Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2010 15:04
danurba

XXX.XXX.204.155

Dobrý den, mohli byste sem prosím vložit fotky vašich mulardů? Zajímá mě zvláště kříženec ruánská kachna x pekingský kačer, případně kachna campbellka x pekiňák, ale můžou být i jiní, například pekingská kachna x ruánský kačer. Chci vědět, co mě příští rok čeká... Díky.

26.8.2010 09:01
marysh

XXX.XXX.147.36

Ale néééé,to co Vas zajíma jsou normální " meziplemenní " křiženci ( jinač taky " bastardi " - to není sproste slovo )smajlík.Mulardi jsou křiženci " mezidruhoví " - to jest pižmovka domácí s ruanskou,saskou,pekinskou......kachnou.smajlík

26.8.2010 11:51
danurba

XXX.XXX.204.155

No vždyť jo, místo toho mlácení hlavou o zeď si to znovu přečtěte. Prosím.

26.8.2010 11:53
danurba

XXX.XXX.204.155

Jé už to vidím a omlouvám se. Tam nemá být pekingský, ale pižmový. Červenám se až na ....no tam.:-)

27.8.2010 19:07
marysh

XXX.XXX.147.36

To já se omlouvam,už nebudu mlátit hlavou o zeť,hodně mě nakrknul článek na nemoderce ohledně mulardu a barberii,prominte.Pokud vím,tak barvy tam budou čoromoro,prostě všechno mižmaš,ale určitě budou perfektně prospivat a přibirat.Nezapomeňte,že oplozenost bude kolem 30% a mezidruhovi křiženci jsou neplodní.smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.8.2010 19:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

to nema nikto fotku ako vypadaju mulardi ???

27.8.2010 21:36
danurba

XXX.XXX.12.226

marysh napsal(a):
To já se omlouvam,už nebudu mlátit hlavou o zeť,hodně mě nakrknul článek na nemoderce ohledně mulardu a barberii,prominte.Pokud vím,tak barvy tam budou čoromoro,prostě všechno mižmaš,ale určitě budou perfektně prospivat a přibirat.Nezapomeňte,že oplozenost bude kolem 30% a mezidruhovi křiženci jsou neplodní.smajlík

O té neplodnosti vím, o tak nízké oplozenosti jsem nevěděla. Mám černobílého pižmáka kačera a k němu tři bílé pižmovky kachny a mám letošní kachničky campbellky, které si chci nechat, a taky mám slíbenou jednu ruánku. A jelikož náš kačer je sexuálně stále při chuti, myslím, že je bude pojímat. Takže mě zcela prakticky zajímá, jak budu poznávat mláďata pižmovek od těch mulardů.

27.8.2010 21:43
marysh

XXX.XXX.147.36

Tak to teda nevím.Zatim co jsem viděl mladé mulardy tak byli celi bílí s černou čepičkou na hlavičce.Už se těším na fotky.

27.8.2010 21:54
pepina

XXX.XXX.128.126

marysh napsal(a):
Tak to teda nevím.Zatim co jsem viděl mladé mulardy tak byli celi bílí s černou čepičkou na hlavičce.Už se těším na fotky.

tak to ja teda taky nevím, protože přesně podle tohoto popisu jsem si koupila barbarie.smajlík. Mají v tom asi pěknej bordel, hlavně že se to prodá.smajlík

27.8.2010 22:50
danurba

XXX.XXX.12.226

pár fotek mulardů je na googlu, ale všechno v angličtině, takže nevím, který kachny jsou tam zkřížený. Já asi nebudu mít bílý, když kačer je černobílej a ruánka i campbellka jsou hnědýsmajlík

27.8.2010 23:28
danielbratislava

XXX.XXX.181.231

danurba napsal(a):
pár fotek mulardů je na googlu, ale všechno v angličtině, takže nevím, který kachny jsou tam zkřížený. Já asi nebudu mít bílý, když kačer je černobílej a ruánka i campbellka jsou hnědýsmajlík

Ty budeš mať kačky vždy +- viac po matke, aspoň ja mám takú skúsenosť. A prikladám fotku krížencov pižmovka x ruánsky káčer. Robil som aj opačné kríženie a káčatá boli tmavé, priam čierne a veľmi veľké - bohužiaľ fotku nemám, ale boli dobré.:-)

29.8.2010 09:43
marysh

XXX.XXX.147.36

pepina napsal(a):
tak to ja teda taky nevím, protože přesně podle tohoto popisu jsem si koupila barbarie.smajlík. Mají v tom asi pěknej bordel, hlavně že se to prodá.smajlík

Milá Pepino,prodavač Vám prodá to co budete chtít,chcete mulardy tak teť to budou mulardi,za pět minut to budou husokachny,pak barberie a dokonce i bílé pižmovky dokáže vykouzlit pořát s te jedne krabice.V dávnověku se nepoctivi handlíři vyhaněli z města,mrskali,zavírali do šatlavy ....... dnes je to nejen normální,ale dokonce se s tim chválí a na školach to učí a školení na to dělají . - podivná doba-

29.8.2010 10:01
pepina

XXX.XXX.128.126

marysh napsal(a):
Milá Pepino,prodavač Vám prodá to co budete chtít,chcete mulardy tak teť to budou mulardi,za pět minut to budou husokachny,pak barberie a dokonce i bílé pižmovky dokáže vykouzlit pořát s te jedne krabice.V dávnověku se nepoctivi handlíři vyhaněli z města,mrskali,zavírali do šatlavy ....... dnes je to nejen normální,ale dokonce se s tim chválí a na školach to učí a školení na to dělají . - podivná doba-

Jsem chovatel začátečník. Takže se s těmito podvody teprve seznamuji. Už mám špatnou zkušenost s posíláním hus, u těch kachen se časem uvidí. Ale pižmovky to nebudou, protože jsem je kupovala o polovinu menší než moje pižmy a už jsou větší. Pak dám fotky a poprosím někoho o určení. Jen by mě zajímalo, kde jinde se dají tyto bar. a mular. sehnat. Nikde jsem je v nabídce nenašla. smajlík

30.8.2010 09:37
zbosace

XXX.XXX.199.76

V Přerove na burze sú ponúkané pravidelne. A tu si možete aj najlepšie všimnúť rozdiely v habite Barbarie a Mulardeny . Samozrejme ak sú v tom termíne obe ponúkané. Prípadne si otestovať predajcu, či stretnúť sa s niekým kto vie a pozná čo ide kupovatˇ. Mulardy ktoré som kupoval ja neboli len čisto biele, ale mali škvrny aj inde po tele. Už som to tu písal na IF, dá sa to rozpoznať len by ste to museli aspoň raz vidieť na živo. Ak niekto z chovatelov má ešte v súčasnosti doma niečo z odchovu, nech sem vloží fotky hlavy a može sa téma rozšíriť. Čo sa týka Barbarie, medzilíniový hybrid chránený patentom francúzskych šlachtitelov Bréherteovcov bol distribuovaný len na učely odchovu jatočných zvierat a nie ako rodičovský materiál. Ak sa toto nezmenilo, tak káčatá by mali pochádzať z dovozu z Fr. Pokial ich niekto množí a ponúka ,,na čierno" robí zle meno sebe, firme ktorá vynaložila nemalé prostriedky na šlachtenie i samotným chovatelom, ktorý sklamaný neistým vysledkom upúštajú od ich chovu. Originál Barbarie sú ako jednodňové dokonca zaočkované- proti čomu, som sa však doteraz nikde nedočítal. Taktiež Mulardeny a Pekingské kačice sú ponúkané od tejto farmy a vyvážané za tých istých podmienok. Krížence ponúkajú jak biele tak i farebné. Takže Čo? sa vlastne pod spomínanými názvamy ponúka na našom trhu?

30.8.2010 13:17
danurba

XXX.XXX.204.155

takže jestli to dobře chápu, originál Barbarie je něco jako brojlerová kuřata u slepic? Jsou to hybridní kříženci a jejich vzájemným křížením se můžou vlohy štěpit zpět na původní linie? Nebo je jejich zmasilost už tak geneticky upevněna, že se můžou dál množit a jejich potomci jsou opět pěkně zmasilí?

30.8.2010 18:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

danurba napsal(a):
takže jestli to dobře chápu, originál Barbarie je něco jako brojlerová kuřata u slepic? Jsou to hybridní kříženci a jejich vzájemným křížením se můžou vlohy štěpit zpět na původní linie? Nebo je jejich zmasilost už tak geneticky upevněna, že se můžou dál množit a jejich potomci jsou opět pěkně zmasilí?

Barbarie jsou zmasilejší pižmové kachny, které se již delší dobu kříží, takže zmasilost zůstává. Když budete křížit barbarie x barbarie, tak budete mít potomky stejně zmasilé jako rodiče. Pokud barbarie zkřížíte s ,,obyč.´´ pižmovkou, tak budete mít 50% křížence, takže budou o něco menší než barbarie rodič, ale zas o kousek větší než čistá pižmovka. :-)

30.8.2010 21:00
roklanka

XXX.XXX.7.84

Dano ,tady máš vyfoceného křížence,matka čínka +otec ruánský kačer.Zkusím ti vyfotit víc,před 5 dny se vylíhla 4 kachňata a mám tu ještě 3 dorostence.

30.8.2010 21:51
danurba

XXX.XXX.12.226

ten je srandovní smajlíksmajlík

31.8.2010 20:50
mysak

XXX.XXX.46.80

zbosace napsal(a):
V Přerove na burze sú ponúkané pravidelne. A tu si možete aj najlepšie všimnúť rozdiely v habite Barbarie a Mulardeny . Samozrejme ak sú v tom termíne obe ponúkané. Prípadne si otestovať predajcu, či stretnúť sa s niekým kto vie a pozná čo ide kupovatˇ. Mulardy ktoré som kupoval ja neboli len čisto biele, ale mali škvrny aj inde po tele. Už som to tu písal na IF, dá sa to rozpoznať len by ste to museli aspoň raz vidieť na živo. Ak niekto z chovatelov má ešte v súčasnosti doma niečo z odchovu, nech sem vloží fotky hlavy a može sa téma rozšíriť. Čo sa týka Barbarie, medzilíniový hybrid chránený patentom francúzskych šlachtitelov Bréherteovcov bol distribuovaný len na učely odchovu jatočných zvierat a nie ako rodičovský materiál. Ak sa toto nezmenilo, tak káčatá by mali pochádzať z dovozu z Fr. Pokial ich niekto množí a ponúka ,,na čierno" robí zle meno sebe, firme ktorá vynaložila nemalé prostriedky na šlachtenie i samotným chovatelom, ktorý sklamaný neistým vysledkom upúštajú od ich chovu. Originál Barbarie sú ako jednodňové dokonca zaočkované- proti čomu, som sa však doteraz nikde nedočítal. Taktiež Mulardeny a Pekingské kačice sú ponúkané od tejto farmy a vyvážané za tých istých podmienok. Krížence ponúkajú jak biele tak i farebné. Takže Čo? sa vlastne pod spomínanými názvamy ponúka na našom trhu?

Přesně tak, máte pravdu! Tadyto by si měl přečíst každý dotazovatel.
Juraj Kafka

31.8.2010 20:55
mysak

XXX.XXX.46.80

lavacca napsal(a):
Barbarie jsou zmasilejší pižmové kachny, které se již delší dobu kříží, takže zmasilost zůstává. Když budete křížit barbarie x barbarie, tak budete mít potomky stejně zmasilé jako rodiče. Pokud barbarie zkřížíte s ,,obyč.´´ pižmovkou, tak budete mít 50% křížence, takže budou o něco menší než barbarie rodič, ale zas o kousek větší než čistá pižmovka. :-)

To je pěkná hloupost. Užitkové parametry jsou podmíněny tzv. polygeny. A tam neplatí žádné poměry 50 ku 50ti. Máte sice pravdu, že z hlediska krve to budou 50% kříženci, něco jako polokrevníci, ale užitkové a třeba hmotnostní parametry nebo konverze krmiva bude kolísat, dle jedince. Tak jak u slepic, když někdo si myslí, že když nakříží na hybrikdy vlašáka, že to bude nést ještě více. Heteroze trvá jen omezený počet generací.
Juraj Kafka

17.12.2011 13:17
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý den,
máte nějakého oblíbeného kačera na 0.1 pižmovku? Boužel oplozenost 30% tak jak jsem četla (mám pocit) u ruánského kačera je pro mě hodně nízká :-( S čím máte nejlepší úspěchy co do oplozenosti a zmasilosti? Mně příjde, že pozdnější kachňata čistých pižmovek ne a ne dorůst do jateční váhy, tak bych chtěla zkusit křížit. Děkuji za Vaše rady a poznatky

18.12.2011 00:48
ivankav

XXX.XXX.213.55

mesič napsal(a):
Dobrý den,
máte nějakého oblíbeného kačera na 0.1 pižmovku? Boužel oplozenost 30% tak jak jsem četla (mám pocit) u ruánského kačera je pro mě hodně nízká :-( S čím máte nejlepší úspěchy co do oplozenosti a zmasilosti? Mně příjde, že pozdnější kachňata čistých pižmovek ne a ne dorůst do jateční váhy, tak bych chtěla zkusit křížit. Děkuji za Vaše rady a poznatky

Měla jsem kačera rouánského na pižmovky, oplozenost byla 0!!!, :-(zatímco s kachnou rouenskou měl téměř 100 %, takže plodný byl, naopak pižmák s ruánkou taky téměř 100 %, už bych to řešila jedině takhle a kachňata z toho spojení byla hodně tmavá, jen pár bílých peříček věšinou zdola.

18.12.2011 09:33
mesič

XXX.XXX.182.1

Děkuji za radu, ještě jeden dotaz, která kačena krom pižmovky vysedí mladé? Nemyslím tím, že se občas zadaří, ale aby tam byla jistota jako u pižmovky. Děkuji

18.12.2011 11:08
mysak

XXX.XXX.46.80

Smaragdová stoprocentně. Možná i zakrslé kachny a zcela určitě vysokohnízdící létavé kachny.
Nevím jak čárkované a třeba chocholaté. Jednomu chovateli zasedla i běžka. Ale to je právě ta vyjimka.
Možná zkusit nějakou kříženku s březňačkou.

31.1.2012 22:15
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.51.86

danurba napsal(a):
O té neplodnosti vím, o tak nízké oplozenosti jsem nevěděla. Mám černobílého pižmáka kačera a k němu tři bílé pižmovky kachny a mám letošní kachničky campbellky, které si chci nechat, a taky mám slíbenou jednu ruánku. A jelikož náš kačer je sexuálně stále při chuti, myslím, že je bude pojímat. Takže mě zcela prakticky zajímá, jak budu poznávat mláďata pižmovek od těch mulardů.

Kdysi při rozhovoru s vedoucím chovu kachen RITO rybářství Velké Meziříčí mi pán zdělil že se osobně zabýval křížením pekin a pižmovek mněl poměr Jeden kačer na tři kachny a oplozenost nejsem si jist 60 nebo 70 procent.

smajlík

1.2.2012 07:09
sefri

XXX.XXX.160.177

Neviem či z pohľadu % oplodnenia alebo rastových vlastností, ale myslím, že v otcovskej pozícii pri krížení by mal ideálne byť pižmový káčer. To ma onoho dávneho času odradilo od pokusov, lebo som nebol vlastníkom liahne.

1.2.2012 10:04
drubezarnabenkovice

XXX.XXX.51.86

sefri napsal(a):
Neviem či z pohľadu % oplodnenia alebo rastových vlastností, ale myslím, že v otcovskej pozícii pri krížení by mal ideálne byť pižmový káčer. To ma onoho dávneho času odradilo od pokusov, lebo som nebol vlastníkom liahne.

Ano zapomněl jsem napsat. Kačer Pižmový a kachny byly pekingské.smajlík

1.2.2012 14:09
vladimirzmoravy

XXX.XXX.31.17

dovolím si ač jako začátečník přispět trochou kapky do mlýna .Jak jsem se již zmínil zde koupil jsem v Hrábúvce 10 husokachem.3 ks mi zbyly a přemýšlím o zachování a případném chovu.Jak jsem se ptal dočkáme se nekdy z techto kachen mladých nebo jsou tedy neplodné.diky za rozbor

1.2.2012 19:21
st.toman

XXX.XXX.32.219

vladimirzmoravy napsal(a):
dovolím si ač jako začátečník přispět trochou kapky do mlýna .Jak jsem se již zmínil zde koupil jsem v Hrábúvce 10 husokachem.3 ks mi zbyly a přemýšlím o zachování a případném chovu.Jak jsem se ptal dočkáme se nekdy z techto kachen mladých nebo jsou tedy neplodné.diky za rozbor

Zdravím. Vladimíre z Moravy, nevím, co chceš slyšet více, než jsem napsal na předchozí dotaz o plodnosti a nebo neplodnosti. Ještě jednou je třeba vědět, co je to za kachny tay " husokachny " . Mrkni na předchozí stránku a tam jsem to napsal. Zdraví St. Toman
smajlík

1.2.2012 20:48
danielbratislava

XXX.XXX.13.39

sefri napsal(a):

Je to tak, skúšal som aj rúanska kačka + pižmový káčer a ruánsky káčer + pižmová kačka. V prvom prípade, boli potomkovia oboch pohlaví väčši ako v druhom prípade. Druhý prípad chovám doteraz /kačka si vajcia sama vysedí /káčery bez štopania - násilného kŕmenia/ 3,3 kg kačky 2,2 kg.

7.5.2012 13:04
lena5

XXX.XXX.252.25

Pozná se muard od barbarie jako káče?

1.2.2013 19:59
tonci

XXX.XXX.224.1

danielbratislava napsal(a):
Je to tak, skúšal som aj rúanska kačka + pižmový káčer a ruánsky káčer + pižmová kačka. V prvom prípade, boli potomkovia oboch pohlaví väčši ako v druhom prípade. Druhý prípad chovám doteraz /kačka si vajcia sama vysedí /káčery bez štopania - násilného kŕmenia/ 3,3 kg kačky 2,2 kg.

Vsade sa tvrdi, ze krizenci pizmovky a marcovky su neplodni. Daniel hovori "kacka si vajcia sama vysedi". Daniel rozved to prosim. Nebude to tak ze niekto to povedal a vsetci to opakujeme. tonci.

1.2.2013 20:21
danielbratislava

XXX.XXX.230.248

tonci napsal(a):
Vsade sa tvrdi, ze krizenci pizmovky a marcovky su neplodni. Daniel hovori "kacka si vajcia sama vysedi". Daniel rozved to prosim. Nebude to tak ze niekto to povedal a vsetci to opakujeme. tonci.

To je jednoduché - kačka Pižmová si svojich potomkov vysedí, či krížencov, či čistokrvných. Kríženec je neplodný. Mám doma aj jednu kríženku, už má milión rokov, je to výborná adoptívna matka. Znáša síce vajcia, ale sú o polovicu menšie a 100% čisté.

1.2.2013 21:09
venca21

XXX.XXX.220.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to nema nikto fotku ako vypadaju mulardi ???

Lonští mulardi poslední dva samice

1.2.2013 21:52
tonci

XXX.XXX.224.1

To je jednoduché - kačka Pižmová si svojich potomkov vysedí, či krížencov, či čistokrvných. Kríženec je neplodný. Mám doma aj jednu kríženku, už má milión rokov, je to výborná adoptívna matka. Znáša síce vajcia, ale sú o polovicu menšie a 100% čisté.

