Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2009 16:34
saltator

XXX.XXX.251.123

Dobrý den, toto téma patří spíš do zahradnického fóra. Přesto prosím o radu, jak se toho vetřelce zbavit. Už jsem slyšel, že nejlepší je zahradu prodat. To ale dělat nechceme. Jinak pro zajímavost na ploše cca 12x20m jsem napočítal 107 kopenců. Předem děkuji

JAN

17.11.2009 17:38
malaceskafarma

XXX.XXX.216.113

saltator napsal(a):
Dobrý den, toto téma patří spíš do zahradnického fóra. Přesto prosím o radu, jak se toho vetřelce zbavit. Už jsem slyšel, že nejlepší je zahradu prodat. To ale dělat nechceme. Jinak pro zajímavost na ploše cca 12x20m jsem napočítal 107 kopenců. Předem děkuji

JAN

já beru krtince jako plus ! není jemnější hlíny do květináčů či na sadbu než tohle ! jen se běžte podívat jak je pěně nakypřená!

17.11.2009 22:21
uska

XXX.XXX.253.239

malaceskafarma napsal(a):
já beru krtince jako plus ! není jemnější hlíny do květináčů či na sadbu než tohle ! jen se běžte podívat jak je pěně nakypřená!

já beru denně hrábě a rozhrabuji krtci jsou nezničitelní za to ničí mě. Jak může takový malý tvor vytvořit krtince do výšky min 40 cm ? Nechápu.
Ludmila

20.11.2009 12:15
jirinajanickova

XXX.XXX.99.226

saltator napsal(a):

JAN

Nevíte si rady, jo ?
Názorný návod :

http://www.youtube.com/watch?v=_7hjHYlEsXo

17.10.2016 20:06
nomad72

XXX.XXX.234.171

Možno mi nebudete veriť, ja som mal tiež problém s krtkom (viac kusov) a tiež som mal krtince na prednej záhrade skoro všade... raz som išiel okolo pozemku, kde som videl zvláštnu bordovú rastlinu... domácej pani (rómka) som sa pýtal, čo to je zač, a ona mi povedala, že nevie názov rastliny ale že je to proti krtkom... vraj tam kde je tá rastlina vysadená, tam krtkovia nie sú... a tak som si jednu sadeničku od nej vypýtal, dala mi ju bez problémov... tento rok som ju na jar vysadil a mi verte alebo nie, po krtkoch ani stopy ! na jeseň ako rastlina uschla (jednoročná rastlina) bolo na nej strašne veľa semiačok, tak som ich takmer všetky pozbieral (bolo toho za plný sáčok (20x30 cm) rastlina vyrástla do výšky cca 1,5 metra ! a tak som snoril, čo to je zač a prišiel som na to, že je to : LOBODA ZÁHRADNÁ ! na jar sa budem snažiť vypestovať veľa týchto rastlín a posadiť kade tade, kde sa dá... je to nielen pekná rastlina ale aj veľmi liečivá a dokonca jedlá ! niečo ako špenát... takže, ak môžem poradiť, zožeňte si semienka tejto rastliny, určite sa vám to vyplatí...

17.10.2016 21:08
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý večer, proti krtkům a hryzcům pomáhá květina, které se u nás říká císařská koruna jsou v oranžové a žluté barvě, cibule hrozně smrdí po vyrytí, ale jinak je to odolná a nenáročná květina, která se dobře množí i u mě.

17.10.2016 21:50
ladd

XXX.XXX.42.6

začátek napsal(a):
Dobrý večer, proti krtkům a hryzcům pomáhá květina, které se u nás říká císařská koruna jsou v oranžové a žluté barvě, cibule hrozně smrdí po vyrytí, ale jinak je to odolná a nenáročná květina, která se dobře množí i u mě.

Super. Máme ji doma v květinovém záhonu, takže půjde do zeleninového -hryzec zlobí.

17.10.2016 22:04
javorka

XXX.XXX.98.207

nomad72 napsal(a):
Http://www.herbar.org/liecive-rastliny/rastlina/loboda-zahradna/.

Lebedu mám (nejen na špenát ale i do salátu) a krtky taky

17.10.2016 23:13
karpet

XXX.XXX.188.32

A co kočky? U nás to vypadalo obdobně, a co máme kočky, vidím jen mrtvé krtky- kočky je nežerou a jen se přijdou pochlubit a krtina žádná. Pravda, je mi jich líto, krtiny mi nevadily, do truhlíků kupuju zeminu od té doby.Ale zase zlikvidovaly myši a potkany u slepic a králíků a hryzce na zahradě.

17.10.2016 23:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Kočky jsou na krtky super. Jeden z mých kocourů sedí u krtiny, a jak se začne zemina
hýbat, už ho má.

Stačí, když zeminu z krtin sbírám, ukážu mu, o co jde, a on to pochopí.
Krtek se dole zlobí, že jsem mu hromádky sebral, jde si udělat nové,
a kocour mi pomůže...

