dedojozef

XXX.XXX.131.22
Prosím o radu skúsených chovateľov kačíc.V koľkých týždňoch, alebo mesiacoch a krúžkujú pižmové a ruanské kačiatka?
Na vebe to nemôžem nikde nájsť .Ďakujem za radu.
dedojozef

XXX.XXX.131.22
Výživa je dobrá, aspoň si myslím.Miešanka z ďateliny a žíhlavy, posypaná šrotom z kukurice a pšenice. Voda stále v bazéne.
Chcem sa ale oúpýtať od koľkých týždňov mám skúšať navliekať krúžky. 2.6. budú mať 2 mesiace.
S Vaší otázkou Vám neporadím, naopak bych se chtěla já zeptat Vás, kdo může kroužkovat drůbež (jestli chovatel zapsaný v nějakém registru nebo kdokoliv), kde se kroužky nakupují a jaké má výhody je kroužkovat? Já jsem koupila kachny na trhu a kačera z domácího chovu - všechny bez kroužků, ale vypadají čistokrevně Děkuji Helena
Kroužkovat by se mela zvířata od rodičů s kroužkem a zároven by měla projít výstavou, pokud nejste zkušený chovatel. Posuzovatel pozna, zda jde o čistokrevné plrmeno. Pozná to i zušený chovatel plemene. Pokud chcete na výstavu, musíte být členem spolku tam si objednáte kroužky. Prodej nečistých plemen s kroužky znehodnocuje linii plemene. JH
Možno by sa dalo. Ale iba ak UV registruje čísla krúžkov objednaných podla jednotlivých organizácií. Ak ano, tak v tej ZO by Vám dali kontakt na chovateLOV, ktorý si dané velkosti objednali. Tý ak majú svoje zvieratá vo svojej evidencii by ich potom mohli vypátrať, prípadne potvrdiť identitu. Ja osobne málokedy obdržím celú seriu čisel v postupnom rade aj keď ich objednám 5 až 20 kusov jednej velkosti.