Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2008 16:43
jcap

XXX.XXX.53.20

Prosím o radu, jsem naprostý samouk, ale mé hejno 10-ti slepic od jara snáší pouze 1-2 vejce denně. Nevíte někdo nějakou "babskou radu" jak je donutit k vyšší produkci? Nevím, co se stalo, krmení, vitamíny, zelený - všechno mají pořád k dispozici jako když snášely dřív 6-7 vajec denně a teď najednou se jim nechce snášet. Chápu, že si musí někdy odpočinout, ale ten odpočinek už trvá docela dlouho. Nevím přesnou rasu, ale mám černé i červené. Děkuji

7.8.2008 18:06
palino

XXX.XXX.115.125

jcap napsal(a):
Prosím o radu, jsem naprostý samouk, ale mé hejno 10-ti slepic od jara snáší pouze 1-2 vejce denně. Nevíte někdo nějakou "babskou radu" jak je donutit k vyšší produkci? Nevím, co se stalo, krmení, vitamíny, zelený - všechno mají pořád k dispozici jako když snášely dřív 6-7 vajec denně a teď najednou se jim nechce snášet. Chápu, že si musí někdy odpočinout, ale ten odpočinek už trvá docela dlouho. Nevím přesnou rasu, ale mám černé i červené. Děkuji

predpokladám, že ide o hybridky, nenapísal si ako sú staré, môže sa stať, že sú už staré a vynesené, tiež nepíšeš čím konkrétne krmíš, v tomto ročnom období je normálne, že sliepky nesú menej, niektorú už možno aj preperujú, ale je podozrivé, že nenesú od jari, ďalej môžu zanášať niekde mimo alebo vajcia odnáša štvor alebo dokonca dvojnohá škodná... Palo

Přidejte reakci

Přidat smajlík