Livacox – čím nahrazujete?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2009 19:04
sum

XXX.XXX.205.13

Dobrý den, sháněl jsem Livacox pro očkování kuřic proti kokcidioze. Jediné co jsem zjistil, že již se nevyrábí balení pro drobnochovy a minimální dávka je 1000Ks zvířat. Rád bych se zeptal, čím ho nahrazujete? Děkuji

10.8.2009 19:10
peter z bratislavy

XXX.XXX.155.93

sum napsal(a):
Dobrý den, sháněl jsem Livacox pro očkování kuřic proti kokcidioze. Jediné co jsem zjistil, že již se nevyrábí balení pro drobnochovy a minimální dávka je 1000Ks zvířat. Rád bych se zeptal, čím ho nahrazujete? Děkuji

Na Slovensku sa Livacox predáva pre drobnochovateľov v baleni na 100 ks a 1.000 ks, pričom rozdiel v cene je minimalny, cca 2,5 EURa na balenie.
Takže nie je nad čim váhať.
Treba kúpiť veľké balenie a podeliť sa s kamarátmi, keďže vakcína je živá a musí sa hneď spotrebovať
Výsledok je však veľmi dobrý a stojí zato.

Keďže je to vakcína, neviem o žiadnej možnej náhrade.

11.8.2009 08:12
agria

XXX.XXX.227.68

sum napsal(a):

A co tak Slufakox nebo ESB3 používáme to u králíků a je to i pro drůbež.

11.8.2009 12:25
alesh

XXX.XXX.46.93

agria napsal(a):

Zdravím, mně veterinář prodal na vyléčení kuřat sulfadimidin, je to prášek, který se rozpustí v pitné vodě, sice jim moc nechutná pít, ale pomohlo to Aleš

12.8.2009 20:44
peter z bratislavy

XXX.XXX.155.93

agria napsal(a):

Livacox je doživotná vakcína, ktorou si zaočkujete hydinu proti kyocidioze, kym su este kurence malé, resp. po vyliahnutí.

Sulfacox a jemu podobne liečivá sú už skôr ma odstraňovanie následkov, keď zistíte, že už to kurence dostali, resp. niekto to dáva aj preventívne.
Časom si však kokcidie zvyknú na takéto lieky a stanú sa voči nim odolné.

13.8.2009 09:48
zbosace

XXX.XXX.68.233

peter z bratislavy napsal(a):
Livacox je doživotná vakcína, ktorou si zaočkujete hydinu proti kyocidioze, kym su este kurence malé, resp. po vyliahnutí.

Sulfacox a jemu podobne liečivá sú už skôr ma odstraňovanie následkov, keď zistíte, že už to kurence dostali, resp. niekto to dáva aj preventívne.
Časom si však kokcidie zvyknú na takéto lieky a stanú sa voči nim odolné.

Zdravím. Mne sa osobne Livacox nepodarilo zohnať, vet. mi slúbil 50 kusovú dávku, ale myslím že zaspal dobu, Takže čistím, preliečujem Sulf. T. Chcel by som sa ale spýtať na prípravok Sutricol /neviem či je to správne napísané ?/ Kamarát ho skúša, priviezli mu ho z Moravy. Máte niekto skúsenosť s týmto prípravkom? Pýtam sa preto lebo Sulfacox už moc velký účinok v mojom chove nemá a bude potrebná asi zmena.

13.4.2015 18:33
00000000m

XXX.XXX.41.172

Je livacox mozne kupit v lekarni ?. alebo len od chovatelov ?.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2015 18:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

00000000m napsal(a):
Je livacox mozne kupit v lekarni ?. alebo len od chovatelov ?.

Jen přes veterináře, je to očkovací látka.

14.4.2015 23:03
poultry

XXX.XXX.5.255

Špička je baycox - učinná látka tetrazurilum. Funguje na 100% a podáva sa len dva dní. Peter akým spôsobom aplikuješ Livacox? Počul som o sprejovej aplikácii v kombinácii s farbou na vyliahnuté kurčatá pred umiestnením do odchovne.

