Uživatel s deaktivovaným účtem

dnes som si domov priniesol,,biely parik pizmovych kacic,,kacka je v znaske,tak som zvedavy ci zasadne,,

na susedou som sa vykaslal,,mam to na vlastnom pozemku tak mi nemozu nic,,,

cistotu???teraz sisa ma tak trocha dotkol,ja som na cistotu pedant,a to dost velky,,,ja svojim sliepkam cistim kurnik kazde rano,a kackam, raz do tyzdna,,im vadilo ze som sliepky pustal na spolocny pozemok,,hlavne jednej susede-papuce,,,tak som prestal,,bo volala domov mojej mame,ze si to nepraje ale ta jej aspon po telefone vycistila poriadne zaludok,,,povedala jej ze ja mam cistejsie pri hydine ako niektory ludia v obyvacke,,,a odvtedy mam klud,
napsal(a):
cistotu???teraz sisa ma tak trocha dotkol,ja som na cistotu pedant,a to dost velky,,,ja svojim sliepkam cistim kurnik kazde rano,a kackam, raz do tyzdna,,im vadilo ze som sliepky pustal na spolocny pozemok,,hlavne jednej susede-papuce,,,tak som prestal,,bo volala domov mojej mame,ze si to nepraje ale ta jej aspon po telefone vycistila poriadne zaludok,,,povedala jej ze ja mam cistejsie pri hydine ako niektory ludia v obyvacke,,,a odvtedy mam klud,
akorad bud opatrnej aby ti neuletěli a tyhle kachny dobře litaji tady lita 1 par kachen kačera odhaduju na 3 možna 4 kg a kachnu na 3 kg každy rok unas zustava přes zimu a na jaře vysedi mladata a pak odlitaji na rybnik a vraci se semka spat nikdo neví či jsou a kačer je černobili a kachna bíla a kachnata nadherně vybarveny
krmim je máčenym chlebem a ovoce kompot avitaminy plastin skořapky a co jim mam ještě davat ? kachny jsem nikdy nechoval tak o nich nic nevim. litaji ke mě 4 rok

neboj moje nelietaju,a, cez den mam ich vo voliere co mam aj zastresenu proti vrabcom aj dazdu,,a je dost tazky aby vzlietol aj kacka,iba co kridla si vzdy roztiahnu,ked sa kupu vo vanicke...mam ich tri dni a tak si dobre hned zvykli ako keby som ich mal rok,,,aj kacka si uz zacina zaperovat hniezdo a to ma iba zatial 13vajec,ale kacer ju pojima 3krat denne chudinu
napsal(a):
neboj moje nelietaju,a, cez den mam ich vo voliere co mam aj zastresenu proti vrabcom aj dazdu,,a je dost tazky aby vzlietol aj kacka,iba co kridla si vzdy roztiahnu,ked sa kupu vo vanicke...mam ich tri dni a tak si dobre hned zvykli ako keby som ich mal rok,,,aj kacka si uz zacina zaperovat hniezdo a to ma iba zatial 13vajec,ale kacer ju pojima 3krat denne chudinu
tak to máš ulechčeny

aj ty to mas dobre prisiel si ku kackam len tak,,co si ich neodchytis?
napsal(a):
aj ty to mas dobre prisiel si ku kackam len tak,,co si ich neodchytis?
nechci je stresovat na malí zahradě takhle se rozmnoži po čr a budeme raritou EU že chovatele maji vystavni kachny na volno a maji kroužky červeny a modry pokud jsem zahlidl dobře

skus ich odfotit ak sa ti bude dat?

a tu ako sa pajedi na jednu sliepku,chcela sa pustit do bitky ale prehrala:)

a tu sedi zuza uz dneska 3tyzden,este dva a bude potomstvo,,neviem sa dockat kolko ich bude mat ked tak dobre sedi,,a stara sa dobre o vajicka,,

tak dneska ma zuza prekvapila z 15vajec mi vysedela 13kacat su krasne zltucke,,ale susede vysadela kacka 18kacat z 21 vajec,a su len o dva dni starsie ako moje,tak mi dala tri strakate,,lebo ona by take mnozstvo nevychovala,a ma aj mensi priestor tak aj,preto ,zajtra tu dam aj fotky,,lebo ich budem stahovat do noveho prichystaneho chlievca,,

taku kacku som este nemal ta si ich brani,ako oko v hlave,,sičí ako hus,ked som im daval zrat:)

a odkial ste?no ja budem mat ale az na jesen ked vychovam,,mlade
Gratuluji.
Jinak správná matka si svoje mláďata chrání - u nás člověk dostane klidně štípanec, když se přiblíží ke kachněti moc blízko.
naše první letošní várka - 20 kachňat z 24 vajec. 4 jsou straky, 16 "obyč.". Pak máme ještě 19 dalších (taky asi 3 straky) a dneska jsme si přikoupili křížence ruánská s divokou. Jsem na ně zvědavá. Vypadají ale dobře.

