PepanVesely

XXX.XXX.171.74
Dobrý den, prosím potřebuju pomoc.Moje kuřata jsou nemocná.Pomůžete mi identifikovat chorobu?
J.Veselý
zdravim,tiez mam kurata,co vyzeraju podobne ako tie vase.ako 1 dnove som ich ockoval livacoxom proti koke,zeru K1,do vody acicomid,vitaminy ad3e,grit,denne kvanta zihlavy.maju lampu,velku bednu su rozptylene po celej odchovni.hovnajzy su cele,sedo biele-ziadna hnacka.cez veskeru moju snahu je tam asi tretina kurat taka pokrcena.hodne ich popadalo.
predchadzajuca varka bola taka ista.pomohlo az to,ked som ich dal von.asi po 10 dnoch sa zacali preberat.teraz su tu krasne kurice.
neviem,co to je,kazdopadne myslim,ze uz davno mali behat vsetky po dvore a uzivat si slnko,travu.to neni dobre,ak su zavrene,ale co ma clovek robit ak furt prsi a je taka kosa?ak nepodochnu na daku choleru,ze su zavrete vnutry,tak padnu od prechladnutia vonku.raz som tu na ifaune cital,ze niekto napisal:dejte jim slunce,vybeh a hromadku hnoje a uvidite ty zmeny
.a je to pravda.aspon u mna to zabera.dnes som tie kurata dal von-co ma padnut to padne,zvysok sa spravi,kazdopadne sa uz nechcem pozerat na tych zavretych chcipakov.snad uz sa pocasie konecne umudri a zacne byt normalne leto,bo toto neni normal
.tak nech sa vam dari.jano
Uživatel s deaktivovaným účtem

hafani
napsal(a):
zdravim,tiez mam kurata,co vyzeraju podobne ako tie vase.ako 1 dnove som ich ockoval livacoxom proti koke,zeru K1,do vody acicomid,vitaminy ad3e,grit,denne kvanta zihlavy.maju lampu,velku bednu su rozptylene po celej odchovni.hovnajzy su cele,sedo biele-ziadna hnacka.cez veskeru moju snahu je tam asi tretina kurat taka pokrcena.hodne ich popadalo.
predchadzajuca varka bola taka ista.pomohlo az to,ked som ich dal von.asi po 10 dnoch sa zacali preberat.teraz su tu krasne kurice.
neviem,co to je,kazdopadne myslim,ze uz davno mali behat vsetky po dvore a uzivat si slnko,travu.to neni dobre,ak su zavrene,ale co ma clovek robit ak furt prsi a je taka kosa?ak nepodochnu na daku choleru,ze su zavrete vnutry,tak padnu od prechladnutia vonku.raz som tu na ifaune cital,ze niekto napisal:dejte jim slunce,vybeh a hromadku hnoje a uvidite ty zmeny
.a je to pravda.aspon u mna to zabera.dnes som tie kurata dal von-co ma padnut to padne,zvysok sa spravi,kazdopadne sa uz nechcem pozerat na tych zavretych chcipakov.snad uz sa pocasie konecne umudri a zacne byt normalne leto,bo toto neni normal
majú postoj ako kurčatá, ktoré nemajú dostatok vitamínu D, podajte im prípravok AD3 a umiestnite na slnko, vitamín D je kosťotvorný a uvoľnuje sa len za slnečného žiarenia.
Take jsem mněla takove kuřata chciplo jich 11 neni dobre je mit na zimu. těch 6 se drži ale už jsou přez den venku ikdyž sněži a fakt se vzpamatovaly ale hlavně začala jsem jim davat kefir z kumbuchy a myslim že to pomohlo. kohoutek ještě nema 5 měsicu a už se snaži pojimat. hlavně byt venku fakt změna byla jista

dobry den .mám doma 14 kuřátka brojleru a je to 3dny co začla 3 jako by ryma u nich a dnes jích prská více!!teplo maj!
anaja

XXX.XXX.23.131
Dobrý den, mám skoro měsíční kuřátka a včera mi jedno zkroutilo hlavu, nevím jestli se mu nezablokoval krk, prostě se kroutí jak had a kouká na stranu jedním okem na mě nahoru.Normálně žere, občas se trošku srovná.Nevíte někdo co to je?Děkuji.
anaja
napsal(a):
Dobrý den, mám skoro měsíční kuřátka a včera mi jedno zkroutilo hlavu, nevím jestli se mu nezablokoval krk, prostě se kroutí jak had a kouká na stranu jedním okem na mě nahoru.Normálně žere, občas se trošku srovná.Nevíte někdo co to je?Děkuji.
Zkroucení krku může být příznakem např. Markovy choroby - Newcastelská choroba (dříve se této nemoci říkalo, krutihlav"). Ale i jiných nemocí, na dálku těžko hádat. Dana.

ovecka
napsal(a):
Zkroucení krku může být příznakem např. Markovy choroby - Newcastelská choroba (dříve se této nemoci říkalo, krutihlav"). Ale i jiných nemocí, na dálku těžko hádat. Dana.
Markova a newcastleská choroba jsou dvě různé nemoci.
kroucení hlavy je nespecifickým příznakem postižení nervové soustavy ptáka a možných příčin je hodně.
jestli to má jedno kuře, rozloučila bych se s ním. selekce na zdraví a tak.
hafani
napsal(a):
Ak ste pouzili livacox, tak ste nemali pouzit acidomid..Livacoxom ste ich zaockovali oslabenymi kokcidiami a acidomid ich pozabijal.
merfi
napsal(a):
Ak ste pouzili livacox, tak ste nemali pouzit acidomid..Livacoxom ste ich zaockovali oslabenymi kokcidiami a acidomid ich pozabijal.
Acidomid kokcidie nezabíjí, ale vytváří ve střevě kyselé prostředí, kde se kokcidie tolik nemnoží. Acidomid není léčivo, ale nutriční doplněk.
Pokud se navakcinuje Livacoxem, dochází k vývoji buněčné imunity během 14 dní. V této době by mohl Acidomid proces imunizace spomalit. Ale nic více.
Vakcinovaná drůbež nemá být léčena antikokcidiky - především sulfonamidy (např. sulfaklozin, sulfadimetoxin, sulfadimidin, sulfachinoxalin), dále pyrimidinové (např. amprolium, diaveridin, ormetoprim, beklotiamin) a chinolonové (např. buchinolát, dekochinát, amchinát) sloučeniny, k dalším látkám této skupiny patří také klopidol, robenidin, etopabát, halofuginon, nikarbazin, diklazuril apod. - tyto látky by rušily vzniklou imunitu.
Podávání směsí s kokcidiostatiky (látkami zabraňujícími množení kokcidií) je možné, ale není pro to důvod. Dana.
anaja

XXX.XXX.23.131
Děkuji za reakci.
anaja

XXX.XXX.23.131
Děkuji.
Dobrý den,
Mám starost o jedno kuřátko České zlaté kropenky. Ráno jsem ho našla ležet vedle misky s jídlem. Jen leží, dýchá, nemá sílu mi utéct. Dala jsem ho stranou teď je zabalené do ručníku a spí, zkouším mu dávat vodu ale nereaguje. Na zadečku nic přischlého nemá ale prdelka se mu hýbe jako by chtělo kakat..ale nevím zda to není u slepice normální, ostatní jsem nezkoumala. Jsou to naše první kuřátka, jsou cca 4 týdny stará... Prosím vás o radu, nevím jak mu pomoci. Předem moc děkuji za reakce.
prskavec

XXX.XXX.147.178
Já osobne pokud nejdete k veterináři bych nasadil Sutrikol, je to přípravek na koksu a zároven i antib. velmi se mi to osvedčilo, pokud není pozde, zkuste kapátkem do nosu aplikovat. názor pro Pepana.

Stickr88
napsal(a):
Dobrý den,
Mám starost o jedno kuřátko České zlaté kropenky. Ráno jsem ho našla ležet vedle misky s jídlem. Jen leží, dýchá, nemá sílu mi utéct. Dala jsem ho stranou teď je zabalené do ručníku a spí, zkouším mu dávat vodu ale nereaguje. Na zadečku nic přischlého nemá ale prdelka se mu hýbe jako by chtělo kakat..ale nevím zda to není u slepice normální, ostatní jsem nezkoumala. Jsou to naše první kuřátka, jsou cca 4 týdny stará... Prosím vás o radu, nevím jak mu pomoci. Předem moc děkuji za reakce.
Asi spíš utratit. jestli je na tom takhle bídně, že bez zájmu spí v ručníku, stejně to nedá.