15.4.2015 06:50
ovecka

XXX.XXX.203.146

Letos jsem zakoupila Livacox (1000 dávek,1180Kč) a dělíme se s kolegy. Při zachování co největší čistoty odebíráme a ředíme vždy dávku na 100 kuřat, kterou aplikujeme právě sprayováním na kuřata v menší krabici, ve které zůstanou ještě 3 hodiny po aplikaci. Barvu jsme nedávali, jde většinou o menší množství, kde je vidět, které kuře není mokré.
já mám nejstarší kuřata - 4 týdny po aplikaci, jsou už ve venkovní ubikaci s přitápěním a zatím jsou naprosto v pořádku. Připadá mi, že oproti jiným rokům, rostou rychleji. Zatím 1 úhyn - menší kuře - asi ušlapali. nebyly žádné příznaky problému.
Jedinou kontraindikací je nepodávat doživotně antikokcidiostatika. Dana.

15.4.2015 07:25
percheron

XXX.XXX.70.94

Pouzivam tiez Livacox T. odoberiem mnozstvo na pocet kuriatok a kazde dostane injekcnou striekacou 2-3 kvapky do zobaka aby som mal istotu ze to dostalo kazde jedno.. robim to vo veku 2 dni a zatial bez problemov.

15.4.2015 08:05
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Já jsem se také letos rozhodla pro vakcinaci Livacoxem, jelikož mě v loni hodně trápila kokcidioza. Podávám ji v niplovém pítku zhruba tak třetí až čtvrtý den v odchovně, kdy už vím, že kuřátka pijí a jedí. Před podáním jim tak na dvě hoďky vezmu pití a když jim dám lék v niplivém pítku, je tam ta správná strkačka a kuřata pijí jako o závod. Mám tam tak do 30 kuřat a napijou se postupně všechny. Nechávám jim to tam 2 hodiny, pak nahrazuji čistou vodou. úhyn nemám zatím žádný.
Jestli jsem četla správně leták, tak se nesmí 14 dní před a 14 dní po podání livacoxsu podávat krmení s antikokcidiky, né celoživotně. Proto používám jako startovací krmení pro kuřátky směs od Energys, ta je bez antikokcidik. Jinak v běžně dostupných směsí právě antikokcidika jsou a je problém sehnat bez antikok. jinou značku. Andrea.

15.4.2015 08:12
percheron

XXX.XXX.70.94

Musim opravit v letaku je ze sa nesmu podavat kokcidiostatika od 2 dni pred a 14 dni po vakcinacii a vlastne potom je to pocas celeho zivota.

15.4.2015 08:39
jo012810

XXX.XXX.49.191

Já se vyhýbám, pokud je to možné, jakým koliv léčebným zásahům. Proti kokcidióze, ale jiným pomáhá především sucho, rošty a pestrá strava. Vím, že jakmile začnu s nějakými vakcinacemi a léčením, dostanu se i drůbeže tam, kde jsou dnešní holubáři. A po tom rozhodně netoužím. Raději objetuji nějaká slabá stvořeníčka, i když zatím letos má úhyn nula. V loňském roce to byly 4 kusy z cca 70.

15.4.2015 19:42
milanhorinka

XXX.XXX.234.155

Dobrý deň.Pani Dano, Livacox používam a vet. mi ho dodáva od 23,5-25 eur.Vakcína sa vyrába v Čechách a tak sa domnievam, že u Vás by mala byť lacnejšia.Objednávam dávku 10 ml t.j.na 1000 kusov kurčiat.Po rozhovore s chovatelom z Rimavskej Soboty som sa dozvedel, že u nich vet.ju dáva za 48 eur.Zrejme mám lacného veterinára.M.H.

16.4.2015 07:46
percheron

XXX.XXX.70.94

Ja som tento rok dal za livocox 21 eur.. ale to je livacox T... este je livacox Q a ten stoji 48 eur..takze aj tu moze byt ten velky rozdiel v cene.a objednavam si to cez lekaren kde maju moznost predaja aj vet. pripravkov.

16.4.2015 11:42
ovecka

XXX.XXX.0.0

Ano, mám Livacox Q - proti 4 druhům kokcidií, určený pro nosnice a volný chov. Livacox T - proti 3 druhům je pro výkrm na maso. Dana.

16.4.2015 13:06
percheron

XXX.XXX.70.94

ovecka napsal(a):
Ano, mám Livacox Q - proti 4 druhům kokcidií, určený pro nosnice a volný chov. Livacox T - proti 3 druhům je pro výkrm na maso. Dana.

Mozem sa spytat odkial mate pouzitie pre nosnice a vykrm. nikde v letakoch sa o tom nepise?

16.4.2015 14:07
tereza.128

XXX.XXX.32.90

percheron napsal(a):
Mozem sa spytat odkial mate pouzitie pre nosnice a vykrm. nikde v letakoch sa o tom nepise?

Http://www.bri.cz/produkty/vlastni-produkce-vakciny-livacox.

16.4.2015 14:22
percheron

XXX.XXX.70.94

tereza.128 napsal(a):

Sranda je ze v pribalovej informacii je len ze sa pouziva na vakcinaciu v chove kury domacej v klietkach a na podstielke
vdaka za info

16.4.2015 14:23
ovecka

XXX.XXX.0.0

tereza.128 napsal(a):

Http://www.bri.cz/produkty/vlastni-produkce-vakciny-livacox

Řada LIVACOX zahrnuje vakcínu LIVACOX® T pro kontrolu kokcidiózy ve výkrmu brojlerů a vakcínu LIVACOX® Q, určenou pro odchovy kuřic nosných a masných plemen.

Výše uvedená informace je uvedena uprostřed textu. Dana.

16.4.2015 14:26
ovecka

XXX.XXX.0.0

V příbalové informaci je opravdu uvedeno to, co píše percheon. Ale selský rozum říká, že ve volném chovu je určitě více druhů kokcidií a tak zvolím vakcínu účinnou proti většímu počtu. Dana.

16.4.2015 14:29
ovecka

XXX.XXX.0.0

Ještě jsem koukla do příbalového letáku a zjistila, že Livacox T je určen pro drůbež, brojleři a Livacox Q pro drůbež obecně. Taky vcelku jasné. Jen pořádně přečíst. Dana.

19.4.2015 18:13
poultry

XXX.XXX.5.174

Jediná vec, ktorá mi veľmi nesedí, je zákaz používať kokcidiostatiká pred a po aplikácii. U nosníc to problém nie je, ale v prípade brojlerov to je pri dnešnej ponuke dosť náročná úloha.

19.4.2015 18:53
tereza.128

XXX.XXX.32.90

poultry napsal(a):
Jediná vec, ktorá mi veľmi nesedí, je zákaz používať kokcidiostatiká pred a po aplikácii. U nosníc to problém nie je, ale v prípade brojlerov to je pri dnešnej ponuke dosť náročná úloha.

Místo BR1 jim po dobu 14 dní dávám K1. V ní kokcidiostatika nejsou.

19.4.2015 18:54
tereza.128

XXX.XXX.32.90

ovecka napsal(a):
Http://www.bri.cz/produkty/vlastni-produkce-vakciny-livacox

Řada LIVACOX zahrnuje vakcínu LIVACOX® T pro kontrolu kokcidiózy ve výkrmu brojlerů a vakcínu LIVACOX® Q, určenou pro odchovy kuřic nosných a masných plemen.

Výše uvedená informace je uvedena uprostřed textu. Dana.

Vždyť proto jsem to vložila, že se to tam píše. Výrobce by měl vědět, co vyrábí.

19.4.2015 23:23
poultry

XXX.XXX.8.137

tereza.128 napsal(a):
Místo BR1 jim po dobu 14 dní dávám K1. V ní kokcidiostatika nejsou.

Aku hmotnost dosahujete u 14-dnovych kurciat?

20.4.2015 12:39
tereza.128

XXX.XXX.32.90

poultry napsal(a):
Aku hmotnost dosahujete u 14-dnovych kurciat?

Cca 25 dkg. Je to ale spíš reakce na vakcínu než na krmení, výrobce vysloveně upozorňuje na to, že přechodně dochází ke zhoršené konverzi krmiva, než si organismus vytvoří imunitu. Po 14 dnech přejdu na BR a kuřata vše doženou.

20.4.2015 14:36
ovecka

XXX.XXX.0.0

Já tedy nevím, ale podávání antikokcidik je kontraindikací (tj je nemožné nebo zakázané) po celý život drůbeže - viz příbalový leták. Já bych tu BR nedávala, to jste pak nemusela vakcinovat a mohla ušetřit. Já krmím K1 a teď K2 a tak velká a vyvinutá kuřata jako mám letos jsem ještě neměla. Dana.

20.4.2015 17:21
tereza.128

XXX.XXX.32.90

Dle vyjádření veterináře, co mi vakcínu dodává, se nesmí 2 dny před podáním vakcíny a 14 dní po vakcinaci podat krmení s antikokcidiky, protože by nenastoupila imunita - vakcína se vyruší.
Po 14 dnech od vakcinace se BR podávat může. Vyloučení celoživotního podávání je míněno tak, že by se nemělo směsí s antikokcidiky krmit celoživotně, potom vakcinace nemá smysl, jak píšete. Pokud ale dostanou BR pouze po určitou dobu a dále se přechází na statková krmiva, což asi dělá většina lidí, není v tom problém. BR vakcínu nevyruší, když už nastoupila imunita a pro růst brojlerů je rozhodně vhodnější než K.

21.4.2015 07:25
percheron

XXX.XXX.70.94

Moj nazor ak niekto da po vakcinacii krmivo s kokcidiostatikami tak to je ako ked cloveku s alergiou na penicilin date liecivo ktore objahuje vo svojej podstate penicilin. ako pisu predo mnou potom je zbytocna vakcinacia. naco davat po vakcinacii krmivo s kokcidiostatikmi ved je mozne krmit bez. z laickeho pohladu im to nemusi zrusit ucinok vakciny ale moze im sposobit problemy s travenim, nechutenstvo a pod.

21.4.2015 15:18
rosentall

XXX.XXX.111.47

Ja u kraliku pouzivam preventivne jednou tydne kousek suseneho pelynku cernobyl a jsou v pohode tak premyslim zkusit ho nasrotovat a pridat kuratum do smesi.

21.4.2015 19:26
tereza.128

XXX.XXX.32.90

percheron napsal(a):
Moj nazor ak niekto da po vakcinacii krmivo s kokcidiostatikami tak to je ako ked cloveku s alergiou na penicilin date liecivo ktore objahuje vo svojej podstate penicilin. ako pisu predo mnou potom je zbytocna vakcinacia. naco davat po vakcinacii krmivo s kokcidiostatikmi ved je mozne krmit bez. z laickeho pohladu im to nemusi zrusit ucinok vakciny ale moze im sposobit problemy s travenim, nechutenstvo a pod.

Spíš bych to přirovnala k situaci, kdy očkovaný člověk (proti čemukoliv) dostane atb. Imunitu získanou očkováním neztratí. Není to nic proti ničemu.
Já používám schema výkrmu, kdy 14 dní jsou brojleři na K1, dalších 14 dostanou BR1, aby dohnali ztrátu a následně přecházím na statková krmiva, takže potom jsou až do konce výkrmu bez kokcidiostatik a zdraví. A o to jde především ne?
Ale nikomu svůj postup nenutím, každý má své osvědčené postupy a těmi se řídí. Jen jsem odpovídala na dotaz, co dělat, když kuřata 14 dní po vakcinaci nesmí dostat krmení s antikokcidiky. Dát jim K1, v ní nejsou.

22.4.2015 08:53
percheron

XXX.XXX.70.94

tereza.128 napsal(a):
Spíš bych to přirovnala k situaci, kdy očkovaný člověk (proti čemukoliv) dostane atb. Imunitu získanou očkováním neztratí. Není to nic proti ničemu.
Já používám schema výkrmu, kdy 14 dní jsou brojleři na K1, dalších 14 dostanou BR1, aby dohnali ztrátu a následně přecházím na statková krmiva, takže potom jsou až do konce výkrmu bez kokcidiostatik a zdraví. A o to jde především ne?
Ale nikomu svůj postup nenutím, každý má své osvědčené postupy a těmi se řídí. Jen jsem odpovídala na dotaz, co dělat, když kuřata 14 dní po vakcinaci nesmí dostat krmení s antikokcidiky. Dát jim K1, v ní nejsou.

Mate pravdu. niet nad vlastnu skusenost a pokial Vam to funguje tak preco nie :-ň.

22.4.2015 22:02
ovecka

XXX.XXX.203.146

tereza.128 napsal(a):
Dle vyjádření veterináře, co mi vakcínu dodává, se nesmí 2 dny před podáním vakcíny a 14 dní po vakcinaci podat krmení s antikokcidiky, protože by nenastoupila imunita - vakcína se vyruší.
Po 14 dnech od vakcinace se BR podávat může. Vyloučení celoživotního podávání je míněno tak, že by se nemělo směsí s antikokcidiky krmit celoživotně, potom vakcinace nemá smysl, jak píšete. Pokud ale dostanou BR pouze po určitou dobu a dále se přechází na statková krmiva, což asi dělá většina lidí, není v tom problém. BR vakcínu nevyruší, když už nastoupila imunita a pro růst brojlerů je rozhodně vhodnější než K.

Dnes jsem konzultovala nějaké zdravotní problémy mých vakcinovaných kuřat s MVDr. A. Soubustovou, která se v Biopharmu zabývá výzkumem kokcidií, jejich vakcín a léčiv a mohu zcela popřít názor vašeho veterináře.
Cituji z mailu: Systém vakcinace proti kokcidióze spočívá v podání oslabených oocyst kokcidií, které jsou natolik oslabené, že nevyvolají onemocnění, ale vytvoří imunitní odpověď.Aby tato imunitní odpověď byla co nejlepší, je potřeba aby drůbež měla po vakcinaci přístup k trusu a měla možnost opakovaně se "provakcinovávat".Pokud se použijí léky, nebo antikokcidika, které zabijí kokcidie, pak se tento imunizační cyklus přeruší.Protože vakcinakční kmeny jsou citlivé na antikokcidika i léčiva, po přeléčení takového hejna nastává vhodný okamžik k uplatnění terénních oocyst a může dojít k provalení imunity a onemocnění.
Z toho jasně vyplývá, že použití krmné směsi s antikokcidiky vakcinaci ruší a drůbež může následně onemocnět. Dana.

22.4.2015 22:05
ovecka

XXX.XXX.203.146

Druhým mým dotazem bylo uchování nespotřebované vakcíny pro další použití. Odpověď:.Uchovávání nespotřebované vakcíny k opakovanému použití nelze doporučit. Šalamounské - nemusí, ale může fungovat. dana.

23.4.2015 07:37
percheron

XXX.XXX.70.94

ovecka napsal(a):
Druhým mým dotazem bylo uchování nespotřebované vakcíny pro další použití. Odpověď:.Uchovávání nespotřebované vakcíny k opakovanému použití nelze doporučit. Šalamounské - nemusí, ale může fungovat. dana.

Ja som tiez pisal priamo na vyrobcu a bolo mi odpisane toto:

Dobrý deň, z vakcíny Livacox môžete sterilnou ihlou odobrať potrebné množstvo (1 ml na 100 ks), fľaštičku uzavrieť a uchovávať v chladničke. Vakcínu môžete použiť aj pozdejšie, max. do termínu jej expirácie, dôležité je aby bola dobre skladovaná a aby nedošlo pri odbere ku kontaminácií! Najvhodnejšie je, ak sa vakcína spotrebuje čo najskôr po otvorení. Pred odberom obsah fľaštičky premiešajte nie pretrepovaním ale kývavým pohybom aby sa oocysty usadené na dne rovnomerne rozptýlili.
S pozdravom, Darina Pospišilová

mail bol poslany do bioveta.sk, bri.cz

zatial to tak robim a je to bez nejakych problem. otazka je imunita ale verim ze to je ok. smajlík vela zdaru v chove vsetkym.

24.4.2015 00:29
poultry

XXX.XXX.11.150

Dano, po 14 dňoch od vakcinácie je možné, ale zbytočné podávať krmivá s kokcidiostatikom. Ide skôr o to, že kokcidiostatikum ničí oslabenú dávku kokcídií aj pri minimálnej koncentrácii. Po nástupe imunity s tým už problém nie je. Okolo kokcídií panuje veľa nepravdy a celkovo takých zažitých fám. Ja sa v blizkej budúcnosti chystám na konzultáciu s doktorkou Pospíšilovou, s ktorou sme túto otázku cez telefón načali. Verím, že bude renomovanou osobou pre osvetlenie prístupu ku kokcídiám. Kokcídie ani pri zamorení na 4 krížiky zabíjať a ani extrémne škodiť nedokážu, plus aby sa dokázali takto pomnožiť, tak musia vytvoriť niekoľko generácii a to trvá zhruba 6-7 týždňov. V chovoch skôr robia problém clostrídie a ecoli baktérie, proti nim zase pôsobia okyslovadlá, ale zase pri dlhodobom podávaní si narušíte neviem či to správne pomenujem "acidobazický" systém a následne sa môžu vyskytnúť problémy.Je to veda, rozborujem doma rôzne vzorky od chovateľov hydiny a by ste neverili čo všetko sa tam nachádza... Ťažko povedať, že či je práve tá kokcidióza priamo príčinou problémov v chove.

24.4.2015 06:45
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pro Poultry:
Nechci se přít, ale výše uvedený názor o nevhodnosti používání atikokcidik u vakcinované drůbeže pochází přímo od veterinární lékařky výrobce. tak to asi bude pravda. Léčiva a antikokcidiky ruší účinky vakcinace - přeruší vakcinační cyklus, který vlastně probíhá po celý život drůbeže. proto je na příbalovém letáku uvedena léčba antikokcidiky jako kontraindikace. Dana.

25.4.2015 16:48
poultry

XXX.XXX.13.216

ovecka napsal(a):
Pro Poultry:
Nechci se přít, ale výše uvedený názor o nevhodnosti používání atikokcidik u vakcinované drůbeže pochází přímo od veterinární lékařky výrobce. tak to asi bude pravda. Léčiva a antikokcidiky ruší účinky vakcinace - přeruší vakcinační cyklus, který vlastně probíhá po celý život drůbeže. proto je na příbalovém letáku uvedena léčba antikokcidiky jako kontraindikace. Dana.

Lecba a kokcidiostatika v krmivach su dve veci. Salinomycinatom kokcidiu neznicite. Taky tetrazurilum je uz trosku o inom.

Ne-chovatel

26.4.2015 11:02
Ne-chovatel

XXX.XXX.236.218

Schválně jsem se nedávno ptal veterináře, a ten říkal že 100 dávek livacoxu by stálo (snad si to pamatuji dobře) 470 Kč.

Na mne je to moc peněz, navíc slepice se hrabou v trusu neustále (i když jim ho odebírám) a pokud tedy byly opravdu naočkovány jako kuřata...

Další problém je, že tu někdo tvrdí, že na 100 slepic jde o roztok o objemu 1 ml, takže si nejsem zcela jistý co veterinář těmi sto dávkami myslí (nemá s tím žádnou zkušenost, u nás nikdo proti kokcidióze neočkuje). Zda bych dostal jednu 1 ml ampuli na které bude napsáno sto dávek, či jak? Nebo je to prostě více naředěno a opravdu bych dostal sto ampulí?

P.S.
Pokud váš veterinář Livacox bežně nebere, ale bere od Biovety, tak ho prostě dotlačte ať si ho nechá s příští várkou dodat. Zkusil bych se obrátit i přímo na Biovetu, určitě budou mít i veterináře oprávněného vám lék dodat, když ten váš je neschopný.

31.8.2016 08:58
ls20

XXX.XXX.133.82

Nechcem otvárať novú tému.

Mám cca 4 mesačné Velsumky + ročné dominanty (niesu spolu vo výbehu). Veterinár mi odporučil Livacox T.
Na balení je napísané, že sa liečivo nemá používať pre hydinu, ktorá znáša vajcia na konzum. Je to tam uvedené bez časového intervalu. (Na mäso a spol 15 dní)
Ako to mám teda chápať?

Ďakujem.

lentak

31.8.2016 09:31
lentak

XXX.XXX.70.94

Ste si isty ze vam dal livacox T? livacox je vakcina na ockovanie proti kokcidioze nieje to liecivo. pri ockovani v pribalovom letaku je bez ochrannej lehoty.

lentak

31.8.2016 09:32
lentak

XXX.XXX.70.94

15 dni je podla mna u sulfacoxu alebo inych sulfoamidov.

2.9.2016 07:42
ls20

XXX.XXX.12.30

Tak sa ospravedlňujem, pomýlil som sa. Je to Sulfacox T -http://pharmagal.eraweb.sk/produkty/ostatne/sulfacox-t/
Môžem to dať bez obáv mladým sliepkam?
Zaráža ma teda hlavne tá informácia, že sa to nemá podávať nosniciam.
Nepíše sa v akom veku atd.

lentak

2.9.2016 08:16
lentak

XXX.XXX.231.51

Mozete to dat aj sliepkam..problem je v tom ze nesmiete potom konzumovat vajicka ja ich skrmujem inym zvieratam po dobu 21 dni. ked je ochranna doba na maso 15 dni tak na vyjicka by mala byt tiez...kedysi to bolo na sulfacoxe uvedene ale zmenili sa zakony a aby sa predajcovia chranili tak to zmenili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík