Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2011 19:53

Dobrý večer, prvý rok chovám perličky. Zakúpil som si násadové vajcia a sliepky nechal na chov. Kohúta som vymenil za cudzieho, ale ten je o polovicu väčší ako sliepky, bol väčší aj ako moje kohúty, je liahnutý v máji. Moje perličky som liahol 1.3.2010. Odhadujem, že sliepky perličiek z násadových vajec majú tak hmotnosť okolo 2-2,3 kg, no kohút je odhadom ťažký a ko sliepky hempšírky, čiže cca. tak 3kg. Budú po ňom oplodnené vajcia? Predpokladám, že sliepkypocházdajú zt nosného typu perličiek a kohút je asi brojlerový typ.
prikladám foto, je to ten prvý zľava, z oranžovým krúžkom.

9.2.2011 19:56

opäť je to ten vpredu spolu s bielou a modrou perličkou a hempšírkami

9.2.2011 21:21
zbosace

XXX.XXX.1.116

Odhadom alebo ste ho vážili. Kohút perličiak robieva ,,ramená,, je po celý čas z nadýchaným perím a je OPTICKY večší ako sliepky. Brojlerový typ som na vlastné oči ešte nevidel, takže v tomto smere neviem posúdiť. Ale myslím že problém by nemal biť ak sú sliepky dobre chodivé, nekrívajúce. Perličky ste vybral pekné, s pohlavným výrazom ako majú mať sliepky. Aký majú pôvod?

9.2.2011 21:39

tak odhadom, vzhľadom na to, že som ho pár-krát mal v ruke tak je ťažký približne ako sliepka hempšírky. Perličky sú pôvodom od pána z Dunajskej Stredy ( z 15 zalaných vajec bolo 12 oplodnených, 2 uhynuli a len 4z 10 boli sliepky a to práve tieto 4.) Ani jedny zo sliepok perličiek nie je rovnaká, jedna je biela, 2. svetlomodrá, ďalšia je klasicky modrá s fialovým krkom(rovnako aj kohút) a tá posledná je modrá a perlenie má aj na krčnom závese a cca.4 letky na oboch krídlach úplne biele(takýto bol tiež 1 kohút) Tie modré, ktoré mi ostali sa už ako kurčatá odlišovali jedna bola klasicky hnedá pásikovaná(modrá s fialovým krkom) tá druhá bola taká hnedosivo pásikavo strakatá. Pán od ktorého ich mám ma 7 farebných rázov a k nim bieleho a modrého kohúta, takže je možné, že sa v odchove objaví aj iná farba.

11.2.2011 16:50
synta

XXX.XXX.167.62

no ja ked som zabíjal z mojich mali váhu 1300g už vyčistené, vypitvané.sranda bola že všetky kusy boli rovnako ťažké,rozdiel bol len pár gramov.živé som ich nevážil.samce sú opticky väčšie,ale v skutočnosti to tak ani velmi nie je.

12.2.2011 08:08
zbosace

XXX.XXX.55.3

Zdravím Vás. Myslím že i vo vzorníku je udávaná váha v prospech 0:1.

23.3.2011 19:26

perličiak je stále rovnako veľký oproti perličkám, zatiaľ neznášajú, no perličiak sa rozbehne a snaží sa ich odpojímať, no pojímať sa som ich nevidel, nemali by už perličky znášať?

24.3.2011 07:46
frikmon

XXX.XXX.65.98

Dobrý den jen v rychlosti ať nemáte strach. Perličky zahajují snášku az dubnu když je chladno tak vyjímečně až v květnu. Perláka pojímat perličky moc neuvidíte jsou to plaší ptáci a kouhout vás má pořád vmerku(pod dohledem:). To že se kohou rouzbíhá a běhá mezi prličkami je jen takové bojovné chování kterým si dokazije že je macho-borec ve stádě. Tak zatím klid a hodne štěstí tak za měsíc:-)

24.3.2011 20:16

frikmon napsal(a):
Dobrý den jen v rychlosti ať nemáte strach. Perličky zahajují snášku az dubnu když je chladno tak vyjímečně až v květnu. Perláka pojímat perličky moc neuvidíte jsou to plaší ptáci a kouhout vás má pořád vmerku(pod dohledem:). To že se kohou rouzbíhá a běhá mezi prličkami je jen takové bojovné chování kterým si dokazije že je macho-borec ve stádě. Tak zatím klid a hodne štěstí tak za měsíc:-)

dnes som sliepky vážil a majú váhu od 1,5-1,8kg

15.5.2011 21:14
paloza

XXX.XXX.166.174

máte niekto na predaj násadové vajcia? Stačilo by aj 10 ks

15.5.2011 22:22

paloza napsal(a):
máte niekto na predaj násadové vajcia? Stačilo by aj 10 ks

Dobrý večer, chystám sa nasadiť zopár vajec pod hodvábničku, tak po týždni uvidím či sú oplodnené a ak budú, tak ich kludne ponúknem aj na predaj

Přidejte reakci

Přidat smajlík