Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2010 22:39
janas

XXX.XXX.157.71

Dobrý večer, mám mladého kohouta který začal utočit na mě a mám strach aby nezautočil i na mého čtyřletého vnuka chodí se mnou krmit a sbírat vajíčka, děkuji za radu co s kohoutem. janas

31.7.2010 22:46
roklanka

XXX.XXX.7.50

Nejlepší je ho zabít,pokud je mladý a už napadá,bude jen hůř. Roklanka

31.7.2010 23:01
behemond

XXX.XXX.162.30

nie je to sice dobre, ale taky kohut, ktory si vybuduje respekt v tak mladom veku je prislubom do buducna...ak napriklad byvate blizko lesa, taky kohut dokaze zautocit na vsetko...inac ja som to robil tak, ze takemu kohutovi sa netreba nikdy otocit chrbtom a chodit treba okolo plotu a pomaly s palicou a pouzit ju len v nutnosti a nie ho zbytocne provokovat k vacsej agresivite...ale ak sa ozaj bojite, tak zabit ho je nejlepsie riesenie

31.7.2010 23:09
janas

XXX.XXX.157.71

Děkuji, v srpnu bývá výstava v Žírči tak se poohlídnu po novém,janas

2.8.2010 16:05
roklanka

XXX.XXX.7.67

Z vlastní zkušenosti musím říct,že nejagresivnější kohout,kterého jsme měli,byl první v kurníku,když uviděl káně,řval sice jak na lesy,ale slepice převálcoval,aby byl první v bezpečí.:-)). Teď mi chodí po dvoře kropenáč,věnule se jen slepicím,hlídá vzdušný prostor a v případě nebezpečí hlásí a brání ,neutíká do bezpečí.smajlík,viděla jsem na vlastní oči,jak šel po káněti.smajlík.Je to frajer .:-) Roklanka

2.8.2010 21:59
janas

XXX.XXX.157.71

Dobrý večer Roklanko,v neděli ráno jsem šla sama krmit slepicím sypu obilí do kurníku a kohout sedí na bydylku nevšimla jsem si jak se na mne chystá skočil mi na záda a to dělat neměl, otočka utěk a co dál když ukážu že se bojím bude si troufat čím dál víc a to teda néé, vrátila jsem se kohouta chytla pod krkem zaklepala s ním jak s uživáním pustila a on chtěl utočit znovu opět pod krkem a praštila s ním do rohu chvili ležel pak se zvedl a mě se vyhýbá obloukem stačí zakřičet tak poď a uvidíš,ja jsem koncem dubna koupila v Týništi 4 slepice a toho kohouta,slepice mám na vajíčka pro svou spotřebu neprodavám jsem vyléčená, bydlím kousek od lesa a luk káňata a ostatní predátory tady máme jako všude vím že je dobře když brání hejno už jsem jednoho měla a taky mu ukázala kdo je pánem abyl klid ale už byl pětiletý tak vyměnit za mladýho, do konce měsíce mu dám šanci aby se umoudřil.janasmajlík

4.8.2010 16:47
lavacca

XXX.XXX.1.3

Já jsem po zkušenosti s koupeným cca 4 měsíčním kohoutem vlašky, který dospěl a začal útočit (mamce jednou skočil na lýtko, zasekl se jí do něj ostruhou asi 1 cm hluboko ....a to byla jeho poslední akce:-|) vyléčená z kupování starších kohoutů a kohouta si zásadně vybírám z kuřat u nás vyrostlých. Samozřejěm, že pokud někdo chce obodovaného kohouta, tak si musí koupit velkého, ale jen tak na dvorek stačí obyč. doma vychovaný. :-)

Máme nyní křížence australak x vlaška (viz foto). Je to miláček. Vylíhnul se u nás, odvodila ho slípka, vyrostl a začal šéfovat. Když začne jakákoli slepice ječet, je hnedka u ní připravený ji bránit. Sranda je, když chytnu slepici já, to přiběhne s rozzuřeným výrazem a když mě uvidí prostě se otočí a jde si po svém. Asi jako: ,,Jooo, to jseš ty. Tak to je dobrý´´. :-) Ještě dodám, že na slípky je gentleman a s kuřaty má taky trpělivosti na rozdávání. :-)