Aj tak je to zaujimave, lebo niekde som cital, ze samice z tohoto krizenia nemaju vajecniky. A ako tu starenu prinutis, aby robila kvocku? smajlík t.

1.2.2013 22:07
danielbratislava

XXX.XXX.230.248

Nemusím ju nútiť, nanesie a zasadne. A ja chytím vajcia krížencov ako je ona, hodím pod ňu a zázrak, za pár dní sa dostaví.

1.2.2013 22:21
tonci

XXX.XXX.224.1

Este som sa zabudol spytat. Pises, ze: "Druhy pripad chovam" to znamena praktizujes doteraz. Aka je v tomto pripade v tvojom chove oplodnenost vajec ked kacer je ruansky a kacka cinka? A este, ako hlucny su krizenci? A naposledy, nedala by sa zvysit oplodnenost ak by na jednu cinku boli dvaja ruani? smajlík Vdaka t.

1.2.2013 22:56
danielbratislava

XXX.XXX.230.248

tonci napsal(a):
Este som sa zabudol spytat. Pises, ze: "Druhy pripad chovam" to znamena praktizujes doteraz. Aka je v tomto pripade v tvojom chove oplodnenost vajec ked kacer je ruansky a kacka cinka? A este, ako hlucny su krizenci? A naposledy, nedala by sa zvysit oplodnenost ak by na jednu cinku boli dvaja ruani? smajlík Vdaka t.

Boli roky keď bola oplodnenosť väčšia a zas roky kedy bola mizerná, ale nikdy sa nestalo že by som nič nezabíjal. Pravdu povediac že neviem aký mali hlasový prejav, skôr sa porozprávajme o chuti, tá bola fajn.Mám ale pocit že boli tiché, nepamätám snáď mi to odpustíš. A dvaja káčery sú horší variant ako jeden, budú sa zhadzovať. To už lepšie je, KEĎ SA DVAJA BIJÚ TRETÍ VÍŤAZÍ.

2.2.2013 13:31
chov.majster

XXX.XXX.165.130

Bez urážky ale pletiete tu dojmy s pojmami.Kačica divá- marcovka-od nej odvodené pekingská,saská,ruánska,bežce atď.Pôvod domestikácie-Indočína,star.rím.Liahnutie trvá 28 dní. Po 2. Kačica pižmová iný živ. druh /niečo ako králik a zajac/.Pochádza z Južnej ameriky,Liahnutie trvá 36 dní. Potom sú ich medzidruhové krížence.Tie sú ďalej neplodné.Našťastie. Niečo ako kôň a osol.Mul je ďalej neplodný. Medzilíniové typy kačíc sa selektujú na otcovskú alebo materskú líniu.Pri mat.líniách sa požadujú vysoké rep. schopnosti,vysoká znáška a nižšia hmotnosť.Pri otcov.líniách,veľká osvalenosť s vyššou hmotn.,ktorá je pri piž. káčeroch daná ded. dispozíciou viazanou na pohlavie.To sú mäsové plemená.Kríženec piž.samca a pek kačice.Žiadna husokačka/hus skrížená s kačicu neexistuje/.Je to iba obch trik. Na farbe krížencov záleží najmenej.Zaoberať sa týmito bastardami /krížencami nemá ďalší zmysel/,nespravíte z kačice labuť. Môžte špekulovať koľko chcete.Zaoberajte sa radšej solídnym krížením.

2.2.2013 21:03
tonci

XXX.XXX.224.1

chov.majster napsal(a):
Bez urážky ale pletiete tu dojmy s pojmami.Kačica divá- marcovka-od nej odvodené pekingská,saská,ruánska,bežce atď.Pôvod domestikácie-Indočína,star.rím.Liahnutie trvá 28 dní. Po 2. Kačica pižmová iný živ. druh /niečo ako králik a zajac/.Pochádza z Južnej ameriky,Liahnutie trvá 36 dní. Potom sú ich medzidruhové krížence.Tie sú ďalej neplodné.Našťastie. Niečo ako kôň a osol.Mul je ďalej neplodný. Medzilíniové typy kačíc sa selektujú na otcovskú alebo materskú líniu.Pri mat.líniách sa požadujú vysoké rep. schopnosti,vysoká znáška a nižšia hmotnosť.Pri otcov.líniách,veľká osvalenosť s vyššou hmotn.,ktorá je pri piž. káčeroch daná ded. dispozíciou viazanou na pohlavie.To sú mäsové plemená.Kríženec piž.samca a pek kačice.Žiadna husokačka/hus skrížená s kačicu neexistuje/.Je to iba obch trik. Na farbe krížencov záleží najmenej.Zaoberať sa týmito bastardami /krížencami nemá ďalší zmysel/,nespravíte z kačice labuť. Môžte špekulovať koľko chcete.Zaoberajte sa radšej solídnym krížením.

Nezatracuj nas prosim. Vsetko sme si pekne vysvetlili.Nikto uz neveri a vacsina ani neverila, ze sa da skrizit hus s kackou v beznych chovatelskych podmienkach. / V Ivanke skrizili sliepku s bazantom/. Ze na farbe krizencov najmenej zalezi - v nasej kuchyni je biela najoblubenejsia. Zaoberat sa tymito krizencami nema zmysel - ako komu. Dano dal dobru inspiraciu - samica krizenca ruansky kacer + pizmova kacica = liahen vyssej triedy. Labut urcite nespravime, ale taky mulard kde je kacer pizmak alebo barbar a kacica odvodena od marcovky je DOBRY. Trochu rozved prosim Ta co mas na mysli pod solidnym krizenim. Vdaka, zdravi Ta tonci.smajlík

3.2.2013 02:50
marysh

XXX.XXX.114.252

chov.majster napsal(a):

V profilu mate napsáno,že jste bez nadsázky jediný mistr chovatek na Slovensku.Tak Vás trošičku poopravím,Mistře.
Název " kachna pižmová " je nesprávný a mistři jej nepouživají.
Zoologické zařazení je: čeleď Kachnovití (Anatidae) - rod Pižmovka (Cairina) - druh Pižmovka velká (Cairina moschata).
Zootechnické členění je : skupina Drůbež - podskupina Drůbež vodní - druh Pižmovka domácí - raz třeba černá , bílá , modře sedlata ....
Název " kachna" k pižmovce vůbec nepatři.

A inkubace ( líhnuti) trvá 35 dní.

3.2.2013 22:07
chov.majster

XXX.XXX.165.130

Pani,neprišiel som sa sem naťahovať,ani vám nepotrebujem nič dokazovať.To som musel robiť v škole na skúškach. Slovenské názvoslovie je iné ako české.Vychádzal som zo slov.atlasu malých plemien hosp.zvierat str.95, o popise plemena a jeho chovné ciele.Autor pán Malík.vybavte si sním svoje komplexy. Nie ste prvá koho som tým zaskočil,ale je to tak.
Tonko,Ruánsky káčer a pižmová kačica je to isté medzidruhové kríženie len opačnom poradí.Dano sám píše,že pri piž. káčerovi s pek.kačicu sú mladé mäsovejšie.Prajem veľa úspechov,nemienil som ohroziť nikoho znalosti a skúsenosti,iba pomôcť.

3.2.2013 22:39
danielbratislava

XXX.XXX.230.248

chov.majster napsal(a):
Pani,neprišiel som sa sem naťahovať,ani vám nepotrebujem nič dokazovať.To som musel robiť v škole na skúškach. Slovenské názvoslovie je iné ako české.Vychádzal som zo slov.atlasu malých plemien hosp.zvierat str.95, o popise plemena a jeho chovné ciele.Autor pán Malík.vybavte si sním svoje komplexy. Nie ste prvá koho som tým zaskočil,ale je to tak.
Tonko,Ruánsky káčer a pižmová kačica je to isté medzidruhové kríženie len opačnom poradí.Dano sám píše,že pri piž. káčerovi s pek.kačicu sú mladé mäsovejšie.Prajem veľa úspechov,nemienil som ohroziť nikoho znalosti a skúsenosti,iba pomôcť.

Vieš, skúsenosti. Keď si ma spomenul, rád by som Ťa spoznal osobne. Majster Majstra.

3.2.2013 23:01
chov.majster

XXX.XXX.165.130

Dano, veľmi rád. U nás v meste ma pozná skoro každý z našej poľnoh.školy,kde som 11r.pracoval, kým školu nezrušili. Taká je doba.Myjava.

5.2.2013 16:46
dada98

XXX.XXX.52.231

Říkáte adoptivní matka jako,že sedí i na vejcích a kačenky odvodí?Vejce od této mulardky používáte v kuchyni?Díky za odpověďsmajlík

5.2.2013 17:17
danielbratislava

XXX.XXX.250.201

chov.majster napsal(a):
Dano, veľmi rád. U nás v meste ma pozná skoro každý z našej poľnoh.školy,kde som 11r.pracoval, kým školu nezrušili. Taká je doba.Myjava.

Ak budem mať cestu, zastavím sa na kus reči.smajlík

NotorMotor

5.2.2013 17:20
NotorMotor

XXX.XXX.115.154

Tedy po tom, co jsem se zde dočet, tak tento prodejce (inzerát) nabízí mulardy?
Nebo jsem vedle? smajlík

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/21612598/Kachny.php

5.2.2013 17:23
danielbratislava

XXX.XXX.250.201

dada98 napsal(a):
Říkáte adoptivní matka jako,že sedí i na vejcích a kačenky odvodí?Vejce od této mulardky používáte v kuchyni?Díky za odpověďsmajlík

Sedí a dokonca chráni mladé ako by boli jej vlastné a možno ešte viac ako Pižmovka. Jej vajcia varím kurčatám a sliepkam.

5.2.2013 17:29
danielbratislava

XXX.XXX.250.201

NotorMotor napsal(a):
Tedy po tom, co jsem se zde dočet, tak tento prodejce (inzerát) nabízí mulardy?
Nebo jsem vedle? smajlík

http://zvirata.bazos.cz/inzerat/21612598/Kachny.php

Si vedľa, Keď by skrížil tieto kačky čo predáva, mal by mulardy.

NotorMotor

5.2.2013 17:43
NotorMotor

XXX.XXX.115.154

A jaké jsou znaky mulardů, abych je mohl vyřadit, popř. je nezakoupil.

5.2.2013 17:55
danielbratislava

XXX.XXX.250.201

NotorMotor napsal(a):
A jaké jsou znaky mulardů, abych je mohl vyřadit, popř. je nezakoupil.

Znaky podľa použitých rodičov. Ale dobrá otázka. Už som videl inzerát, kde ponúkali Ruánskeho káčera a bol to mulard.

7.11.2017 20:21
Marekk95

XXX.XXX.235.108

smajlíkPižmovka x Indický bežec

Pekny ja skusim buduci rok na jar skrížit pyžmovu kačku x kačer indicky bežec. Uvidim či sa mi to podarí.

8.11.2017 18:27
tonci

XXX.XXX.224.1

Marekk95 napsal(a):
Pekny ja skusim buduci rok na jar skrížit pyžmovu kačku x kačer indicky bežec. Uvidim či sa mi to podarí.

Ozivil si stare vlakno, ale nevadi. Skus to a potom sa pochval fotografiou.Je tu uz foto takehoto krizenia, ale tam je asi v otcovskej pozicii pizmovy kacer. Pokial viem tak v chovatelskej praxi sa na prvom mieste uvadza samec. Aj ty by si tvoje zamyslane krizenie mal napisat takto: kacer indicky bezec x kacka pizmovka. Alebo aj takto: indicky bezec x pizmovka. Over si to aj inde. Zdravi Ta t.

Přidejte reakci

Přidat smajlík