Dobrý den, toto téma patří spíš do zahradnického fóra. Přesto prosím o radu, jak se toho vetřelce zbavit. Už jsem slyšel, že nejlepší je zahradu prodat. To ale dělat nechceme. Jinak pro zajímavost na ploše cca 12x20m jsem napočítal 107 kopenců. Předem děkuji
JAN
saltator
napsal(a):
Dobrý den, toto téma patří spíš do zahradnického fóra. Přesto prosím o radu, jak se toho vetřelce zbavit. Už jsem slyšel, že nejlepší je zahradu prodat. To ale dělat nechceme. Jinak pro zajímavost na ploše cca 12x20m jsem napočítal 107 kopenců. Předem děkuji
JAN
já beru krtince jako plus ! není jemnější hlíny do květináčů či na sadbu než tohle ! jen se běžte podívat jak je pěně nakypřená!
malaceskafarma
napsal(a):
já beru krtince jako plus ! není jemnější hlíny do květináčů či na sadbu než tohle ! jen se běžte podívat jak je pěně nakypřená!
já beru denně hrábě a rozhrabuji krtci jsou nezničitelní
za to ničí mě.
Jak může takový malý tvor vytvořit krtince do výšky min 40 cm ? Nechápu.
Ludmila
saltator
napsal(a):
JAN
Nevíte si rady, jo ?
Názorný návod :
http://www.youtube.com/watch?v=_7hjHYlEsXo
Fipip-ka

XXX.XXX.240.118
Možno mi nebudete veriť, ja som mal tiež problém s krtkom (viac kusov) a tiež som mal krtince na prednej záhrade skoro všade... raz som išiel okolo pozemku, kde som videl zvláštnu bordovú rastlinu... domácej pani (rómka) som sa pýtal, čo to je zač, a ona mi povedala, že nevie názov rastliny ale že je to proti krtkom... vraj tam kde je tá rastlina vysadená, tam krtkovia nie sú... a tak som si jednu sadeničku od nej vypýtal, dala mi ju bez problémov... tento rok som ju na jar vysadil a mi verte alebo nie, po krtkoch ani stopy ! na jeseň ako rastlina uschla (jednoročná rastlina) bolo na nej strašne veľa semiačok, tak som ich takmer všetky pozbieral (bolo toho za plný sáčok (20x30 cm) rastlina vyrástla do výšky cca 1,5 metra ! a tak som snoril, čo to je zač a prišiel som na to, že je to : LOBODA ZÁHRADNÁ ! na jar sa budem snažiť vypestovať veľa týchto rastlín a posadiť kade tade, kde sa dá... je to nielen pekná rastlina ale aj veľmi liečivá a dokonca jedlá ! niečo ako špenát... takže, ak môžem poradiť, zožeňte si semienka tejto rastliny, určite sa vám to vyplatí...
Dobrý večer, proti krtkům a hryzcům pomáhá květina, které se u nás říká císařská koruna jsou v oranžové a žluté barvě, cibule hrozně smrdí po vyrytí, ale jinak je to odolná a nenáročná květina, která se dobře množí i u mě.
začátek
napsal(a):
Dobrý večer, proti krtkům a hryzcům pomáhá květina, které se u nás říká císařská koruna jsou v oranžové a žluté barvě, cibule hrozně smrdí po vyrytí, ale jinak je to odolná a nenáročná květina, která se dobře množí i u mě.
Super. Máme ji doma v květinovém záhonu, takže půjde do zeleninového -hryzec zlobí.
nomad72
napsal(a):
Http://www.herbar.org/liecive-rastliny/rastlina/loboda-zahradna/.
Lebedu mám (nejen na špenát ale i do salátu) a krtky taky
A co kočky? U nás to vypadalo obdobně, a co máme kočky, vidím jen mrtvé krtky- kočky je nežerou a jen se přijdou pochlubit a krtina žádná. Pravda, je mi jich líto, krtiny mi nevadily, do truhlíků kupuju zeminu od té doby.Ale zase zlikvidovaly myši a potkany u slepic a králíků a hryzce na zahradě.
Kočky jsou na krtky super. Jeden z mých kocourů sedí u krtiny, a jak se začne zemina
hýbat, už ho má.
Stačí, když zeminu z krtin sbírám, ukážu mu, o co jde, a on to pochopí.
Krtek se dole zlobí, že jsem mu hromádky sebral, jde si udělat nové,
a kocour mi pomůže...
Řebčík královský - jeho cibule - sice opravdu solidně smrdí, ale krtkům to nevadí.
Pokud je v okolí vhodná potrava a kyprá zem - řádí si klidně i půl metru od cibule.
Ověřeno.
Nicméně proč to nezkusit - aspoň vám tam něco pokvete.
Totéž můžete zkusit s okrasným česnekem.
Výhodou těchto aromatických cibulovin je, že je myši (hryzci) nesežerou.
Na rozdíl od tulipánů.
Narcisy jsou silně jedovaté, taky odolají.
Lebeda nemá jaksi čím by krtka odradila. Nicméně jedlá je.
Její příbuzný - Merlík všedobr - je i známou léčivkou nebo se upravuje jako špenát.
U mě na zahradě roste hojně. Jedlé jsou i ostatní merlíky, i zelenolistá forma lebedy.
Zdravím.já na tyto odpuzující rostliny moc nevěřím.momentálně žádné krtince nemám, což ale připisuji pohybu psa po zahradě.krtek velmi dobře cítí a slyší a registruje ten hluk, který pohyb psa vytváří a to ho vytlačí a odstěhuje se.ty plašiče jsou na tomto založené.ano, krtinec je výborně zpracovaná zemina do květináče.
Uživatel s deaktivovaným účtem

2mazutak
napsal(a):
Zdravím.já na tyto odpuzující rostliny moc nevěřím.momentálně žádné krtince nemám, což ale připisuji pohybu psa po zahradě.krtek velmi dobře cítí a slyší a registruje ten hluk, který pohyb psa vytváří a to ho vytlačí a odstěhuje se.ty plašiče jsou na tomto založené.ano, krtinec je výborně zpracovaná zemina do květináče.
Musím přiznat, že pes přítomnost krtka nijak neovlivnil. Naopak souhlasím s kočkou. Sice zahrada funguje jako kočičí záchod pro kočky od sousedů, ale krtka už 3. rokem nemáme
ančovička1
napsal(a):
Prosím, neberte to nikdo jako návod na hubení krtků, přece si rozumný člověk neotráví zahradu!
Ne, takový blaf opravdu nikdo za návod považovat nemůže.
Silně karcinogenní Round-Up už moudří lidé ani nepoužívají.
Vaše sousedy vám tedy opravdu nezávidím - i ten krtek vzal nohy
na ramena.
honzapm
napsal(a):
Ne, takový blaf opravdu nikdo za návod považovat nemůže.
Silně karcinogenní Round-Up už moudří lidé ani nepoužívají.
Vaše sousedy vám tedy opravdu nezávidím - i ten krtek vzal nohy
na ramena.
Bohužel mám takové sousedy taky.
Už se i stalo, že mi to nastříkali za plot. Prý aby jim neprorůstala tráva do plotu.
Příroda·

XXX.XXX.87.253
To je hnus!