Dnes i když bylo mrazivo, tak nádherně svítilo sluníčko. Drůbež si to užívala a já ostatně také. Chtěla jsem tu sluníčkovou pohodu zvěčnit, tak jsem vzala foťák a o pár snímků z dnešního odpoledne se s Vámi podělím. Snad jich ještě pár bude, než padne sníh na tvrdo.
Letos se mi s krůtami velmi dařilo. Mám krocana, tři krůty a letos vyvedli ji po třetí mladé, které budou mít nyní tři týdny. Chovám je od loňského roku a původně byly jen na ozdobu dvora. To, že mě překvapí takovou nadílkou jsem vůbec nepředpokládala. Naštěstí mají u nás přijatelné podmínky, aby přečkaly zimu v suchu, teple a s veškerou péčí. Vím, že sluníčka a zeleného se jen tak nedočkají i když mám nasušeno velké množství kopřiv je to jen náhrážka.
V brzkém předjaří, kdy se pr´tata teprve líhnou však už budou moci za přijatelného počasí ven a snad se i dočkají sluníčka a zobnou si toho zeleného.
A teď si představte, že se mi jich takhle po dvoře procházelo 24 ks. 4 byly krůty a 20 krocanů. To teprve byl pohled, když se na sluníčku krásně předváděli.
Samozřejmě, že byly i nějaké ty šarvátky, hlavně když dospívali, ale nikdy si neublížili až tak, že by to skončilo tragicky. Měli svojeho šéfa a ten to kočíroval. Byl to tenhle bílý krasavec.
Už se těším znovu na jaro a na omladinu, co z nich vyroste za krasavce. Jsou to sice kříženci, ale vždy vás znovu a znovu překvapí jejich barevnost a krezba v peří
Mrkni na www.bajadera-papula.webnode.cz a dovíš se víc.
můžu jen potvrdit že krocani jsou nebos píš byli krasavci viděla jsem je na vlastní oči a jednu lednovou krůtu od Rybky mám doma a ta mi vyseděla v září krůťata
jsou odchovaná pod krůtou ze 7 mi při venkovním odchovu zbyli jen 4 ale i tak jsem za ně ráda - jak můžete vidět ani sníh jim nevadí