Mě donutila okolnost, že všichni chlapi z rodiny nezabijí, poseroutkové, to si raději koupí ty hnusy v supermarketech.Tak jsem se musela do toho pustit, na dvorku už krásní brojleři, tak jsem si udělala zlepšovák, jak nějaká chovatelka tady poradila, na pařez dva hřebíky, na zafixování krku.Jelikož potřebuji na rozmáchnutí se sekyrkou obě ruce, aby se usekla hlava napoprvé bez trápení.To jsem ale nevěděla, co bez hlavy takový brojler ještě 5 minut svede.Já byla, jak řezník, nakonec jsem přiklekla a držela. Strašný.Bolí mě zápěstí, lokty.Nemáte nějaké zlepšováky, další?Hrozím se dne, kdy budu zabíjet husy a kačeny.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja zabíjam tak, že dám sliepky do prepravky, ponorím do suda s vodou, keď sú už utopené, vyberiem odrežem hlavy, atď...
napsal(a):
Ja zabíjam tak, že dám sliepky do prepravky, ponorím do suda s vodou, keď sú už utopené, vyberiem odrežem hlavy, atď...
A tak nejste prase? to je týrání. to je lepší useknout hlavu na špalku a slece to má hned za sebou. víte jak ta slepice trpí než se utopí?
A

XXX.XXX.37.147
Do lavej ruky obe kridla a vyvratena hlava dozadu. Nohami prislapnem nohy a podrezem. V tejto polohe drzat kym neodtecie krv.
gajdovka
napsal(a):
Tak takhle nemůžu, raději useknout a najednou, tady hrozí, že budu mít tupý nůž a pižlat nee.
Tak jak to děláte vy - tak i já. Jak říkáte - chlap posera a věčně v tahu. Taky jsem si myslela že to nedám, ale z nouze...Jen já seknu jednou rukou a druhou držím nohy, pak nechám vykrvácet do pytle. Ale husy bych nedala. To mi dělá příbuzný, hodný kluk. Ty se musí zaříznout a to fakt ne. Ani se na to nedívám, já vím, slabota. Ale to zabíjení není moje
bgstettn
napsal(a):
Tak jak to děláte vy - tak i já. Jak říkáte - chlap posera a věčně v tahu. Taky jsem si myslela že to nedám, ale z nouze...Jen já seknu jednou rukou a druhou držím nohy, pak nechám vykrvácet do pytle. Ale husy bych nedala. To mi dělá příbuzný, hodný kluk. Ty se musí zaříznout a to fakt ne. Ani se na to nedívám, já vím, slabota. Ale to zabíjení není moje
Husy se musí zaříznout z jakého důvodu?proč se nemohou sekat také hlavy?

Snad není problém koupit si pořádný nůž, co drží ostří, a před porážkou si ho nabrousit, ne? samozřejmě zjistit, že je to tupé jak řiť až při pižlání krku je blbé.
a co pružinový zabíječ? výborná věc.
napsal(a):
Snad není problém koupit si pořádný nůž, co drží ostří, a před porážkou si ho nabrousit, ne? samozřejmě zjistit, že je to tupé jak řiť až při pižlání krku je blbé.
a co pružinový zabíječ? výborná věc.
Chtěla jsem si ho koupit ale psali že na husy to nepůsobí, tak nevím. Určitě bych si to koupila.
Proč se husy musí zaříznout nevím, bylo mi to jen řečeno. Pižlat - no to snad néééé.

bgstettn
napsal(a):
Chtěla jsem si ho koupit ale psali že na husy to nepůsobí, tak nevím. Určitě bych si to koupila.
Proč se husy musí zaříznout nevím, bylo mi to jen řečeno. Pižlat - no to snad néééé.
Zabíječ působí na všechna malá zvířata. samozřejmě na ovci je potřeba už větší kalibr.
a husy samozřejmě taky můžete sekat. akorát - u hus se těží i krev, sbírá se a jí se. a na sbírání krve je potřeba to zvíře podříznout, když mu useknete hlavu, krev se vybryndá na dvůr.
a husu nezapomeňte bez ohledu na způsob porážky dobře držet, nebo si máváním křídly po vyblokování mozku udělá nehezké podlitiny.
napsal(a):
Zabíječ působí na všechna malá zvířata. samozřejmě na ovci je potřeba už větší kalibr.
a husy samozřejmě taky můžete sekat. akorát - u hus se těží i krev, sbírá se a jí se. a na sbírání krve je potřeba to zvíře podříznout, když mu useknete hlavu, krev se vybryndá na dvůr.
a husu nezapomeňte bez ohledu na způsob porážky dobře držet, nebo si máváním křídly po vyblokování mozku udělá nehezké podlitiny.
Tak to budu sekat, krev olizují psi, kočky a slepice, my krev nezpracováváme.
U nás se zabíjí tak, že postavíme štafle, mezi šprušle dáme tyčku na kterou zavěsíme drůbež za nohy, založíme křídla (jakoby do sebe zaklesneme, aby se jimi nemohla drůbež bít o sebe) a podřežeme - tepnu a průdušnici na krku, jak se vykrví tak spařit a škubat. Stačí na to jeden člověk, ale přece jen je lepší, když jsou na to dva...

jahodapavel
napsal(a):
Je Vám všem jasné, že porušujete Zákon na ochranu zvířat? Zvíře musí být před vykrvením omráčené.
Je ti doufám jasné, že kecáš blbosti?
Nastuduj si zákon, ju?
§ 5h
Usmrcování králíků, zajíců a drůbeže při domácí porážce
(1) Králíci, zajíci a drůbež nesmějí být během domácí porážky a souvisejících úkonů vystaveni nepřiměřené bolesti nebo utrpení.
(2) Zvířata uvedená v odstavci 1 lze před omráčením zavěsit pouze za předpokladu, že se učiní opatření k tomu, aby v okamžiku omráčení byla v takovém fyzickém stavu, který umožní jeho provedení účinným a rychlým způsobem.
(3) Při usmrcování drůbeže při domácí porážce lze k vykrvení použít odtětí hlavy bez předchozího omráčení.
Tak my jsme letos kupovali jateční pistoli na ovce. Bylo teda děsně řečí od našich, že jsme utratili děsně peněz (je to skoro 3 tisíce) a že se ovce má jenom pověsit za nohu a podříznout, ale je to super. Jedna střela, a pistole vystřelí kovovou tyčku, která prorazí lebku a naruší mozek ovce a ovce dál už neví, co se s ní dál děje. Pak se teda stejnak musí podříznout a vykrvit, ale už o tom neví.
Na drůbež a králíky je levnější (cca 800 Kč) pružinová. Zajímalo by mě, jestli má někdo praktické zkušenosti, jestli je to dobré. U nás zabíjí drůbež manžel odseknutím hlavy. Dost často je pocákanej od krve, i ta drůbež jak se třepe a blbě jí drží, tak má omlácená křídla. A nebo bez hlavy pochoduje.
Křepelky podřezává nožem. Ale mám tu knížku, nějaký překlad. Kde píšou, že se křepelkám mají utrhávat hlavičky. No nevím
veraboskova
napsal(a):
Tak my jsme letos kupovali jateční pistoli na ovce. Bylo teda děsně řečí od našich, že jsme utratili děsně peněz (je to skoro 3 tisíce) a že se ovce má jenom pověsit za nohu a podříznout, ale je to super. Jedna střela, a pistole vystřelí kovovou tyčku, která prorazí lebku a naruší mozek ovce a ovce dál už neví, co se s ní dál děje. Pak se teda stejnak musí podříznout a vykrvit, ale už o tom neví.
Na drůbež a králíky je levnější (cca 800 Kč) pružinová. Zajímalo by mě, jestli má někdo praktické zkušenosti, jestli je to dobré. U nás zabíjí drůbež manžel odseknutím hlavy. Dost často je pocákanej od krve, i ta drůbež jak se třepe a blbě jí drží, tak má omlácená křídla. A nebo bez hlavy pochoduje.
Křepelky podřezává nožem. Ale mám tu knížku, nějaký překlad. Kde píšou, že se křepelkám mají utrhávat hlavičky. No nevím
Tak utrhávat hlavičky neee, to bych praktikovala u neposlušných manžílků, když jsme nechávali jatečnou pistolí střelit kozenu, já u toho nebyla, ale říkali, že koza stála a nic, přitom už zásah měla, až napodruhé, strašné.
Knížka je od autora Glenn Drowns jmenuje se Chov drůbeže (Knižní klub) a přidám fotku z knížky. Doufám že to nevadí, když jsem uvedla zdroj.
Jo a k té jateční na ovce. ono se to musí střelit ve správném úhlu a ne zepředu hlavy ale jako odzadu. Takže nemusí být problém v pistoli, ale i v tom, jak se použije.
veraboskova
napsal(a):
Knížka je od autora Glenn Drowns jmenuje se Chov drůbeže (Knižní klub) a přidám fotku z knížky. Doufám že to nevadí, když jsem uvedla zdroj.
Jo a k té jateční na ovce. ono se to musí střelit ve správném úhlu a ne zepředu hlavy ale jako odzadu. Takže nemusí být problém v pistoli, ale i v tom, jak se použije.
Byl to řezník.
veraboskova
napsal(a):
Mám pružinovku na drůbež a jsem spokojená. se sekerou si nevěřím, nemusela bych trefit a to bych asi nedala.
takhle si slípku podržím, pohladím, střelím sama a v klidu. většinou se potom třepou jen málo, někdy vůbec. za mě super investice.
Tak Vážení po přečtení Vašich příspěvků mě je nanic.Manžel vyrobil podle vzoru na jutu na internetu možná se vyjadřuji blbě nejsem lingvista ale fakt je že vyrobil škubačku na kuřata, kachny a krůty.Po spaření na správné teplotě kuřata 60 stupňů.kachny 75 stupňů a krůta 80 stupňů se ve škubačce za minutu očistí a samozřejmě se musí peří splachovat vodou tak jsou jako andílci.Kuřata se podřežou odkrví nechají tzv.odpočnout a pak se spaří a očistí ve škubačce, to samé je s kačenama a krůtama.Krůty se dají do pytle a pověsí na trám aby se moc nepomlátily a s krocanama je to samé akorát je potřeba mít větší žok protože mají tak kolem 18 kg.Moje matka taky tak jak popisujete usekávala hlavy kuřatům či slepicím ale tento postup že je strčím do pytle kde je otvor pro hlavu mě připadá humánější a hlavně nejsem od krve postříkaná protože jak sami píšete jste jak řezníci. A co je podstatné nemají modřiny.Jo a s těmi pistolemi skutečně nemám zkušenost a docela bych se i bála.Jo a škubačka to je koupit na internetu škubací prsty á.16 Kč.koupit zednickej malfas na vápno ten největší a motor z automatické pračky která dosloužila a udělat pouze převod
a šikounej elektikář si s tím poradí. Přeji zdar ve škubání, Mohu ještě dodat že jsme 30 brojlerů za jeden den zvládli díky naší škubačce.
petboh

XXX.XXX.12.102
A z čeho je vám nanic?
jedná se tu o zabití ne o škubání, a zabíjení neděláte nijak zvlášt jinak než zde bylo popsáno
já také sekám hlavu, podřezat bych asi neudělala správně, musela bych to asi nejdřív vidět na vlastní oči, zvládnu seknout jednou rukou, takže druhou přidržím nohy a křídla, jak řezník nejsem, jen pokud vyklouzne křídlo a stihne párkrát máchnout tak semtam nějaká kapka se objeví ale stačí přimáčknout k zemi a neni to tak hrozné.
Kamarádovo starý tatínek zabíjí tak, že drůbež nese za nohy, zamává s ní a jak je zvíře jakoby zblblé ze zatočení, je v klidu a pak mu usekne hlavu. Můj otec zase nejprve praští klackem a pak usekne. No a já nesu za nohy, zvíře se zklidní, dám mu přes hlavu hadr a použiju Fiskars. Pomlácený od křídel tedy není, ale taky jsem toho ještě moc nezabila, takže nijaká velká zkušenost.
Hlavy jedině sekám slepicím i husám a kachnám. Držím je za křídla, hlavu mezi 2 hřebíky na špalku, jak hlavu useknu, sekeru zahodím (ne přes půl dvora ), chytnu krk, nohama přišlápnu nohy (u hus a kachen) a do kastrolu v pohodě chytám krev, nic necáká po dvoře, jak tady někdo píše, chce to rychlost a cvik, žádné očumování. Chytám ji i od slepic, ale nešlapu na nohy, dávám ji vyklovat kuřatům. Dřív jsem kuřata strkala do hromady suchých větví, které mám u špalku, tam se vymlátila, ale uznávám, že to nemá každý , ale jde to taky strčit pod zelenou bedýnku, kterou dáte třeba na igelit, aby tam nebyl písek. Modřiny neznám, od krve nejsem, mohla bych to dělat i ve svátečních šatech a podřezávání to mi stačilo jednou, to je masakr, husa na mě dlouho koukala, Ježíšmajrá to nee. Holubům trhám hlavy, jde to snadno a rychle, pak jen podržet než vykrvácí, křepelky musí jít také tak. Holuba opřu rukou o svoje tělo, stejnou rukou chytím krk za hlavou a druhou rukou za hlavu a tahem utrhnu.
Na zabíjení brojlerů používáme dopravní kužel s uříznutým koncem, kam se prostrčí hlava, pak už jen jednoduše vykrvit, jednoduché, rychlé, kuře se ani nehne, pokud ke kuželu doděláte stojan, tak můžete snadno zabíjet úplně sama, prostě vyrobit či sehnat cokoliv ve tvaru kuželu a máte vystaráno.
Ten dopravní kužel je výborný nápad!
Prodávají se trychtýře na drůbež http://www.malavelkafarma.cz/category/prislusenstvi-k-zabijeni-drubeze/4
Já si ho vyrobila a jsem s tím spokojená. Bez problému zvládnu slepici sama.
ivankav
napsal(a):
Hlavy jedině sekám slepicím i husám a kachnám. Držím je za křídla, hlavu mezi 2 hřebíky na špalku, jak hlavu useknu, sekeru zahodím (ne přes půl dvora ), chytnu krk, nohama přišlápnu nohy (u hus a kachen) a do kastrolu v pohodě chytám krev, nic necáká po dvoře, jak tady někdo píše, chce to rychlost a cvik, žádné očumování. Chytám ji i od slepic, ale nešlapu na nohy, dávám ji vyklovat kuřatům. Dřív jsem kuřata strkala do hromady suchých větví, které mám u špalku, tam se vymlátila, ale uznávám, že to nemá každý , ale jde to taky strčit pod zelenou bedýnku, kterou dáte třeba na igelit, aby tam nebyl písek. Modřiny neznám, od krve nejsem, mohla bych to dělat i ve svátečních šatech a podřezávání to mi stačilo jednou, to je masakr, husa na mě dlouho koukala, Ježíšmajrá to nee. Holubům trhám hlavy, jde to snadno a rychle, pak jen podržet než vykrvácí, křepelky musí jít také tak. Holuba opřu rukou o svoje tělo, stejnou rukou chytím krk za hlavou a druhou rukou za hlavu a tahem utrhnu.
