Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.7.2009 21:35
danurba

XXX.XXX.12.226

zdravím...od té doby, co jsem si od vás přivezla sumatránky a minorku, se mi na hnízdě pravidelně objevují dvě světlá vejce, jedno je normálně veliké, druhé malé jako liliputí. Obě liliputky mi ale teď vodí kuřata, takže nesnášejí. Vajíčka jsou smetanově bílá...mají to na svědomí vyše sumatránky? Potřebuju to vědět, abych je popřípadě taky nasadila, až začnou kvokat. A co to malé? Myslíte, že se z něj taky může vylíhnout kuře? Dana

13.7.2009 02:06
mysak

XXX.XXX.46.80

danurba napsal(a):
zdravím...od té doby, co jsem si od vás přivezla sumatránky a minorku, se mi na hnízdě pravidelně objevují dvě světlá vejce, jedno je normálně veliké, druhé malé jako liliputí. Obě liliputky mi ale teď vodí kuřata, takže nesnášejí. Vajíčka jsou smetanově bílá...mají to na svědomí vyše sumatránky? Potřebuju to vědět, abych je popřípadě taky nasadila, až začnou kvokat. A co to malé? Myslíte, že se z něj taky může vylíhnout kuře? Dana

zdravím Vás, tak ta s modrým kroužkem určitě nekvokala, takže by mohla snášet. Jinak všechno kvokalo. Tak to zkuste nasadit a uvidíte.
JK

13.7.2009 23:10
danurba

XXX.XXX.12.226

mysak napsal(a):
zdravím Vás, tak ta s modrým kroužkem určitě nekvokala, takže by mohla snášet. Jinak všechno kvokalo. Tak to zkuste nasadit a uvidíte.
JK

jenže mě se tam objevují obě vajíčka najednou, takže to mají na svědomí dvě slepice...jen nevím které. Jasně, že je nasadím, pozorovala jsme kohouta, jak ty vaše fešandy obšťastňuje, tak by měly být plné. Jen čekám, až se nějaká zase rozkvoká.

6.11.2011 14:57
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Juraj,
v 2. generácii sa mi u Ayam cemani objavil takýto kohút. Nie je to dôkaz, že tam prikrižovali Sumatranku?

6.11.2011 14:57
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Resp. našiel sa aj takýto krásavec, ktorý by avizoval u prapredkov Australky?

6.11.2011 14:58
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Pričom podľa štandardu by mali vyzerať asi takto

6.11.2011 15:00
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Všetky kurence boli normálne, len tí dvaja kohúti poukazujú na to, čo mi tvrdili nemeckí chovatelia, že sa do Ayam cemani prikrižujú v Zap. europe tmavé plemená pre osvieženie krvi

6.11.2011 17:35
mysak

XXX.XXX.46.80

Děkuji za velmi zajímavé fotky (každý kříženec je něčím zajímavý) ale tady to dokládá, že možné je skutečně vše, ačkoli je proti přírodě, aby se z listového hřebenu jakožto homozygotně recesívního znaku vyštěpil hráškový tj. dominantní. Kdyby to bylo naopak, nedivil bych se. Prohlédněte ale pečlivě hřebeny mateřské části hejna. V otci asi vina nebude.
Jinak co se týče plemenitby v Německu - no comment:-) Tam dokážou lecos. Než jsem poznal Vaše cemani a vůbec Vás jako chovatele, tak jsem někde o ayam cemani, a zároveň jsem také četl o plemeni ayam kedu. Což je normálně červenolícá drůbež typově podobná štíhlejší australce. A s těmi v domovině možná ayam cemani kříží. Sumatránky a ayam cemany údajně také kříží. To by se poznalo v první generaci dobře podle zdvojených ostruh a hřebene. Ale je to velmi těžké soudit. Cemani má nažloutlou skořápku, sumatra by měla mít bílou až do smetanova. Já od té doby co mám doma zdrobnělé sumatránky s černou kůží a kostmi, se už ničemu nedivím. Apropos existují cemani už zdrobnělé?
Prosím, vyfoťte oba kohouty celé.
Juraj Kafka

6.11.2011 18:17
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Juraj,

vďaka za Tvoj komentár. Odfotiť oba kohúty vcelku, to (v kľude) dokaže len David Coperfield, ale skúsim sa mu vyrovnať niekedy, až ich odchytím a ukľudním. Chcel som len poukázať na to, že aj "na oko" čistokrvné plemeno dokáže vyjaviť dôsledky "vylepšovania" až v nasledujúcich generáciách.

Je len škoda, že nefunguje na moderke posúvanie na začiatok aj u starších príspevkov, keďže som pôvodne zadával moje príspevky do rubriky o Ayam cemani ešte z r. 2007:

Ayam Cemani (Vložil: peter z bratislavy - 09.01.2007 19:42:19)

Už som informoval aj sprácu stránky, tak uvidíme, či to napraví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík