dedojozef

XXX.XXX.6.94
Prosím o radu chovateľov, ktorý majú liaheň RCom, King Suro 20.Kúpil som si od chovatela 24 vajíčok. Vyliahlo sa mi však len 16 kuriatok., 6 vajec bolo neoplodnených a z 2 vajíčok sa nevyliahli kuriaka.Keď som ich otvoril vo vajíčku bolo mŕtve kuriatko.Telotu a vlhkosť som mal 37,5 vlhkosť 50%.Posledné 3 dni 37,3 vlhkosť 65%.Vajíčka som chladil a aj rosil presne podľa návodu.Prečo sa tie 2 kuriatka nevyliahli. Je to úspech alebo neúspech z 24 vajíčiek 16 kuriatok? Ďakujem za odpoveď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tak to ste maly dobry vysledok coby som ja dal keby som mal taky uspech ako vy,chcem sa vas spytat a ventilacny otvor ste mali otvoreny alebo zatvoreny pocas celej doby liahnutia?ja mam teplotu na 37,5 a vlhkost na 60percentach,ale ja vajicka nerosim,,tak uvidim ci budem mat nieco
dedojozef

XXX.XXX.6.94
Chcel som sa opýtať, kde som urobil chybu, keď sa z tých 2 vajíčok nevyliahli kuriatka. Prečo boli mŕtve. Kde bola chyba?

mozno ze ked ste ich rosili tak sa im asi dostala do vzduchovej bubliny voda a ked pretrhli vak zobacikom tak sa nenadychli ale napili asi sa utopili,ale to je len taky moj nazor,,laika
dedojozef

XXX.XXX.6.94
Ventylačný otvor som mal najskôr zatvorený , ale po Vašej otázke pánovy Veselému ohľadom ventilačného otvoru som ho otvoril asi po 5 dňoch. Odvtedy bol stále naplno otvorený.

mozem sa vas spytat?ako sa vam liahli vsetky naraz alebo postupne???:

to sa stava ze niektore kuriatka su slabe a nemaju tu silu sa vyliahnut,,musite ratat aj sniakymi,stratami,ale podla mna mozete byt spokojny mna to caka tento piatok,a som ako na nozoch
dedojozef

XXX.XXX.6.94
Začali sa lihnúť v nedeľu ráno asi oklo pol šiestej a posledné sa vyliahlo v nedelu večer okolo piatej.
dedojozef

XXX.XXX.6.94
Posledné 3 dni som vybral prepážky a vajíčka som položil v liahni na ležato.Posledné 3 dni som každý deň vajíčka chladil asi 10 min. a trochu aj rosil.

tak to pekne za jeden den 16 kuriatok,,
dedojozef

XXX.XXX.6.94
Vajíčka boli od wyandotky striebornej čierne lemovanej (veľkej nie od zdrobnelej).

to su pekne sliepocky?aked boli od zdrobnelych nezmestilo by sa ich tam viac ako len 24 vajec?
dedojozef

XXX.XXX.6.94
Určite ano. Zdrobnelé som zatiaľ neskúšalPodľa všetkého tak asi 28, alebo až 32.Zdrobnelé budem liahnúť až o mesiac. Teraz dávam liahnúť ruanské kačice.
13tomas

XXX.XXX.133.66
Dobrý deň, prosím vás chcel by som sa opýtať prečo sa mi kuriatka nevyliahli, začali predobavat skrupinu, už im bolo vidno zobacik a pipali ale nakoniec sa nevyliahli, viete mi prosím niečo poradiť?