ahoj vsetkym naruzivym chovatelom ako som ja,, vcera mali moje kacky uz dva tyzdne,,cely den su na slniecku ,aj v tieniku,na travicke maju sa moznost sa kupat,strasne maju radi salat,ked im ho dam,tak za niekolko minut je po nom,,a tu su fotky,,

a tu je susedina kacka je krajsia,,potomok po mojom modrom krasnom kacerovi,,su o dva dni starsie,,a su aj vacsie,,len ona im dva len cistu zmesku pre kacky,a nemaju moznost sa past cely den ako moje,iba ked ich pustia,,ja im do zmesky davam viac kukuricneho srotu+nakrajanu pupavu,alebo salat,a dneska som im dal aj namoceny chleba a zozrali to alebo stara kacka asi,

dnes maju moje kaceny uz 3 tyzdne,,vyzera ze uz konecne budem mat viac kacerov,,ako to minuly rok,,

ale sami zda ze rastu pomalsie ako tie co som mal minuly rok,,asi kacer bude pribuzny skackou,,na jesen budem musiet zohnat ineho kacera,,alebo na vymenu za mojho,,

ale musim si na jar nechat mladeho kacera co mam tam strakatych dvoch jedneho z nich tie nie su z jej hniezda to mi pod nu pichla suseda bo ich mala velmo,bo kacka a kacer su surodenci,,a druha vec je, ze mne sa nepacia len cisto biele kacky,ale strakate sami pacia,

konecne som si zohnal nove pizmovky,,vypadaju byt dobre stavane,,vsak som mal aj na vyber ,tak som si vyberal len tie najvacsie kusy,a hlavne zo sirokym chrbtom,,chcel som pasikavu kacku ale ta bola odost mensia ako ostatne,tak som ju nebral,,dufam ze na jar budem spokojny,,

su naozaj pekne a velke,,

viete mi poradit aka bude kacka ,ked rada lieta?bo s ciernymi strakami este skusenosti nemam,,ci vysedi mlade alebo len znesie vajcia,,kacka je pekna uz preperena aj dost siroka,ale kacer sa akurat preperuje,,

moja vzdy vyleti na volieru,,a poobzera sa a potom zase zleti ku kacerovi,na dvor,,ale ked som ich mal asi 4dni tak mi vzlietla,a uz som sa snou aj rozlucil,preletela asi 50m ak jie aj viac lebo som ju nevidel a spravila taky obluk,a zrazu sa obzrem a ona letela spat a pristala hned na zem ku kacerovi,,tak som uz hned vedel ze si nasla domov,,a uz jej aj verim,,inac som jej chcel zastrihnut kridla,,ale uz ju necham tak,,nechcem ju zospatnit,,a akej mate farbu tej kacky?
napsal(a):
moja vzdy vyleti na volieru,,a poobzera sa a potom zase zleti ku kacerovi,na dvor,,ale ked som ich mal asi 4dni tak mi vzlietla,a uz som sa snou aj rozlucil,preletela asi 50m ak jie aj viac lebo som ju nevidel a spravila taky obluk,a zrazu sa obzrem a ona letela spat a pristala hned na zem ku kacerovi,,tak som uz hned vedel ze si nasla domov,,a uz jej aj verim,,inac som jej chcel zastrihnut kridla,,ale uz ju necham tak,,nechcem ju zospatnit,,a akej mate farbu tej kacky?
Jak jsem měl kachny cca před 3 lety, ale pokaždé jsem měl jen 2! Tak taky lítaly jak praštěné
A na večer už byla dost tma, tak si říkám, že je půjdu zavřít a kachny si seděly na střeše
Byla s nima sranda nejlepší bylo jak se koupaly
ondře.j.
napsal(a):
Jak jsem měl kachny cca před 3 lety, ale pokaždé jsem měl jen 2! Tak taky lítaly jak praštěné
A na večer už byla dost tma, tak si říkám, že je půjdu zavřít a kachny si seděly na střeše
Byla s nima sranda nejlepší bylo jak se koupaly
Zde i fotka, byly to dobré kachny
Mám kačenku černo bílou. Toto je fotka s jejíma prníma káčátkama. A tento týden mi přibyla hnědá, ale tu nemám ještě vyfocenou.

pekny malicke,,ale je tam aj zopar inych kacat?vsak?

ta moja lieta ako straka,,ale iba na strechu pobudne tam chvylku a zleti zase na dvor ku kacerovi,,uz sa nebojim zeby odletela,,bo som ich mal uz aj cely den von na dvore a vecer sedeli spolu pekne pri voliere a cakali kedy im otvorim chliev,,

a tu skacerom,,len neviem na isto ci su to surodenci alebo nie,,lebo od pana co som ich kupoval tak kacera mal ineho a kacky tiez boli ine jedna biela ,druha modrobiela a kacer bol taky isty ako ten moj mlady,,keby kacka bola od jednej a kacer zase od druhej tak to je dobre,,no necham sa prekvapit ked zasadne na jar a ako budu rast kacata,,

dik,,ale uvidim na jar ked si vysedi ake budu sfarbene,,,na to som strasne zvedavy,,lebo ako vravim tak ich mamka bola bud modrobiela ,alebo cisto biela kacka,a tatko cierny kacer,,a ked som si siel vybrat tak mali vseljake farebne razy,od plavej po straky ciernobiele ,modrobiele dokonca jednu mali aj pasikavu,,