Bude to párkrát, pak už to budu taky dělat v plesových šatech.
marmelada

XXX.XXX.145.73
Prosím ty, kteří používají omračovací pistoli na husy a kachny, aby sem dali nákres, kam a jak mířit.
Aj ked otàzka znela ne nase neznè polovicky nedà mi nereagovat baby kupte si lievik na zabitie hydiny na roznu hydinu roznu velkost, ja sàm pri drobnej hydine kura kohut pomoc nepotrebujem, jednoducho chytim kuru medzi kolenà zdrapim za krk a ostrym podotykam ostrym nozom jednym tahom odrezem hlavu, nasledne noz pustim na zem a prechytim nohy a kridla do dvoch ruk, pri husiach a kaciciach sme dvaja jeden co drzi a druhy co reze nakolko unàs je pecenà krv specialita len z vodnej hydiny tak tu sa reze opacne tj prerezàvame krk od zàtylku aby sa do krvi nedostal obsah hrvola cez gàgor, takto ma to ucila babka z dedkom, inak pràve uvazujem ze objednàm vsetky tri velkosti lievika je to ovela jednoduchsie a pri velkej hydine odpadà pomoc druhèho cloveka a pri spràvnej vyske mozete pouzit aj sekeru, a dalsiu vyhodu vidim ze krv nebude vsade lebo hydina je v lieviku zakliesnenà cize odpadaju modrè flaky.Vsetkym chovatelkàm nech sa dari dufam ze màte inspiràciu ako to robi chlap.
... Se omlouvám za nevědomost, ale co je "lievik"?
Jinak já zabíjím podřezáním. Oškubu si trochu peří na krku, mezi dva prsty chytím tepnu a dýchací trubici a ostrým špičatým nožem přeříznu směrem od krku. Pošlu kohouta (slepici, ... ) do slepičího nebíčka a držím za nohy, popř. i křídla dokud není konec.
dadu
napsal(a):
... Se omlouvám za nevědomost, ale co je "lievik"?
Jinak já zabíjím podřezáním. Oškubu si trochu peří na krku, mezi dva prsty chytím tepnu a dýchací trubici a ostrým špičatým nožem přeříznu směrem od krku. Pošlu kohouta (slepici, ... ) do slepičího nebíčka a držím za nohy, popř. i křídla dokud není konec.
Cesky trychtyr prepàcte za diakritiku màm fr klàvesnicu.
jako001
napsal(a):
Cesky trychtyr prepàcte za diakritiku màm fr klàvesnicu.
Pre inspiràciu.
Hm, zajímavé, já nepořebuji pomoc ani s 25 kg krocanem, když jsem viděla, jak si počínali chlapci při jeho porážce, tak jsem si řekla, že takhle teda ne. Hoši ho přiklopili kolečkama a jeden si na ně sedl a usekli mu hlavu. Krocan samozdřejmě začal hopsat i s tím co na něm seděl a pak bylo maso samá modřina, no hrůza. Já mám lepší fígl na větší drůbež a je jedno jestli krůta, husa nebo kačena, sednu na ně obkročmo jako na koně, ale ne celou váhou, to už bych nemusela nic zařezávat při mých 80ti kilech, podříznu a zlomím vaz, krev tím pádem můžu chytat od čehokoliv a stačí mi jedna ruka, druhou můžu držet mísu na krev, nebo mávat na sousedy. Nejdůležitější je aby zvíře mělo nohy dozadu natažené a ne pod sebou skrčené, maso je pak čisté bez modřin.
kačíkačka
napsal(a):
Hm, zajímavé, já nepořebuji pomoc ani s 25 kg krocanem, když jsem viděla, jak si počínali chlapci při jeho porážce, tak jsem si řekla, že takhle teda ne. Hoši ho přiklopili kolečkama a jeden si na ně sedl a usekli mu hlavu. Krocan samozdřejmě začal hopsat i s tím co na něm seděl a pak bylo maso samá modřina, no hrůza. Já mám lepší fígl na větší drůbež a je jedno jestli krůta, husa nebo kačena, sednu na ně obkročmo jako na koně, ale ne celou váhou, to už bych nemusela nic zařezávat při mých 80ti kilech, podříznu a zlomím vaz, krev tím pádem můžu chytat od čehokoliv a stačí mi jedna ruka, druhou můžu držet mísu na krev, nebo mávat na sousedy. Nejdůležitější je aby zvíře mělo nohy dozadu natažené a ne pod sebou skrčené, maso je pak čisté bez modřin.
Tymto sposobom zabijala moja mamka oj, ale raz moriak rudi vàha cez 35 kg jej zlomil ruku a chudàk namna napoly podrezany cakal pol dna kym som dorazil domov.preto velku hydinu robime dvaja.ja nemàm problèm vojst do svinskèho chlieva a svinu dat dole uplne sàm ale tam uz funguje pukàl a zàlezi ci sa chytà krv alebo nie, dnes uz vsak svinky nechovàm kazdy rok si kupim jednu na jesen alebo v zime pekne mi ju zabiju chytia krv a ja si ju doveziem a spracujem doma ale vsetkym dàmam vela odvahy pri zabijani ste dàmy uzasnè.
Zajímavý odkaz s nákresy pro omráčení drůbeže:
http://www.hsa.org.uk/concussion-stunning/use-1.
jahodapavel
napsal(a):
Je Vám všem jasné, že porušujete Zákon na ochranu zvířat? Zvíře musí být před vykrvením omráčené.
At osetrene zakonem nebo ne, sekani, rezani nebo pizlani bez omraceni je TYRANIM zvirete a s omracenim mate naprostou pravdu.
Pokud se chcete priucit a vasim zviratum ukoncit zivot opravdu humanne, ctete - http://www.nakobylce12.org/Index/Ukaz.cfm?pg=Farma/zabijeni_drubeze
Jen pridam, ze sama zabijim cca 20 kohoutu rocne a neco, co mi po useknuti hlavy behalo po dvore nebo jsem to musela vsi silou drzet nez to zdechne, nedej boze topit!, bych snad ani nemohla snist.
Gabriela L.
napsal(a):
At osetrene zakonem nebo ne, sekani, rezani nebo pizlani bez omraceni je TYRANIM zvirete a s omracenim mate naprostou pravdu.
Pokud se chcete priucit a vasim zviratum ukoncit zivot opravdu humanne, ctete - http://www.nakobylce12.org/Index/Ukaz.cfm?pg=Farma/zabijeni_drubeze
Jen pridam, ze sama zabijim cca 20 kohoutu rocne a neco, co mi po useknuti hlavy behalo po dvore nebo jsem to musela vsi silou drzet nez to zdechne, nedej boze topit!, bych snad ani nemohla snist.
Aha. Takže podle vás je humánní a šetrné zvíře držet hlavou dolů a cpát ho do žoku a následně ho mlátit klackem? Kolikpak to trvá minut? A jak dlouho trvá odseknutí hlavy? - pár vteřin, řekla bych. No, za mně jedině druhý způsob, nejrychlejší a stoprocentně jistý - a to, že slepice běhá bez hlavy - to snad ne - když jí hlavu useknu, tak ji přece nepustím a držím chvíli za nohy, aby vykrvila, ne?
A ono zabíjení plynem, jak zmiňuje dotyčná jistě velmi erudovaná dáma s jedenáctiletým vzděláním, to musí být taky mooc humánní, něco mi to ale bohužel evokuje
ovcezkopce
napsal(a):
Aha. Takže podle vás je humánní a šetrné zvíře držet hlavou dolů a cpát ho do žoku a následně ho mlátit klackem? Kolikpak to trvá minut? A jak dlouho trvá odseknutí hlavy? - pár vteřin, řekla bych. No, za mně jedině druhý způsob, nejrychlejší a stoprocentně jistý - a to, že slepice běhá bez hlavy - to snad ne - když jí hlavu useknu, tak ji přece nepustím a držím chvíli za nohy, aby vykrvila, ne?