Řebčík královský - jeho cibule - sice opravdu solidně smrdí, ale krtkům to nevadí.
Pokud je v okolí vhodná potrava a kyprá zem - řádí si klidně i půl metru od cibule.
Ověřeno.
Nicméně proč to nezkusit - aspoň vám tam něco pokvete.
Totéž můžete zkusit s okrasným česnekem.
Výhodou těchto aromatických cibulovin je, že je myši (hryzci) nesežerou.
Na rozdíl od tulipánů.
Narcisy jsou silně jedovaté, taky odolají.

Lebeda nemá jaksi čím by krtka odradila. Nicméně jedlá je.
Její příbuzný - Merlík všedobr - je i známou léčivkou nebo se upravuje jako špenát.
U mě na zahradě roste hojně. Jedlé jsou i ostatní merlíky, i zelenolistá forma lebedy.

18.10.2016 03:22
nomad72

XXX.XXX.234.101

javorka napsal(a):
Lebedu mám (nejen na špenát ale i do salátu) a krtky taky

Nebudem sa proti nikomu vzpriečať... ja lobodu mám, krtkov nie

18.10.2016 08:53
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.já na tyto odpuzující rostliny moc nevěřím.momentálně žádné krtince nemám, což ale připisuji pohybu psa po zahradě.krtek velmi dobře cítí a slyší a registruje ten hluk, který pohyb psa vytváří a to ho vytlačí a odstěhuje se.ty plašiče jsou na tomto založené.ano, krtinec je výborně zpracovaná zemina do květináče.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2016 09:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

2mazutak napsal(a):
Zdravím.já na tyto odpuzující rostliny moc nevěřím.momentálně žádné krtince nemám, což ale připisuji pohybu psa po zahradě.krtek velmi dobře cítí a slyší a registruje ten hluk, který pohyb psa vytváří a to ho vytlačí a odstěhuje se.ty plašiče jsou na tomto založené.ano, krtinec je výborně zpracovaná zemina do květináče.

Musím přiznat, že pes přítomnost krtka nijak neovlivnil. Naopak souhlasím s kočkou. Sice zahrada funguje jako kočičí záchod pro kočky od sousedů, ale krtka už 3. rokem nemáme

18.10.2016 12:27
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Kočka nám také občas chytne krtka, ale všimla jsem si, že sousedé stále chodí po zahradě a všechny kouty a plevele stříkají Randapem! plevel ani krtky nemají!

18.10.2016 12:30
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Kočka nám také občas chytne krtka, ale všimla jsem si, že sousedé stále chodí po zahradě a všechny kouty a plevele stříkají Randapem! plevel ani krtky nemají!

18.10.2016 12:32
ančovička1

XXX.XXX.220.126

Prosím, neberte to nikdo jako návod na hubení krtků, přece si rozumný člověk neotráví zahradu!

18.10.2016 12:49
honzapm

XXX.XXX.182.25

ančovička1 napsal(a):
Prosím, neberte to nikdo jako návod na hubení krtků, přece si rozumný člověk neotráví zahradu!

Ne, takový blaf opravdu nikdo za návod považovat nemůže.

Silně karcinogenní Round-Up už moudří lidé ani nepoužívají.
Vaše sousedy vám tedy opravdu nezávidím - i ten krtek vzal nohy
na ramena.

18.10.2016 13:27
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
Ne, takový blaf opravdu nikdo za návod považovat nemůže.

Silně karcinogenní Round-Up už moudří lidé ani nepoužívají.
Vaše sousedy vám tedy opravdu nezávidím - i ten krtek vzal nohy
na ramena.

Bohužel mám takové sousedy taky.
Už se i stalo, že mi to nastříkali za plot. Prý aby jim neprorůstala tráva do plotu.

Příroda·

18.10.2016 15:24
Příroda·

XXX.XXX.87.253

To je hnus!

20.10.2016 09:13
honzapm

XXX.XXX.182.25

javorka napsal(a):
Bohužel mám takové sousedy taky.
Už se i stalo, že mi to nastříkali za plot. Prý aby jim neprorůstala tráva do plotu.

To bude dobrý. Takoví sousedé nebudou žít dlouho.

20.10.2016 09:19
javorka

XXX.XXX.98.207

honzapm napsal(a):
To bude dobrý. Takoví sousedé nebudou žít dlouho.

Tak já si počkám

20.10.2016 10:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

Možná by stačilo jim do schránky nenápadně zařídit vhození letáku s nejnovějšími výzkumy na téma karcinogenity Round-Upu, třeba by se chytli za nosánek.

23.10.2016 19:40
Olánek

XXX.XXX.96.246

Asi před púl stoletím byl ve Večerní Praze, černé kronice článek, zabíjel krtka, zabil sebe.To zatloukl do země nějaký zahrádkář železnou tyč a pustil do ní motorový proud s tím, že vyžene krtky.Zapoměl na to a jak se k tyči pod proudem přiblížil...

23.10.2016 19:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

... tak si na to vzpomněl, lekl se a dostal infarkt?

A od těch dob se traduje, že práce se zeminou nabíjí. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík