Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2014 12:11
zandsa

XXX.XXX.223.3

Chtěla bych se zeptat, jestli sklípkani vydrží celý život v plastových krabičkách nebo je lepší skleněné terárium?

25.6.2014 12:56
avicularia.azmodan

XXX.XXX.98.204

spíš než na materiálu záleží na rozměrech, větrání, substrátu a vlhkosti.

Takže pokud bude vše splněno jako ve skle tak proč ne...i když zvyk je právě to skleněné.

Spousta pavouků se navíc schovává před světlem, staví si různé nory a vylézají až za tmy v noci, takže si dovedu představit, že by se chovali i v neprůhledných bednách, je pak ale otázka co z nich chovatel bude mít...kdysi před x lety jsem někde četl, že Němci chovaly T. Blondy ve velkých sudech (plné substrátu kam si pavouk vykopal hlubokou noru jako v přírodě...), kde měli pavouci klid a neničili tak kokony...takže fantazii se meze nekladou...

25.6.2014 14:39
zandsa

XXX.XXX.223.3

Tak rozměry podle velikosti pavouka, větrání díry ve víku a po stranách, podklad lignocel, vlhkost tak akorát dle potřeby.. takže teoreticky by to šlo? V mé "sbírce" jsou jen 2 brachypelmy a v budoucnu grammostola asi žádné stromové ani podzemní neplánuji ani jiné rody smajlík prostě se mi líbí jen tyto smajlík jinak ty krabičky pokud možno průhledné, na pozorování sklípkanů

25.6.2014 15:43
avicularia.azmodan

XXX.XXX.98.204

jak jsem rekl, dle mě na materiálu, z kterého je box vyroben nezáleží, klidně v hliníkové krabici když budou zajištěny podmínky nutné k chovu chovance...
předpokládám že to bude pevnější plast a ne krabička od salátu z billy a pak bych se nebál např ani toho že se pavouk ven prokouše. Ostatně moji to ani nezkoušejí a to jich mám už řadu let (i když kdysi to zkoušeli smajlík

25.6.2014 17:10
zandsa

XXX.XXX.223.3

Krabičky ty, co se dají sehnat na fauna trzích smajlík a jen pro zajímavost jaké pavouky chováte?

7.7.2014 00:08
carvik

XXX.XXX.194.181

Poecku regalis 1 svlek ta je v malinký krabičce s kouskem kůry a stačí jí to bohatě a vyleze jen když je tma naposledy jsem jí viděl když jsem ho dával do krabičky smajlík

8.7.2014 21:58
zandsa

XXX.XXX.223.3

a nevadí filmovka a jen vlhčit lignocel? mám strach aby neuhynul, když tam nebude mít vodu v nějaké nádobě :(

9.7.2014 00:05
carvik

XXX.XXX.194.181

já mám br emilii a auratum 3-4 svlek v malinkejch mističkách a žádnou nádobu z vodou tam nemám rosim na stěny krabičky a pije s kapek vody smajlík

9.7.2014 09:47
zandsa

XXX.XXX.223.3

Takže je naštěstí nijak netýrám stačí rosit jednou za 2 dny? (jinak prardon za nezkušenost, ale chci se o nich dozvědě co nejvíc. Kvůli úspěšnému chovu )smajlík

9.7.2014 10:07
avicularia.azmodan

XXX.XXX.98.204

člověk co se chce dozvědět co nejvíce si koupí knihu od p. Kovaříka, tu přečte tam a zpět a pak chodí na fora aby si informace, které právě načerpal utřídil a rozšířil o zkušenosti ostatních chovatelů.

Co se týče vlhkosti mám u větších pavouků vždy "nádobku" s vodou (víčko od mléka, od zavařeniny, sklenéná petriho miska atd...) Malým pavoukům ale stačí vlhký substrát, pozoroval jsem například velkou B. Boehmei která do misky naházela substrát a pak ho "motala" do kuliček a z nich tu vodu vysávala. Jako by jste si vy namočil ubrousek a pak z něj vodu cucal. V teráriu po tom zůstávali tvrdé kuličky rašeliny. Já osobně pavouky vůbec nerosím, jen jim "mokřím" substrát. Theraphosám hodně, Lasiodoře míň a Brachypelmám jen kus kolem misky (tak čtvrtinu terária).

Chovám v plastikových nádobkách dvě malé brachypelmy, středně velkého crawshayie. Ve skle potom dvě lasiodory, dvě acantorscurie geniculaty (docela velké), tři T. Stirmy (sameček má rozměr cca 30*25*20, samičky 40*50*20), choval jsem i poecilotherie a avicularie, ale stromovím se u mě nedaří smajlík

9.7.2014 21:20
carvik

XXX.XXX.194.181

jojo já už mám zasebou 3 knihy přečtený moje první celí knihy který jsem přečtl smajlík smajlík akorát sem nezjistit čim lepit v terárku aby to nebylo pro pavouky škodlivé udajně pro poecku regalis to by ste nevěděli čím???

Přidejte reakci

Přidat smajlík