4.8.2010 22:32
janas

XXX.XXX.157.71

Ten pán co mi prodával slepice a kohouta tak řikal že je to hisex,ale kohout je kropenatý jako ten Váš, má 12 slepic, kdyby někdo okolo Trutnova měl kohouta tak s radostí kopim,slepice mi nekvokaj smajlík#. jana

4.8.2010 23:39
roklanka

XXX.XXX.6.103

Śkoda,že jste tak daleko,kvoká mi kde co a z vylíhlých kuřat je převážná většina kohouků.

5.8.2010 09:51
lavacca

XXX.XXX.1.3

janas napsal(a):
Ten pán co mi prodával slepice a kohouta tak řikal že je to hisex,ale kohout je kropenatý jako ten Váš, má 12 slepic, kdyby někdo okolo Trutnova měl kohouta tak s radostí kopim,slepice mi nekvokaj smajlík#. jana

Buďte ráda! já už 14(!) dní odkvokávám slípku (kříženka australka x vlaška). letos už jedny kuřata vylíhla, odvodila a ne a ne pochopit, že další už potřeba nejsou. Zvlášť, když se nám v pondělí vylíhlo 11 kuřátek a už jsme jich 11 měli doma. :-)

5.8.2010 12:42
deaf lukas

XXX.XXX.36.166

Chtěl bych napsat malou poznámku - slepice nekvokají i když mají kohouta - zaleží na hormon, počasí, apod. Moje máma má 5 slepic - dvě čtyřleté a zbytek letošní. Právě teď dvě kvokají - jedna sedí v hnízdě už měsíc a druhá se začínala kvokat smajlík

5.8.2010 12:43
deaf lukas

XXX.XXX.36.166

No, zapomněl jsem napsat - kvočny jsou letošní. STarší slepice nikdy nekvokaly smajlík

5.8.2010 14:31
lavacca

XXX.XXX.1.3

deaf lukas napsal(a):
Chtěl bych napsat malou poznámku - slepice nekvokají i když mají kohouta - zaleží na hormon, počasí, apod. Moje máma má 5 slepic - dvě čtyřleté a zbytek letošní. Právě teď dvě kvokají - jedna sedí v hnízdě už měsíc a druhá se začínala kvokat smajlík

Já im - nejvíc v tom hrajou roli hormony (což ze zkušenosti mohu jen potvrdit). Ale překvapuje mě ta odolnost kříženky vůči odkvokání.smajlík Ostatním stačí 3-4 dny bez podestýlky (tak aby je to od země nehřálo),samozřejmě s vodou a krmením, a jsou odkvokané a za cca 7-14 dní začnou zase snášet.

6.8.2010 17:43
janas

XXX.XXX.157.71

smajlíksmajlík Roklanko k Vám 165 km kdyby o sto níň tak jedu, měla bych kohouta a viděla Vaše káásny hnědý kozy.

7.8.2010 23:22
deaf lukas

XXX.XXX.56.200

No právě, jsme měli kvočnu naposled v roce 2000, teď dvě letošní kvokají smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2010 23:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

ja som mal tiez agresivneho kohuta bol to auracana,,najpr sa zdal byt dobry az raz ked som im daval zrat tak mi skocil do ruky,,myslel som si ze som ho niako vyprovokoval,,ale potom to bolo na denom poriadku len ako som sa zohol alebo otocil uz som ho mal bud na chrbte alebo v nohe,,ale zatial som ho vzdy odohnal,,ked som ho tak dlho zhanal nechcel som ho zabit,a chcel som od neho vyliahnut kurence,,,ale raz som ich pustil na dvor,a ked skocil do susedy a zacal ju nahanat po dvore a skocil jej na chrbat sice mi to bolo aj smiesne,tak som nevahal a siel pod noz,,a do polievky na nedelu,,,teraz mam mladeho este zatial nedospeleho kohuta oravky zltohnedej,a dufam ze ten bude krotky,,,

Přidejte reakci

Přidat smajlík