Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2011 14:53
rybka

XXX.XXX.201.155

Dobrý den, možná hloupá, ale začátečnická otázka. Může husa snášet vejce i když jí houser nepojímal ? Mám dvě husy a housera, přesto nedokážu říci, zda se pářil s oběma či jen s jednou. Husy jsou identické, jen s jednou chodí více a ta druhá se drží při pastvě opodál. Jinak chodí všude trojka spolu. Páří se i dvakrát třikrát denně, ale jestli s oběma....nevím. Obě husy snáší vejce, tak jsem na vážkách, zda jsou všechna oplozená. smajlík Děkuji EvaP.

4.3.2011 12:27
marketazalbre

XXX.XXX.46.78

Ahoj Evo, vítej v klubu :-) (myslím v klubu vlastníků husích vajec bez housera smajlík)
Nám taky začala jedna husa snášet (nedávno jsem tu psala o novém husím přírůstku, dvou husách, které mi zkušení chovatelé určili jako landéské). Snesla už dvě vejce, vždy ob den. Rychle jsme sehnali housera a podle našeho veterináře by měla ještě tak 2-3 vejce být neoplozená a pak už by se to mohlo dát líhnout. Housera jsme dovezli včera večer, dnes ještě za šera jsem je pustila ven a hned se k té snášející huse měl, a skočil na ni (nebo jak se to u hus říká) :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík