Jak zabavit slepice, zavřené v karanténě ? Jsou zvyklé na rozlehlou zahradu, hnojiště, slunce a výhled na Kleť......
Zatím jsem udělala závěs na zelené, ke kterému musí vyskočit,a chystám se vyrobit mini popeliště. Přemyšlím,že bych jim nedávala pšenici do misky, ale rozhodila do podestýlky, ať se snaží, můry.. Taky jedna začala kvokat, aby toho bylo víc a je pěkně nerudná. jo, jo,...Hormony ......Helena
Pro chovatele drubeže se omlouvám, nějak se mi k textu přimotal portrét naší kozičky. A nemohu se toho zbavit. Snažím se tam vnutit fotku kohoutka, ale nejde to.. Tak snad se ptáčkaři nebudou zlobit. Helena
hehe
napsal(a):
Jak zabavit slepice, zavřené v karanténě ? Jsou zvyklé na rozlehlou zahradu, hnojiště, slunce a výhled na Kleť......
Zatím jsem udělala závěs na zelené, ke kterému musí vyskočit,a chystám se vyrobit mini popeliště. Přemyšlím,že bych jim nedávala pšenici do misky, ale rozhodila do podestýlky, ať se snaží, můry.. Taky jedna začala kvokat, aby toho bylo víc a je pěkně nerudná. jo, jo,...Hormony ......Helena
Pro chovatele drubeže se omlouvám, nějak se mi k textu přimotal portrét naší kozičky. A nemohu se toho zbavit. Snažím se tam vnutit fotku kohoutka, ale nejde to.. Tak snad se ptáčkaři nebudou zlobit. Helena
Tak snad toho kohouta protlačím drátama teď..Je to pouliční směs, ale je moc hezký.helena
hehe
napsal(a):
Tak snad toho kohouta protlačím drátama teď..Je to pouliční směs, ale je moc hezký.helena
Pokus tři.helena
NO pozdě, ale přece upřesním, že ty laťě v kurníku nejsou latě, ale hranoly , které z horní hrany jsou ohoblované z laku, aby neklouzaly. Vypadá to ale přesně, jako že jsme to vyrobili blbě, uznávám. Latě nebyly, a můj drahý jim to udělal co nejhezčí. Jenže to bylo celé lakované, tak jsem ty trámečky tiše ohoblíkovala sama. Takže na fotkách to vypadá, že jsou na výšku, ale nejsou..Ted jsme kurník zbourali až na holé zdravé cihly /poněkud nám tam po předcích pršelo /a slepice jsou na letním pionýrském táboře pod plachtou, na letním bytě přenesené ve výběhu. Okolo celého výbehu může náš pes, tak ťuk, ´tuk, snad mi je nic nesežere. V těchle vedrech mám skoro dojem, že slepičkám je venku skoro lépe než ve vyhřátém kurníku, snad to stihneme dobudovat do mrazu. A pak svou drahou polovičku poprosím o hřady z nelakovaného materiálu.Helena