Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2006 13:37

Posílám pár slíbených foteček z našeho dvorku, bohužel pozadí je blátivéSnad bude líp.Jana

6.6.2006 13:40

janablazkova napsal(a):
Posílám pár slíbených foteček z našeho dvorku, bohužel pozadí je blátivéSnad bude líp.Jana

Francouzský beran

6.6.2006 13:41

janablazkova napsal(a):
Francouzský beran

taky pěkný poled

6.6.2006 13:42

janablazkova napsal(a):
taky pěkný poled

Jejich tatík

6.6.2006 13:43

janablazkova napsal(a):
Jejich tatík

Fuj to bylo hnusně

6.6.2006 13:44

janablazkova napsal(a):
Fuj to bylo hnusně

Ty co se starají o obživu-zatím

6.6.2006 13:45

janablazkova napsal(a):
Ty co se starají o obživu-zatím

jejda, tento měl být před tím

6.6.2006 13:47

janablazkova napsal(a):
jejda, tento měl být před tím

Nakonec to nejlepší

6.6.2006 15:11

janablazkova napsal(a):
Nakonec to nejlepší

Tak já sem dám ty fotky mojí marburské králičice. Ty berani jsou moc fajn. Tatínek má zvláštní zbarvení, vypadá trochu jako durynský strakáč. Mláďátka jsou do červena a jaká je maminka?

6.6.2006 15:12

berta napsal(a):
Tak já sem dám ty fotky mojí marburské králičice. Ty berani jsou moc fajn. Tatínek má zvláštní zbarvení, vypadá trochu jako durynský strakáč. Mláďátka jsou do červena a jaká je maminka?

Tady ještě jednou moje marburačka.

6.6.2006 15:13

berta napsal(a):
Tady ještě jednou moje marburačka.

A ještě naposledy.

6.6.2006 15:23

berta napsal(a):
A ještě naposledy.

A ještě naše Velikonoční drobotina českých červených.

6.6.2006 15:24

berta napsal(a):
A ještě naposledy.

Krásná barva, jako by domodra.Já jsem zatížená na tu červenou.Jinak otec je madagaskarový strakáč(myslím že je to vlastně durynský) a matka Francouzský beran žlutý.Viz foto-leží vzadu.Jinak máme nové stránky www.chovatelky.estranky.cz-zalo žila kattyKolik ti "modrásci vyrostou?"Jana

7.6.2006 16:15

janablazkova napsal(a):
Krásná barva, jako by domodra.Já jsem zatížená na tu červenou.Jinak otec je madagaskarový strakáč(myslím že je to vlastně durynský) a matka Francouzský beran žlutý.Viz foto-leží vzadu.Jinak máme nové stránky www.chovatelky.estranky.cz-založila kattyKolik ti "modrásci vyrostou?"Jana

Na stránky chovatelek určitě kouknu. Berani jsou úplně super. Původně jsem je taky chtěla. Ale když přítel stavěl králíkárnu, tak nějak popletl rozměry. Tak jsem musela zvážit chov velkého plemene a nakonec jsem se začala orientovat na malá plemena. U marburáka je popis barvy: "sivomodrá s jinovatkovým závojem." Stejně jako český červený patří k malým plemenům a mají max. 3,25 kg. Což je ideální, protože chovatel živí 3 kilové chovné zvíře, jehož mláďata mají vysoké přírůstky (v 5 měsících min. 2,2 kg) a minimum "nejedlých částí" (hlava, uši, silná kostra...). Takže jejich výtěžnost se pohybuje mezi 70 - 75 % (u berana je to 60 - 65 %, ale kdo by jim odolal). Dost lidí toto nechápe, tak se raději orientují na větší plemena, kde ale výtěžnost je nižší. Proti českým červeným jsou míň plaší, mají menší hlavy a početnější vrhy (ale díky tomu pomalejší přírůstky - alespoň zpočátku). Doufám, že mi slepičáři prominou tento králíkářský výlev.

Přidejte reakci

Přidat smajlík