Cena násadových vajec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2011 14:30
marysh

XXX.XXX.61.2

Tak si pročítám inzerci a začínám se radovat,chovatele konečně pochopili a vypočitali cenu svých násadových vajec.Tak nějak - domácí konzumní vajičko pod 5 Kč = okrádam sebe a svojí rodinu,násadové vajičko pod 8 Kč = nemám úctu ke své práci.A teť vy ......smajlík

23.3.2011 16:56
syrmaticus

XXX.XXX.240.176

Za kolik si myslíte že je vhodné prodávat konzumní vajíčka? Já prodával za 2,50 a teď za 3kč. Prodával jsem i perličí a křepelčí jenže kupcům(převážně Asiati) záleží hlavně na velikosti. Křepelčí mi brali za 1kč a perličí za 2kč. Prodával jsem i násadová vajíčka bažantů, posílal jsem poštou a myslim že byly dobře balené. Více už však násadová vajíčka nabízet nebudu, mě se vylíhlo z 30 vajec 26 kuřat tak je zvláštní že někomu se nevylíhlo nic, potom nechtějte ani vědět co jsem dostával za maily. Martin

23.3.2011 18:48
Jiří Herynek

XXX.XXX.245.86

Na svazových stránkách jsou ceny doporučené, já se tím budu řídit, avšak pouze u bantamek, jelikož je poptávka indických běžců velká, přizpůsobím tomu i cenu, jak píše chovatel v prvním příspěvku, nebudu se okrádat a úctu ke své práci mám též. Když beru vajíčka v německu, dám za jedno euro a nikdo se mě dál neptá, za kolik jsem to pořídil. Taktéž je to i s cenou odchovů. JH

3.4.2011 13:53
ovecka

XXX.XXX.26.131

S násadovými vejci je problém. Jeden je jejich cena.Objednávám z rozmnožovacíchc chovů.
1. Koupila jsem za 5Kč: došla v pořádku, ještě jich bylo o 4 více. Líheň OK, moje 100% oplozená, poslaná 0% oplození. Slušný chovatel, slíbil, že ověří znovu líhnivost a pošle jiná.:-)
2. Vejce za 10Kč: 3 byla namačkaná, jedno propíchnuté, asi 3 neměly hmotnost, víc jak polovina byla tak zablácená, že nabylo vidět barvu skořápky. Po prosvícení ze 17 jen 9 oplozených (chovatel tvrdil, že má víe jak 85% - no dobře , pošta s nimi mlátila). :-(
3. Objednávám z plemenného chovu stejná vajíčka, ptám se na cenu, prý za 5Kč? Ta teprve přijdou.:-|
Jinak jsem obvolala asi 12 chovatelů a byla jsem ráda, že mi alespoň 4 přislíbili vajíčka poslat. Mají také špatnou zkušenost se zasíláním. Lidé neplatí, vejce si na poště nevyzvednou, nadávají, když se jim nic nevylíhne. Přitom v dnešní době, kdy je problém poslat zvířata, jsou vajíčka jedna z mála levnějších možností, jak přijít ke kuřatům. smajlík
Druhý problém je v lidech. V dnešní době internetu se lidé cítí anonymní a myslí si, že se jim nic nestane. Zdá se mi dost sobecké někoho napálit pro pár korun. Proč si dělat naschvály, posílat špatná vejce, neplatit, nevyzvedávat, vymýšlet si neoplozenost, házet vinu na toho druhého. smajlík
Pokud mi někdo pošle vajíčka, měl dobrou vůli, pečlivě je vybral a zabalil, došla v pořádku, tak je slušné mu poděkovat, zaplatit. Jestli se nevyvede oplození alespoň 50%, slušně mu oznámit, že něco není v pořádku. Jestli ale oplozená vejce nevylíhnu, může být chyba i u mne. V každém případě se zamysleme. Urazit můžeme, ale odradíme dalšího chovatele a za chvíli nebude ochote vajíčka poslat nikdo. Buďme kolegové a přátelé, máme společného koníčka, tak si nekažme nadšení a zápal. :-) Dana

3.4.2011 21:05
marysh

XXX.XXX.146.76

Tak nějak to bohužel je,a bude hůř.Škoda,že CHOVATELE nemají nějaký tajný znak nebo heslo,které by je odlišovalo od těch obchodníků,kšeftmanů,kapitalistů,dotačkářů a ostatní verbeže.....Myslel jsem,že členove ČSCH budou poctivi,ale i mezi ně už taky vlezla škodná,škoda.:-(

3.4.2011 21:41
pepina

XXX.XXX.128.126

marysh napsal(a):
Tak nějak to bohužel je,a bude hůř.Škoda,že CHOVATELE nemají nějaký tajný znak nebo heslo,které by je odlišovalo od těch obchodníků,kšeftmanů,kapitalistů,dotačkářů a ostatní verbeže.....Myslel jsem,že členove ČSCH budou poctivi,ale i mezi ně už taky vlezla škodná,škoda.:-(

Jenomže škodnou u zvířat je možné smajlíkodstřelit, kdežto u lidí se to s pochopením asi neshledá. Také jsem uvažovala, že si nechám zaslat nějaká vejce, ale právě z těchto důvodů jsem to ani nezkusila.

4.4.2011 15:20
marysh

XXX.XXX.61.2

Možná se oplatí ( i cenově ) domluvit se s chovatelem,sednout do vlaku,zajet,prohlednout si celý chov,zvířata,podminky.....

4.4.2011 16:54
peter z bratislavy

XXX.XXX.237.55

Ja si najprv naliahnem pre seba, aby som zistil aká je oplodnenosť a či sú životaschopné kurence. Poštou však nikdy neposielam, po skúsnostiach, ktoré mám s našou poštou. Ešte neznamená, keď prídu vajcia nerozbité, že sa aj niečo vyliahne, lebo môžu byť tak utrasené a "ušľahané", že liahnivosť = 0. A potom budú nadávať na mňa.
Teraz mi pršilo letecky 20 vajec z Nemecka, perfektne zabalené a krabica i vajcia nepoškodené. Ešte však nemám vyhraté, kým sa kurence nevyliahnu.
Tiež mi kamarátka z Moskvy priviezla (letecky v kufri) násadové vajcia Pavlovských kúr. Z 18 nasadených je 14 oplodnených. naspäť letela z Viedne a v kufri viezla 170 vajec rôznych plemien. Som zvedavý čo sa jej vyliahne.

A čo sa týka ceny za násadové vajcia, tá by mala byť úmerná zriedkavosti plemena, jeho znáške a náročnosti chovu. Takže násad. vajcia jersejských obrov alebo ayam cemani nebudem predávať po 5 a ani po 25 Kč.
Bol som na burze v Monore. Násad. vajcia boli po 1 EURe za kus a po skúsenostiach z vlaňajška už tam nikdy násad. vajcia nekúpim. Zo 40 vajec orpingtoniek jarabičích a zlatých sa vyliahlo 13 kureniec - ani jedno nebola orpingtonka, ale rôzna zmes krížencov. Fotky zvierat, čo mi predávajúci ukazoval však boli pekné.

Takže najlepšie je sadnúť na vlak a ísť osobne a hlavne vidieť, čo chovateľ chová a čo môžem od jeho chovu očakávať. vyhnete sa tak sklamaniu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík