roklanka
napsal(a):
Kříženec Lenghornky a Araukány
taky nám běhá po dvoře kříženec - otec vlaška rudobarvá/rudokrká(teďka nevím, jak je to správně) x matka araukana. Slepice nese světlounce zelená vajíčka a je skvělá kvočna.
A pyšní se titulem nejoranžovější žloutek.
lavacca
napsal(a):
taky nám běhá po dvoře kříženec - otec vlaška rudobarvá/rudokrká(teďka nevím, jak je to správně) x matka araukana. Slepice nese světlounce zelená vajíčka a je skvělá kvočna.
A pyšní se titulem nejoranžovější žloutek.
tak koukám, že tu není vidět, to že nemá ocas.
malaceskafarma
napsal(a):
máte taky slepičku kde je otec Leghornka a matka araukana? zajímalo by mne jestli nese bíla nebo zelená vejce....děkuju za případnou odpověd
Dostala jsem černé araukány a v literatuře jsem se dočetla,že když zkřížím lenghornku s araukánou,jejich kříženci budou snášet modrá vajíčka.Zakoupila jsem kořátka lenghornek a než vyrostla zapomněla jsem má-li být otec bílý a matka araukána,nebo obrácené.Dravec to vyřešil za mě,bílého kohouta odnesl.Lenghornka nanesla vejce a vyseděla 13 kuřátek,různých barev.Čistě bílé araukány bez oceasu,s ocasem,černé,černohnědé.Slepičky těchto míšenců snašejí zelená vajíčka.
malaceskafarma
napsal(a):
máte taky slepičku kde je otec Leghornka a matka araukana? zajímalo by mne jestli nese bíla nebo zelená vejce....děkuju za případnou odpověd
sestra
malaceskafarma
napsal(a):
do třetice
malaceskafarma
napsal(a):
Matka bílá otec černý,ale takové uši nemá.Všechny jeho děti ho předčí.Agresivní nejsou,je jim 7 měsíců.Jedna slepička je popelavá,krásná.