A ono zabíjení plynem, jak zmiňuje dotyčná jistě velmi erudovaná dáma s jedenáctiletým vzděláním, to musí být taky mooc humánní, něco mi to ale bohužel evokuje
Tak ted vazne nevim, co jste cetla
Asi jste necetla pozorne a vsechno i s odkazy, selektujete, protoze jste z nejakeho duvodu zaujata na autora clanku a zamerne zachazite do extremu o zoku a klacu - kdyz s vama takhle budou hazet emoce, tak se nikdy nic noveho nenaucite.
Jak se rika - chytremu napovez, hloupeho kopni.
Gabriela L.
napsal(a):
Tak ted vazne nevim, co jste cetla
Asi jste necetla pozorne a vsechno i s odkazy, selektujete, protoze jste z nejakeho duvodu zaujata na autora clanku a zamerne zachazite do extremu o zoku a klacu - kdyz s vama takhle budou hazet emoce, tak se nikdy nic noveho nenaucite.
Jak se rika - chytremu napovez, hloupeho kopni.
No, vzhledem k tomu, že u nás na vsi se odjakživa opeřencům hlava sekala a už jsem taky přece jen staršího data, určitě u tohoto rychlého, tradičního a osvědčeného způsobu zůstanu. Autorku zmíněného článku neznám a je mi naprosto volná. Ať se vám daří.
veraboskova
napsal(a):
Dobrý den paní Věro,
pružinová pistole je opravdu dobrá. Používáme ji na králíky, husy a drůbež. Jak píšete, zvíře to omráčí a pak jej jen vykrvíme. Myslím si že je to dobrý způsob.
Maruška A.

XXX.XXX.240.118
Někdy jsem z toho zabíjení tak zblblá, že mám chuť chytnout vnuka pod krkem...je to hrozný pocit...
Znáte to? Prostě chvílemi nevidím rozdíl mezi zvířetem a člověkem..
Jsem zadavatelka.Všem děkuji za kladné i záporné rady, podněty.Vždycky si z této diskuze něco člověk vezme, přiučí, zamyslí a svým selským rozumem k tomu dojde.
Dneska zabíjím v pohodě brojlery sekáním hlavy, okamžitá smrt a nemám z toho pocit, že bych moje vypiplaná zvířátka trápila.Tímto způsobem se vrhnu na husy a kačeny.Omračování a poté podříznutí králíků nechám na sousedovi a kůzlečí, moje, to nikdy neochutnám.
Ja tiež zabíjam všetku hydinu - dokonca aj husy - tak, ako tu píše jedna pani nižšie, ľavou nohou prišľapnem na zemi nohy, pravou krídla a mám voľné ruky, podložím misku na krv, dobrý ostrý nožík, podrezať a držať, kým nestečie z krvi, niekedy sa ešte potom zatrepe, ale to už vlastne nežije a takto hned uhynie a netrpí. Ja potom dám uhynutú hydinu do 10 l vedra, keby sa ešte zatrepalo a nemám svinčík.

helena7
napsal(a):
Ja tiež zabíjam všetku hydinu - dokonca aj husy - tak, ako tu píše jedna pani nižšie, ľavou nohou prišľapnem na zemi nohy, pravou krídla a mám voľné ruky, podložím misku na krv, dobrý ostrý nožík, podrezať a držať, kým nestečie z krvi, niekedy sa ešte potom zatrepe, ale to už vlastne nežije a takto hned uhynie a netrpí. Ja potom dám uhynutú hydinu do 10 l vedra, keby sa ešte zatrepalo a nemám svinčík.
Jak, vlastně už nežije?
že by další z těch lidí, co si myslí, že zvíře okamžitě omdlí, asi pohledem na vlastní krev?