kubííík

XXX.XXX.94.144
koupil sem 3 kohoutky jen tak na maso, ale připadá mi že mám apon jednu samičku,poradíte mi jaký je viditelný rozdíl mezi samicí a samcem?
dík moc
kubííík
napsal(a):
koupil sem 3 kohoutky jen tak na maso, ale připadá mi že mám apon jednu samičku,poradíte mi jaký je viditelný rozdíl mezi samicí a samcem?
dík moc
to bych taky ráda věděla, mám čtyři odchovaný od kuřete, je jim půl roku a v poslední době jsem si všimla, že jedna z nich má viditelně kratší laloky, tak že by to mohla být slepička. Taky mi někdo poradil, že když se jeden oddělí od ostatních, tak slepička začne volat a kohoutek pípá....ale nevím, jestli to je pravda. Ale četla jsem, že se to u nich pozná dost špatně.
danurba
napsal(a):
to bych taky ráda věděla, mám čtyři odchovaný od kuřete, je jim půl roku a v poslední době jsem si všimla, že jedna z nich má viditelně kratší laloky, tak že by to mohla být slepička. Taky mi někdo poradil, že když se jeden oddělí od ostatních, tak slepička začne volat a kohoutek pípá....ale nevím, jestli to je pravda. Ale četla jsem, že se to u nich pozná dost špatně.
taky jsme měli zezačátku velký problém to rozeznat. pomohl nám obrázek:
Navíc perláci začnou být časem agresivnější na okolí.
Teďka máme zase jen 3 slepice, perláky jsme museli zabít, jelikož se nesnesly s hodnými kohouty.
danurba
napsal(a):
Dobrý den, přiložený obrázek detailů hlav koresponduje s dospělými perličkami, nikoli s kuřaty, jak uvádíte vy. Poslala jsem vám na mejl odkaz, kde je možno si přečíst o rozlišení pohlaví a hlavně poslechnout jejich štěbetání.
Jinak mohu pohlaví určit i z fota, ale musí být zabrán větší detail na kuře popř. na hlavu.Vaše foto je při přiblížení rozmazané. Jinak jsou nádherné. Kde se vám povedlo bílé sehnat?? MB.
statekrepcice
napsal(a):
Dobrý den, přiložený obrázek detailů hlav koresponduje s dospělými perličkami, nikoli s kuřaty, jak uvádíte vy. Poslala jsem vám na mejl odkaz, kde je možno si přečíst o rozlišení pohlaví a hlavně poslechnout jejich štěbetání.
Jinak mohu pohlaví určit i z fota, ale musí být zabrán větší detail na kuře popř. na hlavu.Vaše foto je při přiblížení rozmazané. Jinak jsou nádherné. Kde se vám povedlo bílé sehnat?? MB.
vždycky jsem toužila po perličkách, ale jsou dost drahé a nehctěla jsem riskovat, že nakrmím nějakou lišku tak drahou drůbeží. Letos v létě jsem sehnala od jednoho zákazníka ( prodávám v prodejně se zemědělskými potřebami) deset vyjec, jedno za 5kč, měla jsme zrovna kvočnu, tak jsem to zkusila a vyšlo to. Vylíhlo se jich sedm, ale dvě pošla do druhého dne a jednu na podzim asi odnesl nějaký dravec. Pokud budete mít o ně zájem, klidně vám přenechám vajíčka, pokud nějaká budou. Odkud jste?
statekrepcice
napsal(a):
V zadání není uvedeno, jak staré perličky pán koupil, ale to pominu.
My to poznáváme vážně až podle tohoto obrázku (perličky cca 6 měsíců staré - prostě až začnou pohlavně dospívat)), u mladších nám poznávání vážně nejde.
Ale kdyby jste měl nějaký výstižnější obrázek jak se dají rozeznat již kuřata, tak ho sem přidejte - ráda se přiučím.
přidávám fotečku perlíčete - jaké je to tedy pohlaví?
kubííík

XXX.XXX.94.144
kubííík
napsal(a):
dík moc
dík za radu,...neznáte nejaké chovatele v okolí brna, kteří by meli ted perličky na prodej?pokud byste mohli napište mi kontakt. dík
statekrepcice
napsal(a):
Dobry den mohla by jsem taky poprossit o zaslani odkazu? jsem zacatecnik a chtela by jsem zjistit vic...predem dekuji :D.