Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2009 18:30
slamos1

XXX.XXX.52.65

prosim, ma nekdo zkušenost s ekonomikou chovu dospelych kachen pekinskych.? mam na mysli ,zda se vyplati držet chovny kmen,nebo na jaře koupit male kačenky.

24.7.2009 21:01
pajda1

XXX.XXX.107.70

slamos1 napsal(a):
prosim, ma nekdo zkušenost s ekonomikou chovu dospelych kachen pekinskych.? mam na mysli ,zda se vyplati držet chovny kmen,nebo na jaře koupit male kačenky.

já vloni kachny měla, krmily se se slepicemi, v mrazech jsem přidávala vařené brambory s kukuřičným šrotem a kyslé mléko. Snášet začaly v únoru, měla jsem od každé cca 20 vajec, pak mi ale do ohrady vlezla liška a kachny pošly. Když jsem zpracovala vajíčka do těsta (je výrazně lepší než se slepičích), pak ano, mělo to smysl. Nejsem si ale jistá, jestli by zasedly - na rozdíl od slepic hnízdo pečlivě přikrývaly, staraly se o ně, ale na sezení se moc nechystaly...a pokud vím, tak tenhle typ nesedí. Takže jedině pokud je líheň a dohromady s dalšími zvířaty - mě je mých 8 hybridek pohodlně uživilo z prodeje vajec.

25.7.2009 11:50
slamos1

XXX.XXX.52.65

pajda1 napsal(a):
já vloni kachny měla, krmily se se slepicemi, v mrazech jsem přidávala vařené brambory s kukuřičným šrotem a kyslé mléko. Snášet začaly v únoru, měla jsem od každé cca 20 vajec, pak mi ale do ohrady vlezla liška a kachny pošly. Když jsem zpracovala vajíčka do těsta (je výrazně lepší než se slepičích), pak ano, mělo to smysl. Nejsem si ale jistá, jestli by zasedly - na rozdíl od slepic hnízdo pečlivě přikrývaly, staraly se o ně, ale na sezení se moc nechystaly...a pokud vím, tak tenhle typ nesedí. Takže jedině pokud je líheň a dohromady s dalšími zvířaty - mě je mých 8 hybridek pohodlně uživilo z prodeje vajec.

ja lihen mam ale nejsem si jisty jestli snesou jen 20 vajec zda to ma vyznam.kačata jsem koupil ve Valech za 20kč

25.7.2009 16:58
pajda1

XXX.XXX.107.70

slamos1 napsal(a):
ja lihen mam ale nejsem si jisty jestli snesou jen 20 vajec zda to ma vyznam.kačata jsem koupil ve Valech za 20kč

U nás kachňata pekingská pod 80Kč nejdou, takže pak už se vyplatily.

25.7.2009 22:23
slamos1

XXX.XXX.52.65

pajda1 napsal(a):
U nás kachňata pekingská pod 80Kč nejdou, takže pak už se vyplatily.

musium upozornit,že šlo o 2denni kačata

26.7.2009 10:13
pajda1

XXX.XXX.107.70

slamos1 napsal(a):
musium upozornit,že šlo o 2denni kačata

U nás to byly týdenní kačenky, takže věkový rozdíl až takový nebyl, ale prostě mě připadalo, že vyšly draho. Další věc ovšem je, že je pasu - přes zimu mají volný výběh cca 800 metrů s hnojištěm a vinohradem, navíc mi je přikrmují obojí sousedi - házejí na dohodnutá místa tvrdý chléb a slupky ze zeleniny včetně vařených brambor, takže ekonomika je samozřejmě výrazně jiná, než při intentzivním chovu ve výběhu. Taky jsem zjistila, že je slušná poptávka po skořápkách - pokud je v okolí někdo, kdo maluje kraslice do obchodu, dají se vyfouknuté skořápky prodat až za 2 Kč za kus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík