Kachna pižmová - létání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2010 13:08
bambuca007

XXX.XXX.60.144

jak prosím u kachen pižmových zabráníte létání? Je mi líto jim nějak stříhat křídla,jsou to krásné kachny? Díky za Vaše rady Tom.

2.1.2010 14:47
lavacca

XXX.XXX.1.3

bambuca007 napsal(a):
jak prosím u kachen pižmových zabráníte létání? Je mi líto jim nějak stříhat křídla,jsou to krásné kachny? Díky za Vaše rady Tom.

Nejjednodušší řešení je právě zastřižení. Ovšem po přepeření v celku k ničemu.

My kachnám nijak křídla neupravujeme. I tak ale málokdy létají. Maximálně popolétnou v sadu, aby byly dřív u krmení. Máme výběh asi 3500m2, takže se opravdu nenudí - pořád mají nandáno dost krmení + se pasou, takže na létání je moc neužije.

2.1.2010 20:36
danurba

XXX.XXX.12.226

lavacca napsal(a):

My kachnám nijak křídla neupravujeme. I tak ale málokdy létají. Maximálně popolétnou v sadu, aby byly dřív u krmení. Máme výběh asi 3500m2, takže se opravdu nenudí - pořád mají nandáno dost krmení + se pasou, takže na létání je moc neužije.

nám pižmovky létají až k řece, ale zase se pravidelně vrací domů, tak si s tím hlavu nelámu. Dělají to jen mladé kusy, kachny starší než 2 roky už se drží doma

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2010 21:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

danurba napsal(a):
nám pižmovky létají až k řece, ale zase se pravidelně vrací domů, tak si s tím hlavu nelámu. Dělají to jen mladé kusy, kachny starší než 2 roky už se drží doma

Mne sa osvedčilo zalepiť posledných 5 letiek asi 1,5 cm pred koncom izolačnou páskou do kopy a funguje to perfektne, spočiatku sa to kačka snažila dať dole, ale ani po vykúpaní sa jej to nepodarilo.
Marko

2.1.2010 21:55
pepina

XXX.XXX.48.2

bambuca007 napsal(a):

Take pizmovkam striham,zatim mi to stacilo jednou.Jedna kachna je nema ani zastrizene a nema snahu letat a utikat od hejna.U breznacek jsem vytrhala letky.Treba jeste nekdo napise neco lepsiho.

18.2.2010 16:50
300lukas008

XXX.XXX.18.100

bambuca007 napsal(a):

podla mna je zbitocne kridla im strihat ak maju vetsi vybeh tak neodletia no ak maju mensi zvicajne odletia na blizku rieku alebo luku no vzdy(ak ich nieco nezozerie)sa same vracuju domov vecsinou ked us slnko zapada

20.2.2010 15:28
krenzis

XXX.XXX.255.157

lavacca napsal(a):

Nám pižmovky pouze popolítavají k žradlu nebo když se něčeho leknou. Přičemž divoké jsme letky zadělali sponou proti přeletu a teď se už ani nesnaží lítat. Jedna ta spona výjde na 8Kč. http://hradsky-sunk.sweb.cz Snad Vám to nějak pomůže. Petr
www.chovterezka.webnode.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík