám to doručí dřív než mu sthnete odeslat ty prachy na účet předem. smajlík

26.5.2014 10:37
spidy

XXX.XXX.244.254

ke vsemu je prej Brnak - na burze v nedeli nebyl!

dalsi email od nej
**************************************************************************************************

To se dá prodat za tolik? Mi nejsme chovatelé tatka jezdí do nemecka a kdysi si koupil tento druch a pokusil se odchovat a vyšlo to.. nic víc vtom není. Děkuji zdražím okamžitě..

26.5.2014 15:47
dzira

XXX.XXX.154.215

Jj, chtěl jsem taky předání v Brně, ale asi jsem mu ani nestál za odpověď smajlík
Ale 0,0,x za tu cenu už tu dlouho nic nebylo smajlík A už ani nebude.....

26.5.2014 16:21
araneus84

XXX.XXX.156.230

Člověk, který apriori odmítá osobní předání (vůbec nejlepší možná realizace obchodu) u zvířat s cenou řádově stokoruny až tisícikoruny ve městě ve kterém bydlí, je zjevně podvodník....
Navíc se nenabízí 0,0,x, nýbrž subadult 0,x.
A taky je otázka, zda vám nakonec fakt dojdou alepoň samci blondi, nebo v horším případě stirmi, nebo v ještě horším úplně jiný pavouk nebo v úplně nejhorším vám nedojde nic nebo hrstka štěrku.... smajlík

27.5.2014 04:55
spider83

XXX.XXX.237.230

Bacha na něj chlapi,podle mě se jedná o Vikina z Uherského Hradiště(podle IP adresy v anonymce)
Jeho příspěvky a komentáře(hlavně na mě)už jste jistě četli v různých diskuzích.
Jen si prostě pro inzerování založil jiný mail a napsal jiné místo "pobytu"

2.6.2014 13:25
avicularia.azmodan

XXX.XXX.98.204

co je špatně na T. Stirmi?

Respektive co je ten zásadní rozdíl mezi Stirmi a Blondi?

Vsadím se že je spousta lidí od sebe ani nepozná někde od cca 5-6svl, i když moje Stirminy měli ještě ve 4 svl "papučky" a na hlavohrudi mají kolem očí kresbu (pořád)...

nikoho tu nehájím ani tu nerejpu, prostě mě to zajímá, tak snad se dočkám slušné odpovědi.
Díky

sám jsem je koupil jako "podvod" ale nakonec jsem za to rád smajlík

2.6.2014 13:57
dzira

XXX.XXX.154.215

Jistě na ni nic špatnýho není. Podle mě to dříve moc lidi "finančně nebolelo", když po nějakým čase zjistil, že má v teráriu stirminu místo zamýšlený blondi. Ceny se pohybovali více u země. Ale teď je mezi těmito pavouky tisícovkovej rozdíl, tak se lidé cítí okradeni. Jinak ten pravý rozdíl je asi v její dostupnosti. Z blondi se pomalu stává sběratelský kousek, na který si člověk musí počkat i pár let, nežli se na něj dostane řada (tady v ČR) a hodně se ptát. Mám oba druhy a oba mi dělají radost, ale sehnat k ním samce, to je taky oříšek, jelikož si asi chovatelé svoje samce nabízejí pouze mezi sebou a nikoho novýho mezi sebe asi nepřipustějí :) Takže obecně bych to viděl tak, že blondi je chtěná pro svůj nedostatek :) Ale kdo ví..

2.6.2014 14:29
avicularia.azmodan

XXX.XXX.98.204

tak to jo, tohle už bych chápal...kdysi jsem měl i T.Blondi a jak už jsem psal ted mi dělají radosti ty Stirmi. Chovatelsky v tom nevidím rozdíl...v ničem a vhledově taky ne. Obě dvě agresivní zřavý mrchy smajlík

Co se týče samce Stirmi do Brna (a viděl jsem toho člověka i v Olomouci a Ostravě) jezdí takovej mladej kluk, odhad kolem třiceti, kterej ty Stirmi má stabilně v nabídce a na začátku roku nabízel i kupu samců nedospělých. Kupoval jsem od něj. Jen od něj mám štěstí na "vadné" kusy (chlapec má kratší jednu zadní nohu, asi o ni v průběhu života přišel...). Netvrdím že to je podvodník, jen doporučuji si pavouky dobře prohlédnout smajlík

2.6.2014 15:10
albona

XXX.XXX.19.22

dzira napsal(a):
Jistě na ni nic špatnýho není. Podle mě to dříve moc lidi "finančně nebolelo", když po nějakým čase zjistil, že má v teráriu stirminu místo zamýšlený blondi. Ceny se pohybovali více u země. Ale teď je mezi těmito pavouky tisícovkovej rozdíl, tak se lidé cítí okradeni. Jinak ten pravý rozdíl je asi v její dostupnosti. Z blondi se pomalu stává sběratelský kousek, na který si člověk musí počkat i pár let, nežli se na něj dostane řada (tady v ČR) a hodně se ptát. Mám oba druhy a oba mi dělají radost, ale sehnat k ním samce, to je taky oříšek, jelikož si asi chovatelé svoje samce nabízejí pouze mezi sebou a nikoho novýho mezi sebe asi nepřipustějí :) Takže obecně bych to viděl tak, že blondi je chtěná pro svůj nedostatek :) Ale kdo ví..

Sice je to trochu mimo téma, ale nedá mi to. Je to tak dva roky zpátky, co jsem nabízela adult samce Th. blondi. Nabízela jsem ho tady přes inzerci na ifauně, několikrát a neozval se mi vůbec nikdo. Bylo možné i osobní předání v Brně, kdykoliv, nejen na burze. Ani jedna odpověď. Mrzí mě to doteď, měla jsem ho od 2.svleku a nakonec umřel, aniž by napářil jedinou samici.

2.6.2014 17:00
araneus84

XXX.XXX.156.230

albona napsal(a):
Sice je to trochu mimo téma, ale nedá mi to. Je to tak dva roky zpátky, co jsem nabízela adult samce Th. blondi. Nabízela jsem ho tady přes inzerci na ifauně, několikrát a neozval se mi vůbec nikdo. Bylo možné i osobní předání v Brně, kdykoliv, nejen na burze. Ani jedna odpověď. Mrzí mě to doteď, měla jsem ho od 2.svleku a nakonec umřel, aniž by napářil jedinou samici.

Chtělo to víc spamovat inzerci. :)
Já si toho inzerátu ani nevším (je možné že to bylo v době, kdy jsem sem moc nechodil).
Teď bych dal za samce T. blondi majlant a marně sháním.

3.7.2014 20:23
blondi

XXX.XXX.250.254

Pridam tu len par rozdielov medzi T.stirmi a T.blondi.
Vo sfarbeni hlavohrude nie je...
1."papucky"-na poslednom claku 1. a 2. kracavej koncatiny a pedipalpe kremove sfarbeniev-> ma stirmi do cca 4.-5.zvleku / blondi vobec (apophysis ma na vsetkych koncatinach)
2. dlhe chlky na patelle -> u stirmi vec ontogenezy- o urciteho zvleku to ma, od cca 6. zvleku ma na patelle len kratke chlpky / blondi ma stale
3. stridulacne organy -> blondi ma mezi chelicerami a 1.kracavou koncatinou / stirmi ma este jeden medzi 1.a 2. kracavou koncatinou
4. tvar spermateky a bulbov
5. vyskyt -> blondi-Francuzska Guyana/ stirmi - Guyana
Potom tam je rozne trnenie a chlpky...

PS: mal som vestkych troch zastupcov daneho rodu ale 4samice stirmi som z financnych dovodov predal a nechal si len 1,4 blondi ( samec sub, samice adut) a 0,1 apophysis (adult)......blondi som uz viackrat paril, kokony som mal..prvykrat jeden, v ktorom boli po5tyzdnoch plesnive vajicka :-/ a druhykrat tri samice urobili kokon, ale po cca tyzdni to znicili :-/ ....uvidime teaz... samice su sice parene, ale uz starsim samcom, ktoremu sa nechcelo velmi precerpavat

3.7.2014 20:26
araneus84

XXX.XXX.100.18

Ten samec by byl ještě na prodej ? :)

9.7.2014 10:12
avicularia.azmodan

XXX.XXX.98.204

Ty rozdíly jsou zajímavé, ale kromě jiného vybarvení pár článků na prvních dvou párech nohou pavouků do cca 4-5 svl si normální smrtelník ostatních rozdílů nevšimne...

T. Stirmi má kolem očí takovou černou kresbu kterou T. Blondi nemá. Mám ty samice už dospělé a pořád to mají. Dle mě nejjednodušší a nejlepší způsob jak je od sebe poznat...

Co mě ale udivuje, že se mi jednou svlékly a jedna byla černá a druhá hnědá. Jsou ze stejného kokonu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík